Да ли постоје ванземаљци

1. Brate, bukvalno najnormalnije i sasvim civilizovano pricam s tobom jer su mi zanimljive ovakve diskusije i ti napises da je previse otrova u meni

2. pa ono tipa sta je temperatura sta je tezina, ne kapiram svrhu tog pitanja i sta zelis sa tim postici, ili je krajnje nebitno ili zlonamerno ili filozofiras. Jedes govna u svakom slucaju.

3. Krsta mi kad sam pitao Bomija za zemlju znao sam na sta ce da izadje
    Odlicna rasprava inace i Bombas šije sve ovde prostim negiranjem
    Ja nisam neki neverni Toma ali treba malo sumnjati. Za svaki slučaj

4. Pitam iz razloga da bih video koji stepen znanja posedujes i na koji nacin rezonujes, ne vidim sta je zlonamerno u svemu tome. Niti sam ovde da te ubedjujem u bilo sta, pricamo samo

5. Hahaha jebeno, koji stepen znanja? Mislis po gradaciji ovih protiv kojih pisem? Sve i da kompletno pristajem na sve sto zvanicna nauka pise, nisam ovde tri sata da bih prosipao znanje vec tragam za istim, postavljam pitanja ner ne razumem neke stvari i nisu mi logicne.

6. pa naravno da se voda u tečnom stanju i vazduh drugačije ponašaju jer im je i sastav drugačiji i naravno da postoje drugačije zavisnosti, onaj grafik okačen se odnosi striktno na vazduh

postoje dijagrami poput ovog:
    https://www.webassign.net/osgenchem1/10-figure-31.png

ovog:
    https://www.ems.psu.edu/~lno/Meteo431/3Dphase.jpg

itd. koji uz jedan kraći kurs iz termodinamike možeš da savladaš i da shvatiš sve u detalje, i ja sam zaboravio dosta toga da bih se sad setio svega
    ukratko, voda ima 3 agregatna stanja kao što znaš, kada prema ovom dijagramu pogledaš, videćeš da se zavisnost temperature i pritiska kod vodene pare može posmatrati kao kod idealnog gasa, dakle vodena para će se ponašati slično kao vazduh, međutim voda u tečnom stanju neće, tj. postoji povezanost, ali ona nije tako izrazita ni drastična kao kod idealnih gasova

7. Solidna diskusija samo besmislena svako ce vrteti svoju matricu sto rece neko ako nisam bio u australiji ona za mene ne postoji. al nastavite.

8. ne mogu sad izucavati, zato pitam, znaci pritisak ne deluje isto po pitanju temperture kod svih agregatnih stanja.

9. i jos nesto za Tronosca, koliko je meni poznato, na smanjenje vazdusnog pritiska utice niska temperatura, a ne obrnuto. Mislim nije temperatura niza zato sto pada vazdusni pritisak, vec je vazdusni pritisak manji kako temperatura pada. Kako ovo utice na opsteprihvacenu pretpostavku da je na planinama hladno jer je nizak vazdusni pritisak?

10. Da nema Zemljine gravitacije, recimo, solarni vetrovi bi odavno oduvali njenu atmosferu u Svemir. Naravno da će vazduh na visinama biti razredjen, kada je drugačijeg sastava, odnosno odnosa zastupljenih gasova u smeši, i hladniji jer se od tla odbija deo Sunčeve svetlosti i toplote, a koji u velikom delu apsorbuju površinski slojevi atmosfere, naročito sada kada nas zaprašuju kemtrejlsima i formiraju doslovno smog od čestica kancerogenih i toksičnih jedinjenja aluminijuma, barijuma, polimerskih vlakana i ko zna čega sve još, tako da je vazduh još bolji akumulator toplote. Dakle, logično je.

