-Nacionalna svijest-

1. Oš reći oni se jebedu, pa se množe, a mi seremo mo portalima, umjesto da hmhmhm?

2. Upravo to. Tako mi sad nešto se stužilo na mog Srbina. Odoh. Jebeš portale, jebimo se i razmnožimo http://vukajlija.com/zabava/posteri/17609

3. Triput je triput? Ha, ha, Ti si carica. Pazi da ne nazebeš.

4. tasmanijski djavo
    to što kažeš da puniš džepove nekim našim kretenima, tu se ne bih složila

ne kazem ja ovo nego kazem da ce mnogi tako reci, ja da tako mislim ne bih pisao ovo sto pisem

aurora072
    Bosansko kupujem ako naleti šta dobro jer je smatram domaćom;)

ja samo uzimam proizvode iz republike srpske, nikako iz federacije

musssashe

covek je posle prve recenice izneo svoju ideju....za koju bi zeleo da cuje vase misljenje

i dalje me ovo interesuje ocekujem neki odgovor

Jericho
    Meni je licno vrlo glupa ova inicijativa u trenutnim uslovima Miskovicevih monopola i kartela.

ali i miskovicev mali mora kod frizera mora kupit milion stvari koje malom trebaju neka para ostaje da se vrti tu

pogresan dio ste svi komentarisali mene zanima da li podrzavate ovu ideju

Slušajte pomno i pažljivo. Ne znam koliko vas je čulo za googl ad sens oglase. To su oglasi koji se pojavljuju po sajtovima i većini sajtova je to najveći i jedini prihod. Gool šalje oglase na sajtove i daje vlasniku sajta dio para od svakog klika na te oglase (klik vrijedi otprilike od 0,05 do 2 dolara, vrijednost zavisi od masu faktora da ne dužim). Moja ideja je da svi srbi na netu koji provode sate i sate kliknu na te reklame na srpskim sajtovima (nije dozvoljeno stalno na isti sajt klikat). Recimo da dnevno 300000 srba napravi 10 klikova (5 min posla) i da klik vrijedi 0,3 dolara to bi značilo da je srbija za dan postala bogatija za 300000 dolara. Da se zna nemam svoj sajt imam neki raspali blog ali bez tih ad sens oglasa.

volio bih cuti vase misljenje
    ako neko ne zna sta su google ad sens neka progugla ili cu ja pokusat objasnit koliko ja znam

5. Kako možete tako da razmišljate, operisana sam od ekonomije ali 'ajde da probam...Dakle, ne kupujete recimo Štark proizvode (zanemarimo činjenicu što je Štark prodat, recimo da nije i da ga drži Mišković) jer smatrate da je domaće njesra i da je su bolji neka tamo Milka ili Nestle ili da jednostavno nećete njemu buđelar a punite.... i da tako razmišlja većina populacije...Stavite se u poziciju firme, nemaju prodaju, na tržištu su slabi, više dugova nego dobiti, Miškoviću ne treba preduzeće od koga nema zaradu i korist, i šta se desi???...proda ga nekom belosvetskom magnatu kome će fabrika da služi za pravljenje ambalaže ili nešto drugo...automatski povlači da se smanjuje broj radnika i povećava broj otpuštanja, tako da naši roditelji postaju tehnološki višak ili u najgorem slučaju bivaju otpušteni...Ajde da svi kupujemo strano, a realno izvoz nam je slab zbog sankcija i svega - izviozimo jedino u Rusiju i u zemlje u regionu...i šta će se desiti sa tim industrijama i hiljadama radnika??

6. alllllllloooooooooooooooooooo nije to tema, to je uvod...

Slušajte pomno i pažljivo. Ne znam koliko vas je čulo za googl ad sens oglase. To su oglasi koji se pojavljuju po sajtovima i većini sajtova je to najveći i jedini prihod. Gool šalje oglase na sajtove i daje vlasniku sajta dio para od svakog klika na te oglase (klik vrijedi otprilike od 0,05 do 2 dolara, vrijednost zavisi od masu faktora da ne dužim). Moja ideja je da svi srbi na netu koji provode sate i sate kliknu na te reklame na srpskim sajtovima (nije dozvoljeno stalno na isti sajt klikat). Recimo da dnevno 300000 srba napravi 10 klikova (5 min posla) i da klik vrijedi 0,3 dolara to bi značilo da je srbija za dan postala bogatija za 300000 dolara. Da se zna nemam svoj sajt imam neki raspali blog ali bez tih ad sens oglasa.

