Transfer blama

1. Gazimudo, тај и остали квизови на ту фору су намештени. Као рецимо погоди реч- Папр*ка-...и јавља се њих милион са погрешном одговорима.

2. Па колико је решење?

3. Ја не знам... Има неки векторски производ, а нигде вектора...

4. Sto je jos gore javila se babuskara i rekla 48, ovaj kaze nije :/

5. Па кад није 48, ево шта каже волфрам:
    http://www.wolframalpha.com/input/?i=%282%2B4%295+%2B10+%2B8+%2B7%2B5%2B+%282%2B12%29

6. Радјард Куплунг
    Па кад није 48, ево шта каже волфрам:
    http://www.wolframalpha.com/input/?i=%282%2B4%295+%2B10+%2B8+%2B7%2B5%2B+%282%2B12%29

Samo sto nije +8 nego -8

7. Skocio mi pritisak opasno,odo da ucim malo da se iksuliram..

8. Еее, сад си похитао да едитујеш свој пост... Ја сам само копи-пејст одрадио. Ц, ц, ц.

9. Радјард Куплунг
    Еее, сад си похитао да едитујеш свој пост... Ја сам само копи-пејст одрадио. Ц, ц, ц.

Nisam editovao, pitaj modulatore!

10. Stoji matematicki izraz: (2+4)x5 +10 -8 +7+5+ (2+1x2) = ?

48 је решење, али ови са ОБН су тешки билмези. Множење има предност у односу на сабирање.
    Увек се мора поштовати редослед: дељење - множење - сабирање - одузимање.
    Идемо постено:

(2+4) x 5 + 10 - 8 + 7 + 5 + (2 + 1 x 2) = 6 х 5 + 10 - 8 + 7 + 5 + (2+2) =
    = 30 + 10 - 8 + 7 + 5 + 4 = 40 - 8 + 7 + 5 + 4 = 32 + 7 + 5 + 4 = 39 + 5 + 4 =
    = 44 + 4 = 48.

11. На курцу те носам ОПАААААААААААА

12. Брате, ти сто посто студираш математику.

13. Увек се мора поштовати редослед: дељење - множење - сабирање - одузимање.

A ja mislio da je redosled množenje/deljenje --> sabiranje/oduzimanje. Živeh u iluziju.

14. Sve je to lopovluk. Na kraju se javi neko iz studija u fazonu on ih nazvao i kao: Zovem iz Pičkovca, da nije možda to i to... i naravno on "osvoji" nagradu.

15. Радјард Куплунг
    Брате, ти сто посто студираш математику.

Јој, бре. Завршио сам машинство у Београду. Имало је математике ту, није да није.

Овакви квизови су масовна појава. Мени су жешћи радио-квизови. Нпр. водитељ постави питање ко пева неку песму, нпр. "Девојка из града" и сад има 15 минута да се да тачан одговор, а ко први одговори тачно, добија фрижидер или телевизор. И сад најлуђе је што кад зовеш, увек даје заузеће, а у емисији се (као) јављају неки ликови који увек дају нетачне одговоре и онда се (као) деси да неко тачно одговори, вероватно неко од запослених у тој радио-станици. А само позивање наплаћује се папрено. Нема шта, тежак лоповлук. А док слушаш она лупетања водитеља и (наводних) слушалаца, желудац да ти се преврне.

16. Ма знам, пусти, живце ми једу ево већ 5-6 година...

Rekli o sajtu

Štek je dobro sakriveno mesto. Varijacija ima bezbroj: recimo štek-ocene su „isključivo dobre ocene koje se čuvaju za ‘ne daj Bože' situacije, odnosno period kada pljušte kečevi“, piše jedna vukajlijašica. Tako će iskusni školarac prećutati roditeljima da je dobio peticu, a to će im saopštiti tek kada dobije i nekog keca – da bi ublažio negativni efekat.

Deutsche Welle · 29. April 2011.