Osim velikih istorijskih i nacionalnih zabluda, podložni smo i onim „sitnijim”, ali koje nam određuju svakodnevicu. „Ne valja da se sedi na kućnom pragu, posebno kad grmi”, „Hleb od 500 grama je opšteprihvaćen pod nazivom kilo hleba”, „Ne valja da se zviždi u kući, to privlači miševe”, „Ne valja da se otvara kišobran u kući”, „Žvakanje žvaka može da deformiše vilicu”, „Ma koliko vruće i zagušljivo bilo, ne otvarati prozor, ubiće promaja”, navode na popularnom internet portalu „Vukajlija” niz sujeverja i zabluda našeg naroda.
Politika · 31. Januar 2011.
biće prenos ali ne uživo, NovaTV prenosi od 21.00.
Ne svidja mi se, ima nekih dobih misli ali stil mi se ne svidja i nemam volje da je pročitam.
Duboki naklon za ovu rečenicu...
Биће на некој Нови, немам појма који је то канал и да ли ће бити неки стрим на нету
Taman sutra ne idem nigde, nego nam ukinuše Novu na kablovskoj ovde, moraću potražiti strim...
znaš kako, moj sin u 7 razredu nije imao vremena da pročita toma sojera. ja mu detaljno prepričam i napišem mu lektiru...na raspustu ga nateram da pročita, jer mi je nezamislivo da neko završi osnovnu školu, a da to nije čitao...
meša selimović, tolstoj i još neki su pisci koje treba da pročitaš u određenom uzrastu, da ukapiraš neke stvari u životu.
ja čitala sa 17, pa opet sa 30 godina.
zapanjujuće kolika je razlika i koliko drugačije razmišljaš...
A priznaj da si ga nekad bar citirao na fejsu? :)
Selimovića uopšte nisam čitala, od Tolstoja samo drugi deo Ane Karenjine (filmovi se ne računaju), i možda ću imati utisak već viđenog kada budem sve to čitala. :(
Slažem se za ono prvo, ali, očigledno, mislim da nije sad vreme da je pročitam. Ne svidja mi se trenutno, nisam hteo da sebi upropaštavam doživljaj ako ne ide. A što kažeš tolstoj, anu karenjinu sam pročitao i mogu ti reći da mi je služila samo da bih mogao na srpskom da se svađam i vičem kako je ona kurvetina, nizašta drugo. Tema je takva da ja to ne kapiram, isto kao i pesme. Recimo, Lovac u žitu mi je omiljena knjiga, stil kakav volim, dobra priča. Ono opširno mi sve teže pada da čitam. Mada sam za 15 dana pročitao Vreme smrti od Ćosića (2000 strana) i nisam zažalio, a ti reče da Ćosića ne voliš. Verovatno ga ja ne bi voleo da sam morao da čitam Daleko je sunce ali vreme smrti je druga priča.
šta čekaš, marcipan?
bile kod mene u školi neke što nisu čitale ni romea i juliju, a ima jedva pedesetak strana...lenjost vam je najveći neprijatelj.
Još u osnovnoj sam prestao da pišem statuse, jedino kad negde sviram pa napišem da ljudi vide gde i kad.
Rizikujem dosta kroz život bez toga, znam.
A ni Romea ni Juliju nisam čitala. :(
бежи одавде необразована
Posle čitanja tog romana više ništa nije bilo isto...
jes, daleko je sunce sam morala, i pročitala sam.
lovac u žitu me je jako zanimao, li harvi osvald i te gluposti, htela sam da vidim šta to ima u toj knjizi, svašta me zanimalo u srednjoj školi...
i puć, nije mi se svidela...onda pomislim da je problem u prevodu, pa nabavim u originalu. i opet puć. ništa.
Jesam gledala film sa Leonardom Di Kaprijom i Kler Dejns, kažu da nije isto kao u filmu, pomrli su na kraju. I kako da čitam onda. :(
:(((
Zatrpali ste MMA raspravu jebenom raspravom o knjigama.
kosmo jel ovo prvi put da si promenila avatar od otvaranja naloga?
cornelije, statistički si stavio bar neki citat, bar u osnovnoj... ne kapiram ljude koji kad vide knjigu deblju od 100 strana odmah izgube zainteresovanost da vide šta piše unutra, ne mislim na tebe, nema veze sa ovom, nego generalno, čula sam mnogo ljudi koji ne čitaju jer je knjiga debela, ima više od 100 strana... ej O.o
Kornelije, ne znam da li si čitao, ali toplo savetujem Tihi Don... opet ću je rado pročitati...oba dela...
Jel ima tema vezana za mma ako se dobro sećam?