Osim velikih istorijskih i nacionalnih zabluda, podložni smo i onim „sitnijim”, ali koje nam određuju svakodnevicu. „Ne valja da se sedi na kućnom pragu, posebno kad grmi”, „Hleb od 500 grama je opšteprihvaćen pod nazivom kilo hleba”, „Ne valja da se zviždi u kući, to privlači miševe”, „Ne valja da se otvara kišobran u kući”, „Žvakanje žvaka može da deformiše vilicu”, „Ma koliko vruće i zagušljivo bilo, ne otvarati prozor, ubiće promaja”, navode na popularnom internet portalu „Vukajlija” niz sujeverja i zabluda našeg naroda.
Politika · 31. Januar 2011.
AHAHAHAHAH, KAKVI KOMENTARI!!!!1111
http://www.youtube.com/watch?v=FaWR15JndGQ
лолололол
ROBERT55525 1 month ago
Хахахахах!!
http://www.b92.rs/news/pics/2011/10/16823186024ea2b9d4b5465570389305_368x408.jpg
U ostalom gorenavedeni ne spadaju u turski narod... Lele, lele, lele...
Не знам одакле свима да смо били под Турцима 500 година. Србија је пала под турско власт 1459, а 1868 званично постала самостална држава. Осим тога, ови имбецили су вероватно мислили да су Турци некакви киборзи, а не обични људи као и ми, само мало агресивнији... :)
Мало су више потурчени од нас
И то. Мада онај Бехлуе има плаве очи, мајке му га набијем. Да није јањичар? :)
Сварог, то 500 година је опште прихваћено. Лакше људима да заокруже ваљда. Чак и већина професора прича да смо били 500 година. :)
Море бит :)
Мени усађено 400 година некако, немам појма што, па сам се зачудио сад кад неко помену 500 :)
Па и јесте 400, можда чак и мало мање, ако узмемо у обзир кнежевину, која је била Турска аутономна покрајна. Не капирам чему заокруживање за 150 година...
Не бих ни ја знала, ја тек кад сам кренула у средњу сазнала да је нешто мање од 400. У основној сам свуда слушала 5 векова па 5 векова. :)
Ма то ти је као онај аутомеханичар што је рекао шегрту
- Стави тамо да је поправка 94 еура.... Ма не, заокружи не 100... У ствари стави 114 да не изгледа заокружено.
Хахаха!
Али не знам што заокружујемо на 500, није то нешто чиме треба да се поносимо, па да преувеличавамо. Логичније да заокружујемо на 300, 400. :)
Па то ти је нешто попут ове моје дефке ко ће га знати, такав смо народ :)
Јебига, не знам зашто, али у нашем народу је усађено да је то нешто чиме треба да се поносе.
Могуће је да је зато што су многи људи у заблуди да је Србија пала под турску власт 1389. након Косовског боја.
Ее, то је то!
Да ли је могуће да моја надања нису била узалудна и да је некоме могуће утувити у главу да је оно ''пет векова'' било само због ритмике,а не историјска чињеница?
Ретко коме можеш. Тешко је зато што и професори сами наводе 5 векова, и онда кад кажеш неком није тако, онда следи оно класично "мени моја учитељица рекла њањa".