11. oni su direktno proporcionalni, to znači nema toga ko utiče prvi na koga, šta je starije koka ili jaje, znači p/T = const. i to je to
    imaš posudu konstantne zapremine, zagrevaš je, podstičeš međumolekularnu reakciju čestica, povećavaš pritisak
    imaš posudu konstantne zapremine, povećavaš pritisak, povisiće se i temperatura

12. A teorija velikog praska je pisana za teletabise ranga aleksandarkg, nešto najdebilnije ikad

13. Da, Tronožac, to sam zaboravio, visok pritisak=visoka temperatura gasa, ali nije jedini faktor koji utiče.

14. Recimo, dizel motori rade po tom principu.

15. dobro, oni uticu konstantno jedno na drugo, ali svakako neko mora da da impuls u odredjenom smeru. Da li molekuli u vazduhu odluce da se krecu brze i tako povecaju pritisak i temperaturu sami od sebe ili temperatura prvo radi pa utice na kretanje molekula? To je lako dokazivo jbg sta se prvo dogodi.

Ukoliko nesto trece utice na ovu reakciju, sta je to trece?

16. Naravno da mora postojati impuls. Impuls božanske prirode. Zemlja orbitira na idealnoj udaljenosti od izvora idealne količine toplote i svetlosti, postavljena u idealnu osu svoje idealne veličine oko koje rotira idealnom brzinom, a što sve ukupno daje idealne uslove za život. Da bismo shvatili koliko je, na primer, ta udaljenost orbite savršena i da bi i samo deset hiljada kilometara udaljenosti gore-dole od sadašnje orbite onemogućilo život, ne moramo da idemo dalje od Severnog Pola ili Antarktika, gde se temperature ne penju iznad tipa -30 preko cele godine.

Dakle, koje su šanse da se sve ovo slučajno dogodilo, tipujem na kvotu od sedam stotina milijardi. Zato je isključivanje božanskog faktora u savremenoj nauci, i njeno svodjenje na ljudske zakone isključive prirode, potpuni promašaj. I da li su oni realni da se masa celokupnog Svemira sabila u zapreminu kokošijeg jajeta, pa od siline nama nepojmljivog pritiska eksplodirala, pa lolčina jebote. Pita li se neko, da se to i jeste dogodilo, a za šta prilažu dokaz da se Svemir još uvek hladi (takodje lolčina)- šta je nateralo i privuklo svu tu masu u jedan tako mali prostor, i iz kog prostora je privučena? Kažem, teletabis teorije koje mogu da popuše likovi tipa aleksandarkg i u globalu, limitirane persone kosovarskog mentaliteta, koje ne umeju da se ponašaju i da stvari rade prema osećaju. Niža rasa

17. ne odluče sami, nego postoji nešto što se zove prvi princip termodinamike za zatvoren termodinamički sistem, u kome je objašnjeno kako promenom količine toplote utičeš na promenu unutrašnje energije, a samim tim i na promenu kinetičke energije između molekula, entropije i ta sranja, ne znam sad baš detaljno, ali dok se sve ne izjednači, imaćeš taj proces razmene energije koji utiču na pritisak i temperaturu

18. sigurno imaš nekog prijatelja koji je prošao neki kurs termodinamike u životu, pa njemu postavi sva ova pitanja, dobićeš kompletnije odgovore

19. u svakom slučaju, nadam se da će za našeg doba doći do nekih selidbi na mesec, mars i te fore, pa ćemo svi videti da li je ravna zemlja ili nije, kako izgleda mesec, kako sunce i slicno, pa nece biti nedoumica vise tog tipa

20. Hah, sad razmišljam i stvarno imam.. Prijateljicu.. ima i fakultet, doktorirala je preko itd.. al dal si realan da ja mogu da pohvatam sve to:)

Rekli o sajtu

U busu se devojka svadja preko fona da se ne kaze Vukajlija nego Vujaklija za recnik... ocaj na njenom licu kad je shvatila da ne moze objasniti

Mokoš · 11. Maj 2011.