Prijava

Samo bih da skrenem paznju da se opet pocelo sa masovnim pisanjem serijskih definicija, tj, da mnogi autori umesto da lepo ostave komentar na originalnu definiciju, pisu svoje definicije po principu "nije sija nego vrat". Takodje, pojavilo se i dosta plagijata i varijacija na temu, na sta nisu imuni cak ni neki stariji autori. Vec je ranije bilo rasprava na tu temu, ima cak i definicija o tome, npr http://vukajlija.com/recnik/Ke%C5%A1anje%20na%20def/42362 ili http://vukajlija.com/recnik/grebatori/36507, ali mi se cini da je forum pogodnije mesto za raspravu o tome. Dakle, kakvo je vase misljenje?

Moje mišljenje.... Skraćuje mi posao pregleda definicija... Kliknem na jednu, pogledam sve, ocenim da su skoro sve glupe, ponekad je prva dobra, i hmmm...treća...
I posle se ne cimam da ponovo klikćem i da mi ponovo učitava.
Ponekad se otvori neka tema na koju mnogi žele da izraze svoj stav i to je sasvim ok. Malo je glupo da ne možeš ti da staviš svoje shvatanje definicije ako ju je već neko pre toga definisao... Možda si došao kasnije na sajt.
Jedino mi je apsolutno debilno kada nalete lančane definicije i sve su apsolutno iste!!! Pobogu čoveče, ne možete da smislite novu temu, ni novu definiciju... Pogledaj druge barem, a ne samo naslov.

smetalo mi nekoliko puta, čak se i drugi autor oovoj temi jedno dva puta okačio na moje teme, takoreći odmah, a jedan drugi znameniti član je posle par dana uzeo i titulu definicije dana iako mu je ideja potpuno ista bila, a primer je uzeo-doduše dobar primer-iz školskog života, ali to toliko više nije važno, život te ni u drugim situacijama ne mazi i ne čeka, tako da mi je sada svejedno-kad su u pitanju ozbiljnije def.Sad je došlo do priliva novih autora koji moraju da preleže dečije bolesti.Možda bi ,ipak moderatori u nekom delu sajta mogli jasnije da istaknu njihov stav i ulogu-evo sad imamo situaciju da JTU mora da da def o vređanju moderatora, kao jednu normalnu reakciju na trenutna događanja. Za par nedelja opet novi talas bunta itd itd

Meni se dešava da me mrzi da čitam definicijie ako ih ima više od dve sa istim naslovom. A ako ih ipak pročitam, ja glasam za onog ko se prvi setio tog dana,pa makar bila i najgora. Znamo svi šta je inspiracija,a šta je prepisivanje.