Kad je pre nekoliko dana osvanuo naslov u dnevnim novinama „Željko Mitrović: Trovali su me“, na samoproklamovanom rečniku slenga vukajlija.com odgovorili su mu bez mnogo pijeteta: „Pa dobro, i ti si nas, i još to radiš“.
Ekonom:east Magazin · 03. Februar 2011.
E dođošmo opet islamu. Šućur alahu.
Glava je svetlela zbog nauke. Ovce, ta božija stvorenja, su pasla travu kod obližnjeg rudnika i imale su mnogo fosfora u sebi te kad ih je Lazar jebao (preciznije, vršio kunilingus) uneo je fosfor i u sebe. Pošto su mu odsekli tu degeneričnu glavu, došlo je do oksidacije belog fosfora i, normalno, kako nam nauka veli, svetlela je.
Onda znači, ako si popušio kurac nekome ko je veći, ti si jadan i sasvim je normalno da ga popušiš. Ako redukuješ tako, ok. Samo ne znam da li bi tako rezonovao u zatvoru. Po logici, trebalo bi.
A mitovi kako smo se opredelili za carstvo nebesko nastali su malo kasnije, i što reče AI Valsinarb, religija nema veze s tim.
али чије је сад косово? па наше. а где су турци? ено их у турској, мораш још две-три државе да пређеш до њих. тако да смо на крају свега ми победили.
hahahah a okle, to sam ja nešto istripova.
Ovo mi je malo zbunjujuće... Ljepše i ljudskije (izostavljam bolje jer je to subjektivno naravno) jer posmatraš svijet kroz provjerene činjenice koje i nemaju baš nekog velikog uticaja na tvoj društveni život koji opet najviše utiče na to hoćemo li biti zadovoljni ili ne.
I da, vidim da kažeš da si bio vjernik... dobro, većina nas su kao klinci vjerovali u sve moguće što bi nam pomenuli roditelji ali zanima me i je li ima neki konkretan momenat zbog kog si odbacio vjerovanje u natprirodno (npr. neka nepravda zbog koje si se razočarao u Boga) ili je to išlo polako kroz upoznavanje sa nekim naučnim teorijama. I da, kad kažeš religiozan da li misliš baš religiozan ili samo spiritualan?
Ja ti opet govorim da nas uče da je potrebno sveta pisma shvatati bukvalno. Znači šest dana je upravo to šest dana. Šest hiljada godina je isto tako šest hiljada godina. Nigdje nije rečeno "božijih" ili "ljudskih" dana i godina tako da se podrazumijeva da se radi o ovim "ljudskim". Da je suprotno, kapiram da bi se u sekciji "umjesto prologa" mogla naći barem sažeta verzija teorije relativiteta.
ВЛАСУЉАР ПУШИ КУРАЦ ХЕЈ ХЕЈ ХЕЈ
КАО НЕКИ МАЛИ ГЊУРАЦ ХЕЈ ХЕЈ ХЕЈ
ВЛАСУЉАРУ ВЛАСУЉАРУ, СЕДНЕШ НАМ СВИМА НА КАРУ
НЕКА ГРМИ НЕКА ПУЦА КАД ВЛАСУЉАР ПУШИ КУРЦА xDDD
МАЛА ШАЛА ХЕХЕ, НО ОФЕНС БРО :D ;)
Čekaj, stani. Lazar je pušio kurac Muratu jer je imo veći, al je prije toga opštio sa naučnom činjenicom kakva je ovca?. A šta ako ovca nije naučna činjenica, već religijski koncept?
Da su se Mađari i Austrijanci setili na vreme šta ih čeka, mislim da se ta bitka ne bi završila tako. Onda bismo imali neki mit o tome kako hrabrost pobeđuje zlo, nešto kao Gospodar prstenova.
Klanad, opet ti trpaš boga u neke rokove koje mu društvo nameće. Bog nie konformista dechkxko!
Ali opet smo im jebali kevu brate, mislim koliko vezira i tih kurčevih janjičara iz Srbije bilo pa karali Turkinje. Vidi ih u seriji mamu im jebem svi ko arijevci neki. Jebali i oni ali naši su bacali tu decu, ne sumnjam. Msm bacali su i decu koju su i sami pravili kad vide da ih ima previše a kamoli tursku, pričo mi deda to nisi mogo da prođeš kroz šljivik a da se bar šes puta ne sapleteš o detinji leš. Zato i lipcujemo danas kao e ovi mladi neće da se žene da prave decu. Ma jok brate, ću da ih bacam ko vi.
Lazar je sve mogao i stizao, bio je živi svetac. Da su imali tramvaje tada, vozio bi se u njima kao Pavle. Lazar je bio preteča multipraktik-devojki iz srednje škole koje stižu i da nauče za kontrolni i da idu na ples i da uređuju školske novine... Zato je on danas njihov svetac i zaštitnik.
Ovde se sve priče završavaju tako što bog ne postoji jer nije čika sa bradom, ili new može da stvori kamen koji ne može da digne. Argumentacija dostojna srednjeg veka, treba dići to na malo viši nivo.
Nema konkretnog momenta ni razloga, mislim da je to debilno, nerviraju me ljudi koji prekinu da veruju zbog sitnica, tipa umre neko, ili im se desi nešto, ili najgluplji razlog tinejdž ateista - pogledaj šta je sve crkva radila kroz istoriju. To su sranje razlozi, da bi postao ateista, barem što se mene tiče, moraš dobro i polako da razmisliš o svemu tome i da se ozbiljno pozabaviš time. Sa druge strane su vernici koji isto veruju jer neko nije umro ili im se desilo nešto čudno. A nisu uticale naučne teorije same, mislim naravno da je celi taj naučni mindset uticao, ali je takođe i raslo moje interesovanje za nauku, što društvenu, što prirodnu, sa rastom ateizma. Što se tiče ovoga da li sam bio religiozan ili spiritualan, ne znam, bio sam religiozan, crkveno religiozan, pa neko vreme neki gnostik/agnostik/spiritualan i onda na kraju ateista.
Čekaj, čekaj, čekaj, prvi argument je sranje, ali ovo za kamen mora još da se obradi. Ako može da stvori kamen koji ne može da digne onda nije svemoguć, osim ako kasnije ne učini da taj kamen MOŽE da digne, što je varanje, jer onda to nije taj kamen.
Samo malo, prvi argument je od značaja. Bog ima bradu, i nema govora, Bog ima bradu, dakle bog postoji.
Monoteistička religija je utrla put ka današnjoj nauci. HVALA JEVREJIMA NA TOME.
Politeisti su imali mnogo bogova koji su često bili u kontradikciji, ali s pojavom Jahvea, Jevreji su postavili sistem da je kosmos jasno i precizno uređen i da funkcioniše po određenim pravilima i načelima. Paradoksalno, zar ne?
Politeisti su imali mnogo bogova koji su često bili u kontradikciji, ali s pojavom Jahvea, Jevreji su postavili sistem da je kosmos jasno i precizno uređen i da funkcioniše po određenim pravilima i načelima. Paradoksalno, zar ne?
http://i.imgur.com/TxrRGqh.png
а шта је са оним научницима који су (били) верници? нпр. познато је да је ајнштајн био изузетан верник и јавно признао да бог постоји, за њутна је познато исто. онда дарвин који је богослужио (додуше окренут пастви, а не олтару како треба). да ли су они били најбољи научници зато што су веровали? много је ту питања, треба веровати, али се не треба баш залуђивати тиме.
https://www.youtube.com/watch?v=Q9Z5EdGeVhw
https://www.youtube.com/watch?v=Y92H3c7CQqo