U subotu, 27. novembra 2010. u Klubu studenata tehnike biće održana smotra sadržaja popularnog šaljivog sajta. Vukajlija je mesto gde se Internet zajednica okuplja kako bi na duhovit i originalan način definisala reči i izraze, sleng termine, našu svakodnevnicu i aktuelne događaje, po paroli - „Ovde možete da definišete sve ono što ste oduvek želeli, a nije imao ko da vas pita”.
Mondo · 25. Novembar 2010.
Camel, Lord, Kent i Parliament aqua blue; mada dugo pusih viceroy, pa se nesto razboleh, trenutno vucem vazduh iz ronhlila ultime.
Philip Morris, crveni.
Ponekad pred izlazak napravim sebi jedno 5-6 komada u one prazne tube, čisto da imam ako ko zatraži. Ručno motam u rizlu, nekako mi na mašinicu gubi čar. Upravo je motanje jedan od rituala koji doprinosi uživanju. I ono pljuckanje zalutalog duvana, spuštanje dima kroz nos, pravljenje kružića, sve su to gušti.
Nije toliki problem smotati sebi cigar dok si u gradu. Svejedno ne motaš svakih 10 minuta, sigurno je da manje duvaniš prilikom rolanja. Ja nosim malu crvenu i zelenu rizlu i jednu veliku plavu, king size, baš ako se desi da se slešim ko majka, lakše mi je smotati tu veliku a ako već ne mogu - lakše je nekom drugom ko nije vičan.
Meni jedno pakovanje od 30-40 grama ti može biti od 7 do 10 dana. Meni je 'zlatni dukat' od 100g trajao 3 i po sedmice iako sam ga gurao u tube a u njih ide nešto više duvana (mada ja ne pušim k'o Turak, meni kutija bude i po 2-3 dana). 40g domaćeg duvana je 2-3 marke a marlboro je 3 marke. Crvena rizla je 60 feninga 50 komada, zelena je po marke.
Хвала вам на одговорима, баш сте до детаља описали све.
Ja sam ovo radio i sa duvanom, nekako je drugačiji, na bolje.
Е па, утисци!
Купио сам Друм Брајт Блу (само то имало), мале плаве ризле Ризла+, није имало филтера, па је било неке импровизације. Све у свему, овај дуван има јако леп укус, доста бољи од (скоро) свих цигарета које сам пушио, дакле што се укуса тиче, десетка. Никад нисам ролао, па се ту намучих.
E pa zdravo zdravo i odlična tema, no' opisao bih moje iskustvo sa paljenjem cigara-duvana i dodao par preporuka shodno 16'o godišnjem dimnom iskustvu.
Pušač se postaje iz ovih ili onih razloga, u svakom slučaju ne treba pušiti zbog fore, ili tačnije se niste promislili unutar sam(og)(e) sebe šta vi to uopšte radite, razumijete li to makar malo, da li vam prija, odgovara ili ne...
Meni se ranije dešavalo, tj. bio sam u periodu kada sam da nebrojeno puta pomislio "jebo'te, zaboravio sam početničko-pušački osjećaj kad se sav nadahnem, kad me dim izbači ispred sebe i kad u toj čudnosti i nejasnoći početničkih dimova uživam maksimalno..." no to je normalno za promisliti više puta u pušačkom iskustvu, ali isto tako sam shvatio da sam isti ja, sa prećerivanjem i pušenjem cigar na cigar (bez mozga i duše) po malo sjebavao vrhunski ritual, doživljaj i osjećaj, time i ukazivao nepoštovanje prema duhanu. I tako masu puta...
Svakako sam posle toga ukapirao da prećerivanje u pušenju skoro uvijek ukazuje na dublje probleme naše ličnosti i da još ovim prećerivanjem pogoršavam opšte stanje!
Onda sam shvatio da sam ispao debilan, da treba da se korigujem i vratim staroj tradiciji kako joj to i dolikuje, tj. lagano, da ispratim svoj osjećaj, pa da pušim kad poželim i tako sam se vratio u savršeno stanje, duvan je moj prijatelj i često mi pomaže, setujući moj organizam na optimalno funkcionisanje i tome sam pristupio čini mi se sa poštovanjem i ozbiljno, ali bez opterećenja(prećerujem i ja kad popinem 7000 rakija) ;)
Pušim domaći duvan, kilogram duvana mi traje otprilike 4 mjeseca (naravno uz poklanjanje prijateljima i ogrebano-ispušeno...). 1 kg duvana košta od 10 do 25 eura i na sledeći način biram duvan: kod prodavca (koji naravno prodaje duvan na'divlje pored velike pjace) smotati po cigar od svih odokativno prihvatljivih vrsta i shedem neđe na kafu pa koji mi se svidi, a ja se onda vraim kod čiče i uzmem željenih kilogram užitka.
