Prijava

Pre dva dana napisao sam definiciju "Islamske kifle"

Kifle su izmislili bečki pekari tokom opsade Beča od strane Turaka 1683. godine.Nadali su se da ce njihovim oblikom mladog meseca,simbola Islama, umilostiviti 150.000 Turaka ako Turci prodru u grad.Turci su izgubili bitku i nikad nisu ušli u Beč a kifle su ostale.

Interesuje me samo koju li su silu pokusavali da umilostive pekari koji su izmislili perece?

Potom sam optuzen za copy-paste:

Dragisic juče:

2972Copy-Paste !
Nisi jedini koji cita Zabavnik!
Izvađeno iz Poloitikinog Zabavnika broj 2972
rubrika "Pročitaj proskitaj" tekst "Čiji je kroasan"
Minus naravno

Don Quihote juče:

Kako se sad osećam PREVAREN ! Dao sam mu +.
E sad javno izjavljujem da ću mu dati 2 minusa,jedan a ponistim ovaj plus,i jedan jer za ovu def.zaslužuje minus.
I slobodno me oštužite za hejt.

Evo sta je tacno pisalo u Zabavniku:
http://img91.imageshack.us/img91/6162/kiflecopynv0.gif

Verovali ili ne,Zabavnik je do sada obradio skoro svaku temu koja vam moze pasti na pamet.Dakle - ja sam ovde plagijator jer sam pomenuo isti istorijski dogadjaj kao i zabavnik.U tri recenice sam opisao dogadjaj o nastanku kifli da bih napisao ono u primeru.Nisam pomenuo ni Mariju Antoanetu, ni Luja XVI kao ni Jovana III.
Dakle - nisam prepisao ono sto su oni napisali,pisao sam o istoj stvari.Da li sam licno trebao mesiti kifle turskim osvajacima da ne bi bilo kopi pejst?
Danilo Kis je napisao "Cas anatomije" u svoju odbranu kada su ga optuzili za plagijatorstvo" i ipak je umro od raka i sekiracije (ovo mi je on pricao,citao sam mu knigu).Poucen njegovim iskustvom ja definiciju saljem na groblje.

uostalom,ovaj iz zabavnika ionako nema pojma - opsada nije trajala dva vec pet meseci.

ja sam prste 100% uz tebe.
ali to ti je rezultat definisanja istorijskih događaja, verovatno su te ljudi napali zato što si izneo činjenice, bez nekog, tvog mišljenja ili čega god :))

Prike, u mojoj defi japanci onaj podatak o prvom mestu po broju zrtava po zooloskim vrtovima, procitao sam ga u knjizi daglas adamsa, pa sta? da nije mozda trebalo da ga izmislim? treba da postoji granica izmedju plagijata i def inspirisane necim, a cini mi se da je tvoj slucaj skroz ok.

Ja sam ovo citao dok sam sedeo u WC-u i smesna mi bila ideja vojske koja na zastavi nosi perecu jer im je to veroispovest...a da bih vam to ispricao morao sam napisati i ovo sa kiflama.

ma kog mog se pravdas, vracaj to iz groblja, ako si je vec poslao...

slažem se, kao što rekoh, neopravdano preuranjeno dizanje hajke na tebe bez potrebe :)

Neka je na groblju,umem ja i sam da izmislim gomilu istorijskih dogadjaja :)

Ja bih volela da mogu da ti stavim venac na definiciju. Mozda bi to moglo da se uredi da i mi nolajferi mozemo da ispadnemo ljudi. Kupis svecu i venac za x plusica. Sve to onda doniras definiciji na groblju.

и да после седам дана сви опет прочитамо ту дефиницију (седмина) после 40 дана да можемо да је оценимо, а сваке године да оставимо неки коментар чисто да нам остане у сећању :))) Ја сам уз Прста

Podrska kolegi prstu! :)

Ooooooogromna razlika je između prepričavanja istorijskih, recimo, događaja i lupanja i viceva i sličnog.
Uz prstića sam.

uuu hvalospevi,al prst je upravu