Štek je dobro sakriveno mesto. Varijacija ima bezbroj: recimo štek-ocene su „isključivo dobre ocene koje se čuvaju za ‘ne daj Bože' situacije, odnosno period kada pljušte kečevi“, piše jedna vukajlijašica. Tako će iskusni školarac prećutati roditeljima da je dobio peticu, a to će im saopštiti tek kada dobije i nekog keca – da bi ublažio negativni efekat.
Deutsche Welle · 29. April 2011.
Srbi su poznati po podelama
partizani-četnici
zvezdaši-partizanovci
liberali-radikali
tolerantni-netolerantni
Da li verujete da u srbiji i dalje postoji neka sredina koji kako kazu nit smrdi nit mirise
kod nas u kraju ima dve frizerske radnje, jedna preko puta druge. mi smo se kao klinci u osnovnoj delili u ekipe na osnovu toga ko se kod koga šiša i onda smo se peglali.
Naravno da postoji sredina, kao što postoje i oba ekstrema.
...u svakoj od tih i drugih podela, i od goreg ima gore, i od boljeg bolje!
Sredina su, recimo, ljudi koji ''čitaju'' (dakle, ne slušaju pevanje) Jelenu Karleušu i dopada im se to što čitaju; sredina su oni koji čitaju Kurir zbog njenih zajebancija i mudrolija.
Sredina su ovi iz Batočine. Tu mi nekako centar sa svih strana :)
Niko nije u sredini, svi smo mi ekstremisti i flegmani za razne sfere života.
Ja to objašnjavam ljudima godinama, al' niko neće da sluša :)
Ne postoji treća.
Dokaz tvrdnji da sam pravila dva puta neku definiciju Ne zna se ko je gori i tamo s jedne opisala jedne, s druge druge, oba puta identičan skor bio u glasanju i na kraju je moderator obriše,))))
Ovo me podseti na Marčelovo gostovanje u Fajront republici naksinoć. On je rekao nešto tipa da jedna Srbija želi u EU, druga da se vrati u srednji vek, a da treba da bude i treća Srbija gde će se ljudi stvarno zapitati o stanju u ovoj zemlji i pokušati da reše problem iste.