Život na selu

1. Ел ово Смедерево?

2. jeste, okle znaš? :D

edit: link ipak odaje previše, i ja mnogo serem :D

3. Деветар Цокулић
    'вако. Овде ћу вам описати мој просјечан сеоски дан.
    -Синеееееееееееееее, устај срећо љуби те баба треба овце у гајић отјерати.
    -Дај баба пусти ме још мало, колко је сати ?
    -По шест синко, ја ти већ питу спремила.
    -А иди у курац красни и овце и гајић и све...
    -Шта си реко сине, не чује баба ?
    -Ма ништа баба, ај ти доле скувај кафу ето мене само да се обучем.
    ...
    -Скува ли је баба ?
    -Јашта радила сине, ај сједи да ти баба фину ријеч рекне: Немој сине соним Марком у кафану, само се туче и тебе ће увући онда си најебо.
    -Добро баба, сконто сам.
    -Е тако сине, јеси гладан да ти да баба пите.
    -Фала курцу више, то руке ти се позлатиле, дај питу!
    (15 минута јела)
    -Дај баба једну ракијцу да ме загрије од раног јутра па да идем овце ћерат.
    -Ево сине жив ти мени био.
    ...
    (чување оваца)
    -Једва их ућерах у преграду јебо их коњ, ко ће им воде сипати јебо их ован у дупе. Ајд да и то урадим после ћу лакше.
    (3-4 сата касније)
    -Јесте се најеле ? ко се није најео гладан је остао шалалал, ајмо сад у шталу стоко једна. Кад оно курчина, неће стока према штали, гањај гањај једна побјеже па се закачи за ограду, ко је јебе биће печења. Барем лако ућерах друге.
    ...
    -Ооооооооој баба биће печења удавила ти се једна овца.
    -Јој сине шта то кажеш ? а јооооооооооооооооооој. Ај сједи да кафенишемо, па ћемо виђет шта са њом.
    -Тако је баба мајсторе! Зови Бобана да је набодемо на ражањ да поједемо нешто.
    -Море тако сине.
    (Звање Бобана, чишћење овце, набадање на ражањ и троипо часовно окретање око жара)
    -Е баба вади пиво, ништа љепше од вруће јањетине и пива.
    (Пола сата слушања како је деда био најљепши у селу, а богме ни баба није заостајала)
    -Ее би ми лијепо баба одох турити овцама сијена да једу ноћас.
    -Дедер пиле бабино, само полако да те не ударе.
    (Стављање сијена овцама, цирка 20 минута посла)
    -Ај баба стави каву и ракијцу па да одем мало код Марка да видим шта има.
    -Ево сине, баба већ раније ставила.
    -Ууу јебо матер јес љута, ујко био љут кад ју је пеко.
    -Јашта радио, сво село звонило.
    -То баба срећо, одох до Марка па ћу доћи на спавање.
    (Одлазак код Марка, још једна ракијца а бога ми и које пиво, јебавање око његове стоке и пуцање из ваздушне, милина)
    -Ее баба стиго сам, одох спавати мало сутра ћу да видим нешто око кромпира.
    (Улазак у собу, легање у кревет)
    -Нешто хода по соби. Пали свјетло Данило, кад 'но покојни прађед ког су турци у Дрину бацили (цитат бабе, крај цитата) буљи у мене. (Напомена, ко мали сам се плашио те слике) ништа се не чује, угасим свјетло опет се чује. У курац красни, у пола два коначно приспим.
    ...
    -УСТАЈ СИНЕ ПИЛЕ БАБИНО ТРЕБА У ЊИВУ ИЋ'.
    -Јел баба, колко је сати питати те нећу, ал шта 'но хода по тавану, или ја чујем духове ?
    -Ма сине имамо вјеверицу на тавану, а вјеверица доноси срећу и не треба је убијати.
    -Добро баба, ај стави кафицу и ракију ето ме док се пресвучем.
    БАБИНЕ ОЧИИИИИИИИИИИИИИИИ

Да цитирам Деветара јербо му је гарант криво што му је оволики пост последњи на страни.

