Islam - svecki parazit ili samo steramtigatip?

1. Dobro bi došao jedan

S
    T
    R
    I
    C

2. Islam je avramska religija, što znači da vuče korene, kao i hrišćanstvo, iz tradicije Avrama, prvog praoca, i to priznaju i hrišćani i muslimani. Što se mene tiče, sve te tri religije imaju mnogo dodirnih tačaka, i naravno, sukoba, baš zbog tih dodirnih tačaka. Samo znam da su u islamu pripadnici hrišćanstva i judaizma bili pod nekom vrstom zaštite, zvali su ih "Narod knjige", to jest prihvatali kao neku vrstu religijskih rođaka. Po Srbiji, što kažu da su nabijali buntovne Srbe na kočeve, bilo je toga, ali kad se pogleda iz turske perspektive, to su kmetovi koji su ustali protiv svojih gospodara. Iz srpske perspektive to je bila borba za krst časni i slobodu zlatnu. Ali takvi kmetovi nisu dobro prolazili nigde u Evropi, setite se raznih seljačkih ustanaka i kako su varvarski ugušeni. U stvari, Turke ne mogu da smestim u arapski svet, nekako su mi suviše varvarski i neotesani u odnosu na arapske kalife zlatnog doba islama. Valjda ih zato baš i ne volim, za razliku od Arapa, koje onako, simpatišem (ne sve osobine, i ne radikalni islam, naravno).

Pa islam i hrišćanstvo su sekte ako ćemo realno gledati na stvari.
    Normalno da je sigurno bili izolovanih slučaja rješavanja stvari silom i bilo je sa svih strana, ali generalno gledano nikada nije nijedan pohod pokrenut da bi se isključivo narod prisilio na tu vjeru. I uvijek postoje dvije strane priče al priču pišu pobjednici.
    Dobro si spomenuo halifat. Halifat je nešto što treba islamu i islam je na ovako niskim granama jer nema Halifata. Vjera se previše raskomadala i svaki dan sve je više sekti i sve se više komada.
    Da se ponovo uvede halifat sigurno se ove stvari ne bi dešavale. Problem je što se sve svaljuje na vjeru koja faktički nema veze sa tim.

3. Jbg vama nema napretka dok ne probte svinjetinu.

4. @Rasni kolegica pravoslavka mi reče da je i vama svinjetinja zabranjena...

5. Nikad se u historiji Islam nije širio oružjem i silom. Znate to odlično i sami, Bosna je krunski dokaz.
    LJOOOOOOOOOOOOOLJ

6. SVINJETINA ZABRANJENA LOLOLOLOLO

7. Ako misliš na post onda je vama i voda zabranjena za vreme razmazana.

8. Joj, koji crni halifat... Pusti te priče. Neću kajzera u Nemačkoj, neću cara u Rusiji, neću kralja u Srbiji, a sad odjednom probleme će da reši kalif. Rešiće muslimani svoje probleme kad se malo slože i unormale tamo dole, a ne da kolju jedni druge uz pomoć Amerikanaca, Rusa i Evropljana. Ali ne znam da li je to moguća opcija, možda je halifat realniji... Nego, stvarno, evo jednog:
    . .S
    . .T
    A R A B I A N
    . .I
    . .C
    http://image0-rubylane.s3.amazonaws.com/shops/mimisdolls/UWAN.1L.jpg

9. Kad vec pricate o sirenju Islama, znate li kako se prosirio Islam na arapskom poluostrvu, u Indoneziji i Maleziji, kako su Mongoli primili Islam i tako dalje?

10. Doleteo Muhamed na konju do njih i delio im flajere?

11. Ne mislim na post, nego inače. Ja se ne pravim pametan, veoma pobožna cura mi je to rekla i ja prenosim. Nama je tokom posta sve zabranjeno.

@Valdemar možda se razilazimo po pitanju poente halifata ali dobro svakom svoje.

Nego braća Rusi kažu da je napad isceniran.

12. Najveca lolcina je sto je kao napadac poneo licnu kartu kad je krenuo put dzeneta i onda je nekako zaboravio u automobilu da bi ga francuski policajci pronasli lakse.

13. Ne mislim na post, nego inače.

Ili si retardiran ili si trol.

14. Doleteo Muhamed na konju do njih i delio im flajere?

hahahahahhahahahahahaha

FLAJER
    L
    A
    J
    E
    R

15. da isceniran je.mudzahedini i ne postoje

16. Nije moja rečenica tolika teška za shvatiti koliko je tebi teška za shvatiti.

17. Pravoslavcima inače zabranjeno da jedu prasetinu. Pa običaj je da se jede prasetina za Božić i Novu godinu.

18. Postoje mudzahedini. Isto tako je sasvim lako pronaci nekog arapskog porekla, nauciti ga kako da izgovori Allahu ekber ili nesto slicno i podmenuti to kao muslimanski cin.

Rekli o sajtu

Štek je dobro sakriveno mesto. Varijacija ima bezbroj: recimo štek-ocene su „isključivo dobre ocene koje se čuvaju za ‘ne daj Bože' situacije, odnosno period kada pljušte kečevi“, piše jedna vukajlijašica. Tako će iskusni školarac prećutati roditeljima da je dobio peticu, a to će im saopštiti tek kada dobije i nekog keca – da bi ublažio negativni efekat.

Deutsche Welle · 29. April 2011.