Slavna Vukajlija. Ima glupih stvari, ima bezveznih, ali ima i jako puno brilijantnih. Neću previše dužiti, samo odite tam pa vidite sami. Samo jedno upozorenje - ima ponešto napisano i na ćirilici (iako smatram da svako, ko kolko-tolko drži do opće kulture zna ćirilicu).
Skodin blog · 04. Septembar 2010.
Baš tako, dobri smo kako je moglo da bude.
Nije tačno, nego ti imaš pogrešan pogled na naučnike i nauku. Imaš crkveno-teorijsko-zaverenički pogled na nauku.
Ali tvojim vaspitanjem praviš robote, ne mojim. Empatija je osnova sveg morala, da. Nije moderno društvo krivo za posrnuće morala, jer moral i nije posrnuo koliko god ljudi koji se protive modernom društvu to hteli da prikažu, moral se samo malo promenio u odnosu na prethodne vekove. A za moderno društvo su krivi isti ti ljudi koji su pre par vekova bili oličenje morala i moralne gromade starih vrednosti.
Hahah a nisu retardirani. :) I ako je neko inteligentan ne mora da znači da će se ugušiti kad tad. :)
Da, taj dominantniji uticaj da se sa pelena pređe na nošu.
Nije roditeljstvo samo vaspitavanje, u nekom trenutku treba da pređe u prijateljstvo i razumevanje da dete ne bi roditelje doživelo kao nasilnike. Uzgajanje čoveka, ne štancovanje budala. Kada neko govori o svojim roditeljima kako su bitni u njegovom životu, a ima više od 20 godina, uvek pomislim da je ta osoba strašno nesamostalna, i ne u finansijskom smislu, jer se to podrazumeva. :)
Strašno, i zato se uopšte ne trudim ni da ih sledim, ali ni da osporavam njihov uticaj na mene. A povuče se i na dalju familiju, pobočnu. Možda i više na babu.
Eto, lepo objašnjeno.
Što je prilično čudno za akademski obrazovanog građanina, a :)
Ne mislim da nauku treba blokirati, treba je samo prepustiti odgovornijim i aj da kažemo moralnijim ljudima, nauka je velika odgovornost jer mnogo utiče na razvoj ljudskog društva. Tu je ustvari najviše kriv sistem, nekada su ozbiljna naučna istraživanja najvećim delom bila državno finanstirana, danas su većim delom privatno. Nezavisni investitori imaju jako malo sluha za produženja rokova radi testiranja da li je tehnologija stvarno bezbedna ili ne, dovoljno im je da nema lako uočljivih posledica. Na dalekosežne i indirektne uticaje niko nikad nije ni obraćao pažnju.
Naravno da jeste, i pritom ne mislim na slikanje u gaćama za fejsbuk na šta najviše dižu dreku moralisti željni pažnje. Mislim na osnovnu svest o živom biću pored tebe. Najverovatnije posledica života u što većim i što labavije povezanim zajednicama što jeste posledica globalizacije. Možda sad i jesmo građani sveta (jesmo kurac al ajde) al šta nam vredi ako nas boli kurac za ostale građane i njih za nas.
E, kamo sreće da je ovo neki cinizam, a ne propoved o tome da se ne sledi sve što je protivno nekom svetonazoru.
Pa dobro, cinizam ili ne, ovo je bila baš lepa, inspirativna rasprava bez mnogo glupiranja i postovanja 'lol, didn't read', 'koga boli kurac' ili 'fenderu odlazi'.
Nešto što bih ja sad mnogo voleo je kad bi se ovo negde sačuvalo pa pročitalo ponovo za nekih dvadesetak godina, cenim da će biti dovoljno da se vidi ko je bio na pravom tragu.
EDIT Ako ćemo iskreno, Fender ovde nije mnogo ni pisao. :)
Mislim da priča o tome kako je svet propao i propada postoji otkad je sveta. Ljudi nisu u stanju da sebi objasne vreme u kome žive, tek generacije koje je oblikovao jedan pogled na svet mogu da svedoče o zakonitostima i procesima formiranja tog pogleda na svet, i to isključivo iz ugla tog pogleda na svet. Mi smo zbog toga uskraćeni, to je sistemska greška ugrađena u ljudsko društvo, ali tako je. Za sto-dvesta godina, otkud znam, bićemo svi umreženi u neki Matriks, ili ko zna šta, ali će to valjda ljudima koji će tada živeti biti sasvim prirodno. Kao što bi paganin iz močvare od pre tri hiljade godina crkao pre nego što bi se navikao na današnji gradski život. Nisam siguran da ima toliko mesta za lamentaciju.
Mislio sam figurativno, 'fenderisanje' je ovde valjda pisanje kilometarskih, pičkastih postova u kojima pizdiš realno ni na šta kako bi isprovocirao narod da te gađa virtuelnim gnjilim paradajzom i pasjim govnima.
Nije to sad neko ne daj bože kukanje radi kukanja, ako kola piče nizbrdo to što su natovarena kamenjem nije izgovor da ne legneš na kočnicu.
Ти у шуми не видиш дрво. Узалудно даље коментарисати,
Па заправо све. Јбт, зато ваљда и постоје тестирања. Ако ми треба преводилац за Мађарски, дај да ангажујем Финца, иста је то група језика? Глупо, штетно, несврсисходно и непрофитабилно. Ако ми треба кардиолог, узећу кардиолога, било ког рода, а не неурохирурга због родне равноправности.