volio bih cuti vase misljenje
    ako neko ne zna sta su google ad sens neka progugla ili cu ja pokusat objasnit koliko ja znam

7. znam ja, to radi moj učitelj borilačkih veština i regrutuje nas da klikćemo. Teško, Srbe ne možeš ućutati na 10 minuta ako ih ima više od 5 a kamoli pozoveš na solidarnost što se toga tiče. Bolje im kaži da kupe Ten San sapun i Kolinus pastu za zube, lakše je.

8. ma ne treba ni 10 minuta i ne treba da cute
    ova moja zamisao ne moze funkcionisati ako nije masovna, od mene i tvog senseija niko se leba nece najest.

9. Nikad nisam nešto preterano verovao u ta spamerska onlajn sranja.
    To mi je kao oni grozni mejlovi, tipa: "ako ovaj mejl proslediš na još 10 web adresa u narednih 7 dana čeka te divno iznenađenje, a ako ga izignorišeš umreće ti majka, otac, a Boga mi i brat rođeni..."
    Žao mi je Ognjene, ali prvi deo tvog posta je mnogo interesantniji za diskusiju. :)
    Daklem, problem po tom pitanju je u tome što je uvoznički lobi u našoj zemlji daleko jači od proizvodnog. Rešenje tog problema se nalazi u samom naslovu ove teme... - Nacionalna svest. Kada bi raja kupovala samo domaće, bar za mrvu bi bio jači godišnji BDP.
    Ok, znam da su mnogi artikli iz uvoza daleko kvalitetniji i da naša proizvodnja u tome ne može da im parira, poput npr. higijenskih i kozmetičkih preparata ili autoindustrije.
    Ali zato u prehrani možemo da ih zgazimo. Kupite "Najlepše želje" ili "Simku", a ne "Milku" ili "Kinder" čokoladu. Kupujte "Carnex"-ovu ili "Yuhor"-ovu paštetu, a ne "Argetu". Kupujte "Next" i "Nectar" sokove u tetrapaku a ne "Bravo"... ima toga još, znate već na šta mislim...

10. Nikad nisam nešto preterano verovao u ta spamerska onlajn sranja.
    To mi je kao oni grozni mejlovi, tipa: "ako ovaj mejl proslediš na još 10 web adresa u narednih 7 dana čeka te divno iznenađenje, a ako ga izignorišeš umreće ti majka, otac, a Boga mi i brat rođeni..."

ti pricas o drugim nevezanim glupostima koji nemaju veze sa ovim

vidis li vrh ove stranice
    vidis li oglase
    pitaj kaizena zaradjuje li od njih i da li placaju
    to su google ad sens oglasi

11. vidis li vrh ove stranice
    vidis li oglase
    pitaj kaizena zaradjuje li od njih i da li placaju
    to su google ad sens oglasi

Žao mi je Ognjene, ali prvi deo tvog posta je mnogo interesantniji za diskusiju. :)

12. zasto je interesantiji? zato sto se ne razumijes u ovo?

13. zato sto se ne razumijes u ovo?

Ne, nego zato što ne verujem u to. Mislim da je ovo o čemu sam ja pričao daleko efikasniji način da novac ostane u zemlji, nego provođenje sati i sati na internetu.
    Možda sam ja konzervativan i primitivan, ali to je moje mišljenje.

14. kakvih sati i sati sta pricas? koliko tebi treba da napravis 10 klikova? pitaj ljude koji imaju sajtove da li ovo funkcionise? nemoj napamet pricati

15. Ma zajebi me kliktanja, puca mi kurac da klikćem na Gugl oglase.

Ali je, kao što reče Ming, prvi deo posta veoma realan. I slažem se sa tim.
    Imamo odlične prehrambene proizvode i pića. Ali ne znam da li ima još nešto da je dobro osim toga, a da je za standardnu prodaju.

16. Druže, mislim da me nisi razumeo... Dakle,

zato što ne verujem u to. Mislim da je ovo o čemu sam ja pričao daleko efikasniji način da novac ostane u zemlji

17. u sta ne vjerujes? da google placa? pa pitajte nekog. zar je to problem? ako kaizen kaze da ne placaju ja se vise ne javljam ovdje.
    dakle ideja je da na domacim sajtovima na koje idete kliknete koji put jer to ljudima koji drze sajtove donosi profit a vama oduzima par sekundi.