4. jeste, okle znaš? :D

edit: link ipak odaje previše, i ja mnogo serem :D

Хахаха, нисам видео линк него видим нека водурина и тврђава ту. Био сам једном.

5. http://vukajlija.com/forum/teme/15590-zivot-na-selu?strana=6#post_1919214

тек сад виђох да сам већ рекламирао моје село љепше од Париза.

6. Хахаха, нисам видео линк него видим нека водурина и тврђава ту. Био сам једном.

ispadosmo jezava sa tvrdjavOm i to je to.vala i dovoljno.
    k'o što je berane šerlok,baba mara i sed.i belkica :3

7. E pa rođen sam u centru jednog grada, odrastao u centru drugog i većeg, živeo posle u centru još većeg, a sada kada sam omatorio, živim u selu.

Ako je za utehu, živim u centru tog sela. :-)

8. Sub Focus

jeste, okle znaš? :D

Ма види се из авиона. лоло

Ја сам нашао село у које ћу да се преселим једног дана, али нећу да вам откријем јер не бих да гледам вукајлијаше тамо, само ће да га упропасте. Постаће Јемен. трололо

9. Seoski turizam u Čović Polju, rasne seljančice, 'ladna piva, ćeranje sportova, ovo-ono:
    http://www.youtube.com/watch?v=N27-ohzrPa4

10. E pa rođen sam u centru jednog grada, odrastao u centru drugog i većeg, živeo posle u centru još većeg, a sada kada sam omatorio, živim u selu.

razvojni put svakog gastarbajtera. mada, ne bi mogao da se pozalim na svajcarsko selo, bolje povezano nego beogradsko predgradje
    (ocu kazem, do beograda mi iz mog sela treba otprilike isto ko iz sremcice do beograda)

http://a3.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/314953_4488499180446_589032144_n.jpg

(pogled na majne selo sa obliznje planine na koju sam se pentrao).

11. Ово није село, ово је град јеботе.

12. http://static.panoramio.com/photos/original/376316.jpg
    http://www.globeimages.net/data/media/195/berane_montenegro.jpg
    http://img.photobucket.com/albums/v94/CrazySerb/berane1.jpg
    Ондак је мој град село, довољно за три становника и козу

k'o što je berane šerlok,baba mara i sed.i belkica :3

13. Ово није село, ово је град јеботе.

sa 20000 stanovnika, wettingen je najvece selo u svajcarskoj. al je i dalje selo, imamo i vinograde na brdu. i poljoprivredu okolo :)

14. Беране има једва 30 000 становника, рекох ја. Ми смо мало развијеније село лололо

15. једва 30 000 становника

s uračunatom inflacijom,gore-dole,3,plus koza.loulou.

16. a zato pezos ima oko 25k sa rastom stanovništva, i površine je kao pola novog sada kad se uračunaju šume i dunavski deo...opaaa jebi novosađane! a opet je i dalje na neki način selo

17. tj. polu grad, polu prigradsko naselje polu selo

18. s uračunatom inflacijom,gore-dole,3,plus koza.loulou.

Па такви смо ми Црногорци, мали, јадни, на обали мора, скучено.. Ал' ипак не обарамо рекорде, ово село у Швици има више становника него Деветаров Вишеград лололо

19. i da ne zaboravim obronke fruške gore koji isto spadaju u opštinu pezos!!!

Rekli o sajtu

Slavna Vukajlija. Ima glupih stvari, ima bezveznih, ali ima i jako puno brilijantnih. Neću previše dužiti, samo odite tam pa vidite sami. Samo jedno upozorenje - ima ponešto napisano i na ćirilici (iako smatram da svako, ko kolko-tolko drži do opće kulture zna ćirilicu).

Skodin blog · 04. Septembar 2010.