Moram nekom da se izjadam :((

1. ne mogu da se sjetim gdje sam ostavio tastaturu i miš

2. aha, evo ih. budite mi bez brige

3. neka i onako je ves masina bolja za pisanje

4. ukljucio sam kaps lok na bojleru

5. Све горе од горег... Плаче ми се.

6. Листам фејсбук и наиђем на фотографију са брдом слаткиша (чоколаде, наполитанке, смоки, чипс, грисине, переце, еурокрем...), другарица поставила шта су јој послали од куће, и загледам се на сточић на коме ми стоји 10 кексова што ће ми бити сутрашње јело. И данас и јуче сам појео по десет комада, немам ништа друго. А мени једном послали двеста грама качкаваља и две сардине, плаче ми се понекад кад видим да је тешко и немогуће живети достојанствено и просечно.

7. šta fali sardinama i siru?

8. Не фали им ништа, напротив, ал' не може се живети две недеље на две сардине.

9. a para kod sebe nemaš nikakvih?

10. Боли те кита, ја немам ни сир :/

11. a para kod sebe nemaš nikakvih?

Имам за рачуне, карту до куће и можда остане неких 300-400 за слободно располагање, ал' нећу безвезе да их потрошим, већ баш кад загусти са храном.
    ЕДИТ: а притом нисам разбацивао новац на изласке и глупости.

12. 'ladni.krompiru, razumem te kako ti je, i meni je slično bilo dok sam studirao. Jednom sam umesto hleba (pošto para nisam imao) jeo smoki uz sarmu. Jednom sam u palačinku namazao podvarak. A posle šećer na koji sam stavio multivitu onu u prahu. Fino bilo.

13. Нисам жељан тих горе набројаних слаткиша, само сам жељан просека и ситости. Тек сам на почетку, а већ сам пар пута осетио здравствене проблеме и последице од глади.
    Нема ни ВЦ папира, па узимам оне Сити новине што су бесплатне. лололо Ал' то је због неодговорности, мање због новца.

14. e jbg. idi na pijaci, vidi šta od povrća možeš da kupiš za te pare, tipa krompir, pasulj, grašak, nešto skrobasto i spremaj sebi, to je sve jeftino, a zasitno, mani se prodavnica u svakom slučaju, snadbijevaj se na pijaci. pa malo pomalo naučićeš balansirat sa malom količinom novca, kol'ko-tol'ko.

15. Kila pasulja - marka.
    Kila luka - marka.
    Posudiš aleve paprike, brašna, soli i ulja.
    Dva ljeba - 3 marke.

Skuvaš šerpu gra i jedeš čitavu sedmicu za 5 maraka.

Sljedeće sedmice kuvaš krompir.

16. Кад навикнем да ми ово буде неки дифолт, биће ми лакше, до тад морам некоме да се пожалим, а нећу мојима да се жалим, само ће они више да се нервирају.

17. Gde živiš krompiru?

EDIT: Nema čoveka da se izjasni, ja htela da ga zovem na ručak...

18. У Новом Саду од октобра.

19. Листам фејсбук и наиђем на фотографију са брдом слаткиша (чоколаде, наполитанке, смоки, чипс, грисине, переце, еурокрем...), другарица поставила шта су јој послали од куће, и загледам се на сточић на коме ми стоји 10 кексова што ће ми бити сутрашње јело. И данас и јуче сам појео по десет комада, немам ништа друго. А мени једном послали двеста грама качкаваља и две сардине, плаче ми се понекад кад видим да је тешко и немогуће живети достојанствено и просечно.

Sam si sebi dao odgovor. Uvali se kod te na gajbu (ili kod neke slicne u mestu gde studiras), to je legitimna tehnika opstajanja u drugom gradu.

20. У Новом Саду од октобра.

Eee, da sam juče to znala...

Rekli o sajtu

U nedostatku mesta u Vujaklijinom ili kojem drugom rečniku na internetu postoji mnoštvo sajtova, među njima Vukajlija, gde možete da vidite na kakav sve način ljudi vole da razgovaraju na opšte zgražavanje lingvista. Tako da se tamo može videti da ljudi fejsbukuju, fejsbuče, da im je fejs ubagovao. Ili čak poređenje čuvenog prideva „kul”: kul, kulji, najkulji.

Emisija RTS-a "Oko Magazin · 24. Novembar 2009.