Psiholog (jer je psihijatar na lečenju)

1. Ooooo, pa srecan 18i, Energijo:))

http://3.bp.blogspot.com/_NB_rOe-HRrA/SuSEj9vJ5JI/AAAAAAAABVs/7aXrwYi8U6Y/s400/clip_birthday_cupcake2.jpg

Evo ti jedan, da ti ne bude malo mnogo posle cokolade:)

Zamisli zelju :*

2. Kazete javio se posvecuje poslu 200%, i PTB je takav, kakve je kvizove organizovao i kakva pitanja smisljao ni google nije pomagao, udarilo 200% na 200%, samo diplome ne dirajte, one nisu ni vazne ovde.

Ma sve je to u redu, sprdnja.... Samo ja kažem da je PTB to trebao na vreme da shvati.... Tako je i počelo, mi se zajebavamo, on ozbiljno odgovara, i onda kreće prozivka po prozivka.... Samo je poenta da moraš da prihvatiš zajebanciju na vreme.... Jbg, i ja sam zajebavao PTB-a tu i tamo, i ispadoh pirana i trol... Al ono nema ljutnje. Bolje i za PTB-a što je ovo ispalo ovako prvi dan.... Makar je shvatio da se svaka tema okrene na zajebanciju i da ništa ne shvata ozbiljno. A obično je i praksa na forumima da se malo zajebavaju novi članovi.... Sad sve to ode nekako u drugu krajnost....

E sad i ja da ti poželim dobrodošlicu na Vukajliju, i dosta dobrih definicija i postera.

3. Ja zamisljam zelju! :)

4. Ja sam za umereniji pristup. Dozvoliti coveku da se prilagodi. A u Serbskoj tradiciji gostoprimstvo je svetinja.

Recimo mene niste stavljali u masinu na taj nacin, a imam tanke zivce, bilo bi banovanje.

5. DANAS NAM JE DIVAN DAN, DIVAN DAN,
    NAŠOJ ENERGIJI ROĐENDAN, ROĐENDAN, ROĐENDAN,
    ŽIVELA, ŽIVELA, I SREĆNA NAM BILA,
    ŽIVEA, ŽIVELA I SREĆNA NAM BILA,
    ŽIVELA!!!!

6. Ja zamisljam zelju! :)

Zelim ti da postanes majka, ako vec nisi. To je najlepse na svetu. Sad cu ja kao pokojni Bane "Doktore kako je biti majka?".

Ali stvarno energy ako nemas klince pod hitno ... mislim znas sta. Razmnozavaj se bre.

7. :)))

Mene brzo ljudi zgotivili;) (ah divna li sam), ali slazem se da treb biti umereniji.

8. Ja sam za umereniji pristup. Dozvoliti coveku da se prilagodi. A u Serbskoj tradiciji gostoprimstvo je svetinja.

Recimo mene niste stavljali u masinu na taj nacin, a imam tanke zivce, bilo bi banovanje.

Ja od skoro dolazim na Vukin forum, a definišem malo duže, i uglavnom sam odmah počeo da se zajebavam po forumu malo, tako da ni ja ovde nisam imao takav doček.... Al' zato je na drugim forumima bilo pakleno, ispljuvao sam se sa dosta njih.... :) Tanki živci što kažeš.... Čudo ne dobih ban tamo :)

9. Hahahahahaa, Virtual, hvala na lepoj zelji. :)
    Polako, veliki je to posao, iako ne deluje tako. ;)

10. Ispade da je samo on imao ovakav doček ovde, sad ukapirah da smo mi u stvari bili ljubomorni zato što je on dobio svoju temu maltene na dan registracije 3:) Jesmo zli.... :D

11. Ej Virtual, vide li ti ovo. Dobro, razumem ja sve to, ali kad je pocelo sa diplomama .. strasno.

Jebem liga, idem da spavam, necu se pojavljivati destak dana da malo slegne, onda cu videti sta dalje.

12. Ej Virtual, vide li ti ovo. Dobro, razumem ja sve to, ali kad je pocelo sa diplomama .. strasno.

Jebem liga, idem da spavam, necu se pojavljivati destak dana da malo slegne, onda cu videti sta dalje.

E nemoj da se zajebeš da to uradiš.... Onda će ispasti da bežiš od problema.... A to ne valja.... Pretpostavljam da će ova tema ostati aktivna nekoliko dana i bez veze je da ne budeš na njoj.

13. Energy, pazi Virtual je bio veliki smeker i zna zensku dusu skoro kao Jova Tosevski. Vidim koliko vremena trosis ovde na sajtu, daj preusmeri tvoju energiju na druge, za tebe korisnije, stvari.
    Sad cu ja da budem psiholog, iako pojma nemam sa tom naukom ali imam iskustva.

14. Sad vidoh post PTB. Neka, neka nek ti odlezi malo, nisi nista izgubio popljuvali ste se nizasta, ne poznajete se sve je bilo Virtuelno Srpski (kako ovo lepo zvuci). Odmori malo, pa nam se vrati. JA ZNAM da ti imas sta da kazes ovde. Cekaj bre da vam nadjem link njegovih kvizova i analiza likova. Sad cu.

15. http://lost-serbia.forumotion.com/forum-f87/topic-t10-140.htm

Jos jedan kompleksan, noseci lik serije.

