Recepti

1. Људи, ја да знам да кувам, а волио бих баш, мене Рајка не би могла из кухиње избачит :)

2. e nije markić. ako rokneš dovoljno slanine (ja stavljam oko 200 gr) bude ihaaaaj! i pasta što zasiti, naročito njoke.... e a recimo taj isti sos, ako napraviš sa mesom, to mu dođe kao neki gulaš, pa možeš sa pire krompirom...

ćuti džimi, ja još nisam ni doručkovala! :S

3. Evo ti i ovo pa ti vidi šta 'š pravit'. Pet pudinga od vanile staviš u litar vode i skuvaš. To ostaviš da se hladi a ovamo 300 grama plazma keksa izmrviš, ali ne da bude skroz sitan nego da ima i komadića. Kad se puding ohladi staviš u njega keks i dodaš neko voće, ti procijeniš koliko ti treba, ja stavljam jednu manju zdjelicu. Obično stavljam maline ili breskve, ne znam kako je sa ostalim voćem. I to premažeš šlag kremom od vanile. I uopšte nije jak kolač, mo'š pola pleha pojes'.

4. Е то ми треба, лемаја, да га смућкам тако, и са пиреом :)

Нисам ни ја јео у пм, ево је Рајка у кухињу сад :)

Милице, ја бих пудинг са млијеком, не волим са водом, не знам зашто :) А јеси ли пробала да то све убачиш у пудинг док је још врућ, па да се стегне тако :)

5. E svuda sam tražio ovu temu, hvala što ste je oživeli. Ja obožavam da kuvam i evo vam jedan prosti recept za musaku od boranije koja je keva!

Skuvati kilo boranije - bez neke nauke, malo soli i voda, kuva se 8 minuta.

Izdinstati 600 grama mlevenog mešanog mesa sa lukom. Začiniti vegetom i biberom.

Pomešati boraniju i meso i ređati u podmazani pleh ili vatrostalnu posudu. Red smese, red rendanog kačkavalja, red smese pa red kačkavalja. Nemojte da štedite na kačkavalju, neka bude bogato. Treba oko 400 grama.

Izmutiti 5 jaja i 250 grama pavlake (može i gusti jogurt) i time zaliti ono štoje poređano u posudi.

Peći 30 minuta na 220 stepeni, jesti uz pavlaku i kečap. Mmmm.

6. Ne valja da ubacaš u skroz vruć, mora se malo ohladiti jer bi bilo katastrofa :D Nek bude mlak, ne skroz hladan i stegne se to fino kad staviš u pleh. A ne volim ni ja s vodom, to ni ne liči na puding ali za kolače je dobar. :)

7. па е, кад се мало олади, мислим оно да упа'не унутра све, да није на површину...
    Е људи, ја крепах сад од глади

8. A ti to ubaciš i promiješaš, neće ostat' na površini. :D Sad mi se jedu ti kolači.

9. Идем ја до кухиње, рајка нешто спрема, намирисао сам :)

10. Идем ја до кухиње

+1

11. E,ja večeras "probavam" ajkuletinu ( piše-fileti morskog psa).
    Sad-šta bude-bude..

ED:23.o4. Probala-niš' mi se ne sviđa.

12. Zna li neko kako ajvar bez tegli od STAKLA?

13. Ha, ja sam na ovoj temi postovao svoj majstorluk :DD
    Pufnice, jedino da ga staviš da se hladi, pa da ga onda trpaš u plastiku. Ili u keramične krigle za pivo, one bavarske, sa poklopcem.

14. Ma lako za cuvanje, ali u cemu zapeci?

15. Pufnice, ne kontam, pa kako spremaš ajvar? Kod nas se sve to u jedan veliki lonac krčka pa se posle tako vrele razdeli u vrele tegle i zatvori i ćao. Ne kontam.

16. recept za domaće njoke za dve osobe:

u ohladjen krompir pire ( 4 krompira) dodati celo jaje i brašna onoliko da smeša dobije izgled testa za hleb. hvatati testo malom kašikom i stavljati u kipuću vodu, kad isplivaju gotove su. može i varijacija na temu, tipa paprikaš sa njokama, umesto u vodu testo se ubaci u saft od paprikaša.

Pufnice jedino da ga zapečeš u šerpi u kojoj si ga kuvala, pa onda u tegle da sipaš, al dobro ih posle zatvori da se ne ubuđa.

17. Ja nisam jos spremala, ali se ajvar pece u rerni, zar ne?

18. ne, prvo se kuva na jakoj vatri dok se ne ukrčka, pa se onda sipa u tegle i zapeče u rerni.

19. U svakom slučaju, kako god radila, stavi celofan na to što zatvaraš. Hermetički zatvara može i dve godine bez problema da stoji.

20. tačno lucky :-) al retko koga znam da mu je ajvar preživeo zimu, a kamoli 2 godine xD xD xD ajvar rules!!!

Rekli o sajtu

Definiše se sve i svašta. Tako se mogu pročitati definicije baksuza, alapače, čitulje, smrti, rezervoara za smeh, kolateralne štete, Živojinović Velimira, zvanog Bate, dnevne svetlosti, gospođe džem!, Brus Lija… „Je l’ ti puši ćale?”, „Je l’ mogu u WC?”, „Chuck Norrisisati” i još mnogo toga može se naći na ovoj internet stranici. Zato ne iznenađuje što se mnogi kad jednom dođu, ponovo vraćaju na nju. Neki čak postaju i zavisnici, pa traže od moderatora da ih banuju, poput jednog studenta koji je zahtevao da mu zabrane pristup na nedelju, dve dana da bi mogao da uči.

Status Magazin · April 2009.