Najbolje pivo koje ste ikada pili / objektivno najbolje pivo na svijetu

1. Aj neki dan kad se iskombinujemo mozemo da popijemo neko, vidimo i kad radj moze. Nozda ponedeljak vece oko 10-10i30 bicemo duka i ja tuda negde? Odemo na neki brudog recimo ti znas de ima ja imam pare xd

2. Može, može, dogovaramo se oko detalja.

3. јагода фраго

4. Kako mislite treba previse piva popiti da bi se napio? Da se raskujes ko kuca treba, ali da se napijes smijem se kladiti da vam je dovoljno 4-5 flasa od 0.5 u nekih sat dva da se napijete. E ako vam je to puno piva, onda ne znam :D

5. Ma ne bre to su lole koje piju po 2 gajbe ne odu na pišanje

6. Ma ne bre to su lole koje piju po 2 gajbe ne odu na pišanje

Razviješ toleranciju kada radiš u pivari/kuvaš svoje pivo, lolo.

7. Ja ima kad sam za veče pio kilo rakije, vinjaka već lakše je al od 3 piva zidarska padam jbg ne mogu kola kući dovesti
    E sad možda je to moja sramota il mi organizam ne podnosi taj neki B vitamin

8. Ne vidim nikakvu radost strpavanja u sebe 8 litara neke tekucine

9. kako se vidi da ne jebu ovi likovi sto se isticu na ovakvim temama tipa pijem pivo jedem mnogo i muskarcina sam

10. al od 3 piva zidarska padam

11. Reme, gde ima Brewdog hardcore IPA da se nadje?

12. Šta je IPA? Ozb pitam

13. Ajde neko da ga čujem da kaže nešto loše za Zaječarac pa da mu flašu istog razbijem od glavurdu.Zaječarsko pivo nema alternativu definitivno.

14. Zajecarsko je ocajno pivo.

gde ima Brewdog hardcore IPA da se nadje?

Beervill
    https://m.facebook.com/beervillebeerbarandstore/

U Belivilu su sad koliko ti je blizu

15. Miners, Samo pivo, Beervill, Drunk Chiwawa, Majstor za pivo, ja mislim, varira ponuda. Nemaš sve u svakom trenutku na svakom mestu, pozovi pa pitaj, imaš ih sve na FBu. Probaj i Jack Hammera, on ima nešto manje alkohola (7-8%, ali je još gorči).

India Pale Ale, jako, jako gorka piva, Hardcore je 9-10% alkohola, i gorka do jaja (recimo, nekih 6-7 puta gorča od Lava, Jelena i sličnog đubreta, samo što je gorčina izbalansirana kako valja, pa nije neprijatna). Hardcore je double IPA ili Imperial IPA, što znači da je čak i za običnu IPAu agresivna na svakom polju.

16. Šta je IPA? Ozb pitam

India Pale Ale, totalno druga kategorija pića od lagera (razlika kao škotski viski i burbon). Jača piva na alkoholu (minimum 6-6.5%), i mnogo gorča, najslabije IPAe su 2-3 najmanje dva/tri puta gorče od lagera, samo što im gorčina uglavnom bude dosta bolje izbalansirana i bude gotovo uvek prijatna ako voliš gorko.

India jer je pre britanska mornarica kada je išla za indiju pravila jako zahmeljena piva jača na alkoholu da bi preživela put do Indije. Posle su za lokalu sirotinju tamo razblaživali ta piva, ali ono što se pilo na brodu je bilo IPA. Fora je što hmelj ima jaka antibakterijska sredstva + veći procenat alkohola u tim pivima doveo do toga da su bezbednija za transport.

Otprilike ti je to to, iako nisi pitao za sve ovo. :D

17. E hvala, pogledaću tamo gde ste pobrojali ti i velikiblek. Pitao sam u Samo pivo više puta al nisu imali. Znam da si još pre na ovoj temi napisao da je bruka dobro pa hoću da probam.

Rekli o sajtu

Kada pitate dva čoveka o nečemu, dobićete više od dva mišljenja. Na toj osnovi je stvoren Vukajlija. Rečnik slenga i idioma.

Kompjuterska Biblioteka · 7. Maj 2009.