Analiza Sojerovog karaktera je nemoguca bez analize najvaznijeg dogadjaja u njegovom zivotu a to je njegova porodicna tragedija. Ovaj dogadjaj je na Malog Dzejmsa ostavio najmanje dva traumaticna iskustva. Prvo, mali Dzejms je ostao bez roditelja i drugo ostao je bez autoriteta roditelja. Cinjenica da su mu roditelji mrtvi Dzejmsu se nije dopala, ali nedostatak njihovog autoriteta mu se narocito dopao. Tu pocinje psoholoska igra dvostruke Dzejms-Sojerove licnosti.

Dzejms mrzi sve Sojere i onog drugog i onog u sebi, ali Dzejms-Sojer ne postoji bez Sojera i to je ono sto Dzejms mora da tolerise kod Dzejms-Sojera. U Dzejms-Sojerovom liku Dzejms je pravednik a Sojer prevarant. Svojevrsna zahvalnost Sojeru koji je odgovoran za smrt njegovih roditelja je dosla u obliku uzimanja njegovog imena i kopiranju nacina rada. Moze se reci da je Dzejms ipak dominantan u odnosu na Sojera pa tako Dzejms-Sojer odustaje od prevare kada je ugledao decaka, pise pismo u kome se prakticno zaklinje na osvetu, na malo nagovaranja pristaje da vrati stvari koje nisu njegove. Zanimljiva igra dvostruke licnosti.

Dzejms-Sojer je namerno stvarao situacije koje su navodile ljude da ga mrze. Ja bih rekao da je Dzejms u Dzejms-Sojerovom liku navodio ljude da mrze Sojera, ali i obrnuta situacija nije nezamisliva. Emocionalna hladnoca kojom Dzejms-Sojerov lik odise nikako nije odsustvo emocija vec zestoko prikrivanje emocija, sto se uklapa u njegov macho karakter tipa "veliki momci ne placu". Mogu vam reci da treba da placu i da je to zdravo.

Ono sto je srecna okolnost u Dzejms-Sojerovom liku je njegova sposobnost da se oslobodi Sojera nakon ubistva Lokovog oca. Od tog momenta Sojer u Dzejms-Sojerovom liku je mrtav i ostaje nam samo Dzejms dobrog srca. Ne postoji vise sebicni "kolekcionar" koji u svakoj prilici vidi nesto za trampu.

Dzejmsov karakter je vedar i duhovit ali i u vecini slucajeva vrlo proracunat. Dzejms ce nas uvek podsetiti na zgodnog i simpaticnog smekera iz komsiluka i zbog toga je njegov lik svima prepoznatljiv i blizak.

Cak i najdominantniji muskarci (npr. Dzek) osecaju se neprijatno u njegovoj blizini zato sto je Dzejms rodjeni zavodnik sa svim predispozicijama da bude uspesan. Verovatno podsvesno i sami scenaristi su zazirali od snage machoizma Dzejmsovog lika pa su ga stavljali u bezbroj ponizavajucih situacija kao sto su home made naocare, jurnjava za zabom, citanje Aaronu kako bi prestao da place ... Valjda su se posle ovih duhovitih scena i sami osecali malo vise macho.

Dzejms je pozrtvovan lik, ume da voli i ima potrebu da bude voljen. I pored Ahilovskog duha Dzejms je spreman da otvori srce zeni, a u jednoj situaciji je "uhvacen" i kako ima zelju za iskrenim prijateljstvom i drugarstvom sa muskarcem. Bio je to Dzek kada mu je tada jos uvek Dzejms-Sojer rekao (II sezona u otvoru) da je spavao sa Analucijom i da mu to govori zato sto su oni nesto najblize dobrim drugovima.

Sa odmicanjem serije Dzejms je postao potpuno posvecen prijateljima i svim svojim ljubavima. Pokazao je sve mane i vrline ljudskog bica. Od svih likova u seriji Dzejms je najblizi nama balkancima. Valjda ga je zbog toga balkanska publika toliko i volela. A ko ne bi, gotivan lik.

autor : PushTheButton

16. Ne gledam Lost, pa ne mogu da procenim.... Što se psihologije tiče, nemam mnogo dodira sa njom, osim onog u drugom srednje i to sa Rotovom psihom, a to se svodi na eventualno pakovanje knjige u torbu (nosio sam je samo kad sam morao) :D....
    Nastavi da pišeš....

17. A daj, što ste sjebali temu :( Dam bratu komp na par sati i vi sjebete temu.

18. Ne, tema je zaživela zahvaljujući nama.... Pogledaj kakvih sve tu saveta ima.... :)

19. Pa iskreno da ti kažem, nisam čitala :D Po difoltu sam procenila da ste napravili sprdnju :)

Rekli o sajtu

U nedostatku mesta u Vujaklijinom ili kojem drugom rečniku na internetu postoji mnoštvo sajtova, među njima Vukajlija, gde možete da vidite na kakav sve način ljudi vole da razgovaraju na opšte zgražavanje lingvista. Tako da se tamo može videti da ljudi fejsbukuju, fejsbuče, da im je fejs ubagovao. Ili čak poređenje čuvenog prideva „kul”: kul, kulji, najkulji.

Emisija RTS-a "Oko Magazin · 24. Novembar 2009.