Зато никад и не треба да постоји равноправност коју нам квази европејци натурају. Жена рађа, и мајка је, и то је једноставно природна различитост коју занемарујемо. И да, управо због тога је потребна, али НА одређеним местима. Ми смо чули мора једнакост, а уопште нисмо ни размислили о томе. То му дође ко оно са алфатоксинима - дигли стандард, без претходне провере да ли ико тај стандард може да испуни, само зато што нам је то неко рекао да је добро. А највећа иронија, или нешто друго, јебем ли га, што је на пример за бадем дозвољен 20-30 пута већи проценат истих токсина. Но, све у свему, поента је што је потребна коренита промена друштва, а да се манемо ових накарадности.
Мислиш да нема нормалних, који одлуче да промене плочу кад виде да их неко опсује јер су га зауставили и оправдано написали казну, јер су их навијачи на текми гађали балонима са урином, јер су исти ко курве, стоје на улици и срамоте породицу, а они и даље треба да их штите, за четрес сома динџи? Он треба да те заштити, а ти га не поштујеш већ псујеш? Шта су они, лично истресање нерава?
У неку руку. Кад накурченим тинејџеру који прави срања стане женско од 175 и 65 кила, и дрекне ,,Не мрдај'', овај само добије полет да се још и више курчи. Ал кад то уради човек од 190 и 110 овај ће ипак да се замисли. То је разлика између проблема и проблема који се није ни десио. Да ме не схватиш погрешно, жена пандур је потребна, али на другим местима и другим активностима. И шта сте се кој курац ухавтили сви само једног примера?
Смејао сам се док сам читао остатак поста, драго ми је да сам на крају ово прочитао. од срца :)
У јбт ал си у једној реченици описао целокупну поенту срања у друштву и међуљудским односима.
Nema :)
Тим ставом немамо ни ми сами. А они који имају и хоће су дебили, Дон Кихот и шта све не.
Трололо шта ће бити кад враг однесе шалу? Цена је висока.
А и да ти демонстрирам, овде сам измењао пун андрак веза и везица од кад сам одлучио заснујем породицу, и скроз се био разочарао, управо из тог разлога. Сад јесам верен, али не са Српкињом.
И мене. Много ме је страх, ал не толико за себе, већ за децу.
Можда су те исте тековине злоупотребљене из неких других побуда? Апропо приче о равноправности и донекле теорији завере. Како оно беше, помири па владај?
Или ти неће испод крушке трешња да падне. Ал ме кренуше пословице :) Да се надовежем ОБРАЗовање је ипак занчило још нешто поред чистог учења математике и осталих предмета.
Наравно, само утицај једно Ирачанина који моли Амере да их оставе на миру је ипак слабије од жеђи за нафтом. Ту је већ на сцени недефинисани и неухватљиви морал.
Значи насиље због насиља је ок? Ако ми је смешно да нека представа сече неком беспомоћном главу, што ми не би било смешно да се у неку руку поистоветим са њом и давим беспомоћене мачиће?
ОВо је јако дискутабилно. Заглупљивање људи или ограничавање способних? Зајебано. Ал баш. Све има про и контра и потребна је велико мозгање око тога...
И сад морам да идем, то је све народе!
Мисија успела. У току је фендерисање на високо интелектуалном нивоу. Презадовољан сам. Натерао сам масу да се јада над тужном судбином нашег морално и у сваком погледу посрнулог друштва као и због свих проблема и мана које носи глобализација. Група се јада уместо милиона и покушава да исправља криве Дрине, а та мелиорација је моја ужа специјалност. Изгледа да је кукање због лајавог комшилука и курви које изигравају финоћу добар начин да се покрене конструктивна расправа. Дакле: курве и комшилук су чаробне речи.
("Бем ти курву!" и "Да комшији цркне крава, пизда му материна.")
Господине Вучићу, надам се да сам добро показао и чекам Ваша даља упутства и надам се месту министра (може и без портфеља), као и макар једној Грандовој певачици која иде уз то министарско место.
У потпису: Фендер Стратокастер Мркоњић
борко, побогу
Ипак не треба да идем :)
Дуго нисам лупетао, баш ми је пријало мало. Нек неки мод побрише, ионако никог не заболе за баљезгања :)
Kako vas ne mrzi da pišete ovakve postove aj prepričaj ukratko da znamo o čemu se radi :)
Мењајте назив теме у: "Морам неком ментално да се исерем".
Fendere ovo "fenderisanje" mož bez problema da se definiše
Ko zna, ja uleteo u segmentu o diskriminaciji žena pa produžio na dužu i veoma kulturnu debatu o ulozi roditelja u modernom vospitaniju a pre toga su valjda bile neke priče o kurvama koje nisam ispratio, mislim priče, kurve možda i jesam.
Па дефиниши. Мада ко не чита ову тему, неће сконтати о чему се ради.
Трансфер блама. Дефинисано је.
Ево га! Универзални пример из дефиниција о трансферу блама познатији као Риха Дисидент се јавио сам. Како те не мрзи? Па ти спседнут мојим ликом и делом. Из теме у тему ме пратиш. Колико си поремећен, помислићу да ми се дивиш.