Osim velikih istorijskih i nacionalnih zabluda, podložni smo i onim „sitnijim”, ali koje nam određuju svakodnevicu. „Ne valja da se sedi na kućnom pragu, posebno kad grmi”, „Hleb od 500 grama je opšteprihvaćen pod nazivom kilo hleba”, „Ne valja da se zviždi u kući, to privlači miševe”, „Ne valja da se otvara kišobran u kući”, „Žvakanje žvaka može da deformiše vilicu”, „Ma koliko vruće i zagušljivo bilo, ne otvarati prozor, ubiće promaja”, navode na popularnom internet portalu „Vukajlija” niz sujeverja i zabluda našeg naroda.
Politika · 31. Januar 2011.
Cudilo me je da nema ovakve teme pa rekoh da pocnem ja ako uopste ima ljudi ovde koje automobilizam i motociklizam. Trke, vasa iskustva, omiljeni automobili, motori, neki eksperimenti, saveti za vocaze sve je u opticaju, pa ljudi izvolite.
zainteresovao sam se za motore(motocikle) nemam pojma o njima, unaprijed hvala na informacijama.
Ni ja nisam neki strucnjak veliki ali mogu biti od pomoci, sve zavisi sta te zanima. :)
kakvo motorce da uzmem (ne vespu, skuter i sl), na sta da obratim paznju, servisiranje.....i tako te stvari.....
Pa zavisi od vozackog iskustva, preporucujem Pijadjo Free od 92-ge pa na ovamo (misli se na godinu prozivodnje naravno), znam da po Bg-u ima likova koji ih dovoze iz Italije, postanski su kostaju 300 jevreja, dobro ocuvani, oni ih odvacuju posle nekih 5 godina voznje,takodje ljudi dovoze legalne motore iz Svice i Austrije jer su ekoloske takse za stara vozila enormne tamo pa ih bukvalno poklanjaju samo da ne placaju za njih. U sustini bilo koji skuter mozes uzeti (naravno neki koji mozes priustiti, ne mora biti nov), samo zaobilazi kineze u sirokom luku (Peda (italijanska licenca za kinu ali je krs), Sprint i ta sranja). Brzo se kvare, imaju gumeni kais umesto lanca(EKSTREMNO NEPUZDANO), servisi su im jadni, jedan je u Nisu i to je kao neko pretsavnistvno ali je u stvari neka neprimetna barakica sa suncobranima. Takodje preporucujem Djileru runner, imaju vece tockove od ostalih skutera sto doprinosi stabilnosti, lepsi su, izdrzljiviji, brzi ali i skuplji. Jamaha takodje pravi dobre skutere (ne daj da velicna zavara idu kao zmaj). Mozes i neki sa sportskim izgledom motor da uzmes, takodje neki italijanski ali to je nepotreban pozeraj jer su jako skupi a dobijas slicne performanse kao kod skutera (mozda su brzi za jedno 10-15 kmh).