U slučaju da je ponuda loša, tj. da ne mogu naći lijep duvan za moj okus, onda dok ne nađem(što može potrajati i po nekoliko mjeseci) pušim grčke cigare "George Karelias and Sons" (ili na naškom Đorđie karelije i sinovi) ali isključivo bez markice, a pošto ih ima samo na jedno mjesto u PG, onda nemam problema i dilema no ih stalno tamo kupujem i uvijek su istog ukusa, nijednom mi se nije deslio da dvije kutije imaju različit ukus, a vrhunske su stvarno, najbolje cigare koje sam pušio ikad. Pušim ih nekolika mjeseca godišnje.
Moj prijeđašnji standard u nedostatku duvana je bila sarajevska Drina sa original porijeklo markicom.
Ono što znam takođe iz iskustva (jer sam i ja dugo vremena lutao po različitim cigarima, brendovima, markicama,...) je to da su većina cigara sa akciznim markicama sranje i to ne obično sranje, već prepakovano i to ko zna đe i kad i ko zna skadišteno đe kad i koliko dugo i u kojim uslovima, te na kraju dobijete ne kvalitet sigurno već situaciju da ne možete dva dana uzastopno kupiti iste cigare sa istim ukusom. Respect jedino mogu ukazati sarajevskoj Drini(sa naravno original-porijeklo markicom), Drindža mi je bila standard prije Karelije, ali više je nema u Podgoricu pa sam prešao na Kareliju...
Ultimativno, ako ste pušač, trebalo bi naći svoj omiljeni okus i usvojitii kao standard, pa bio to duvan ili cigarete ili..
Duvan posmatram pozitivno i bogomi po malo duhovno, naravno kad se puši s'merakom bez prećerivanja, a u suprotnom ima jedna dobra izreka koju reče dobri Amfilohije Radović "da je bog htio da čoek prećerano puši, napravio bi ga sa sulundarom"
Kolko se ispisah brate, šalji...
best slim roze.......... neam pojma.. odgovara mi ..
ronhill light...pusio sam od malbora lakija boss-a ali nekako mi ronhill najvise odgovara iako je svima odvratan :)
ja pusim 2 godine,ali probao sam puno vrsti cigareta,od fast-a,do sobranie-a. winston plavi mi je odgovarao do avgusta,onda mu se ukus dosta,dosta pokvario,pa sam pres'o na laki. e sad, kad izadjem sa drustvom,sjebem paklicu(uz 4-5 ogreba) i onda mi 2-3 dana uopste ne odgovara,prejak mi je. negde pocetkom decembra sam opet kupio winston i cini mi se da mu se koliko-toliko vratio stari ukus(koji mi je odgovarao,s obzirom na cenu),pa sam opet pres'o na winston. posto mi moji ne znaju da pusim,ne mogu da donesem kuci rizle i pijacni duvan(probao sam jednom,i nije los),iako mi je to nekako vise kul. ali posto mi je majka rekla da moze da tolerise kad napunim 16,uradicu i to. tako da je moj izbor winston plavi. ;)
Drina..jedna i jedina
Ima li i u BG-u da se kupi duvan na kilo po približnoj ceni? Zvuči čak i previše dobro. :)
Mali apdejt teme.
Neki dan naletih na Samson papiriće, uvoz iz Austrije (ima oznaka, zaokruženo A). 80 feninga je paklica od 60 komada. I oduševljen sam.
Lijepo se mota, ljepilo odlično, kvalitetno složene, optimalne debljine, ne gore prebrzo a ni sporo, taman da se ne ugasi cigar. Odličan za one kojima su ruke konstantno znojne (što je moj slučaj, pa muku mučim sa ljepljivom Rizlom).
Preporučujem.
+++
Winston blue, ali sa ovim cenama se ne živi. Najduže sam u životu pušio Lucky 100's, dosta dugo i Winston 100's, sve ubice. Sad Winston blue, kao fora zbog cene najprihvatljivije, mada ga preteraše, 130 im majke.... onodim. Motani duvan nikad nisam probao, doduše nisam ni video da se prodaje negde, možda i zato što me nije zanimalo ;)
Zna li neko gde mogu da nabavim captain black, camel i lucky bez filtera?
ДРИНА АРЧИ!
@eddie nije to prava stvar, imao sam letos iz grcke camel bez filtera, jedna od najboljih cigareta koju sam probao
Винстон Блу! Зато што је најјачи и најбоље се миксује са ганџом!
ДРИНА АРЧИ!
Drina je ORKAN!!! Jel iko probao oa Dutch backroll ili kako se zove motanje?
Да, вутра се рола, мрви, миксује, мота, витла, у Г и то..