18. Ok, ako su gugl ad sens oglasi suština ove teme onda više neću da spamujem.
    Rekao sam šta sam imao, a ako nađem za shodno napraviću koji klik.

19. ma pisi sta hoces nije bitno. to je jedna ideja kako da pare udju u zemlju, ova prva je da ostanu, vi ako imate jos koju ideju pisite

ps: nije dozvoljeno sa istog kompa, ip adrese itd klikat na isti sajt..

ako neko oce da poslusa moj predlog neka se prvo malo upozna sa tim da ne zajebe nekog da ga googl ne banuje

20. Ognjenpet(e) :) kao sto vidis, nikog ti oglasi ne zanimaju. Ali rasprava na temu da li kupovati domace ii strano je vrlo intezivna, te bolje odustani od tih oglasa.
    Kad smo kod dileme sta kupovati, upravo je to bila jedna od vezbi na predmetu Marketing i dve strane su se suceljavale po potanju toga.
    Oni koji su branili domace proizvode, su istakli da to potpomaze nacionalnu ekonomiju, uvecava GDp, stopu zaposlenosti, poboljsava platni bilans itd.
    Oni koji su branili strane proizvode su isticali pre svega kvalitet tih proizvoda, tj. nekvalitet domacih proizvoda.
    Zakljucak je bio sledeci: Postoje brojni domaci proizvoda, ugavnom u domenu prehrambene industrije koji su vrlo kvalitetni, sta vise nasi glavni brendovi, priznati na stranom trzistu- plazma keks, sve vrste gaziranih i negaziranih voda, nektar i next sokovi, jafa keks, bambi cokolade, simka, Zdravo sokovi i kompoti i mnogi drugi. I u tom slucaju opravdano je biti patriota i kupovati to, umesto nestle i fructala, koji su bar za 10% skuplji.
    Ali, ta prica se zavrsava kad izadjemo iz domena prehrambene industrije. Jer kupiti jugo, a ne kiu, ne znaci biti patriota nego debil
    Takodje, kupiti smederevac sporet, a ne gorenje, znaci biti budala. Uglavnom je i tesko kupovati domace proizvode, koji nisu prehrambeni, jer mi malo sta i proizvodimo.
    Jedno je sigurno- sta je uopste domace? U vecini "domacih preduzeca", strani kapital dominira. Ili, nismo ni svesni da kad kupujemo Imlek pomazemo jednom od najvecih monopolista na trzistu, ciji se udeo trzisni iz godine u godinu skriva, da ne bi bio proglasen monopolistom. Pa mu omogucavamo da mleko otkupljuje po 35 a prodaje po 60 za litar.
    Ne treba se voditi osecanjima, vec maksimizirati korisnost. Ja predlazem kupovinu trgovackih marki. Znatno su jeftinije, imaju ih svi hipermarketi, ne zaostaju po kvalitetu. Mislim da nas je drzava dosta ojadila, da bismo mi bili patriote.

Rekli o sajtu

Bez ikakve pompe, Vukajlija se pojavila tokom ove godine i zabilježila skoro deset hiljada rječi u rječniku žargona koje su definisali sami posjetioci. Uzimajući za ime učestalu grešku u govoru kad ljudi zapravo žele da kažu Vujaklija, stvorena je zajednica stvaraoca slenga srpskog jezika i mjesto na kojem posjetioci treniraju svoju kreativnost. Ovaj kreativni ventil vas samo tako usisa i očas posla možete da izgubite sate vremena čitajući duhovite opaske kojim su definisani brojni izrazi iz popularne kulture i govora. Pozicionirajući se između ozbiljnih sajtova kao što su "Metak" i "Vokabular" na jednoj, i zabavnih "Srbovanje", "Kobaja Grande" na drugoj strani, Vukajlija je dokazala da famozni "user-created content" (sadržaj kreiran od strane korisnika) može sasvim lijepo da zaživi i na ovim prostorima. Ovogodišnja nagrada za najbolji sajt prema izboru Biznisbloga odlazi ovom istinskom Web 2.0 projektu kojem u definicijama nije izmakla ni domaća blogosfera!

Biznisblog · 26. Decembar 2007.