Osim velikih istorijskih i nacionalnih zabluda, podložni smo i onim „sitnijim”, ali koje nam određuju svakodnevicu. „Ne valja da se sedi na kućnom pragu, posebno kad grmi”, „Hleb od 500 grama je opšteprihvaćen pod nazivom kilo hleba”, „Ne valja da se zviždi u kući, to privlači miševe”, „Ne valja da se otvara kišobran u kući”, „Žvakanje žvaka može da deformiše vilicu”, „Ma koliko vruće i zagušljivo bilo, ne otvarati prozor, ubiće promaja”, navode na popularnom internet portalu „Vukajlija” niz sujeverja i zabluda našeg naroda.
Politika · 31. Januar 2011.
Ko zna... Pre sam zelela obicna tipa Nemanja, Stefan, Nikola, Marina.. Ali sad nemam pojma, ne znam gde cu zavrsiti i sa kim.
Zenska imena: Janika i Saša, a muska mi sva nesto bezveze... :/
Imam sina Marka. Ako bi imala još djece htjela bih curicu Evu.
Nije problem.Ima nas raspoloženih.
Uopće ne sumnjam :)
Meni treba nešto internacionalno jer je takav i brak. Ne može imena Nemanjića, žena neće ništa što miriše na Rusiju, a ja neću onošto liči na kurvanjska imena poput Izabela itd. Imate neka internacionalna imena u rukavu koja ni u Srbiji ne bi zvučala vanzemaljski?
Imam neke klince u komšiluku, zovu se Maksim i Konstantin. Zvuči onako majesty, a opet zajebano kad roditelji dreknu njihova imena. :)
Moj mali burazer ima drugara u obdaništu, i zove se Makarije. :)
Au Ox koji si papučić...
Aleks brate pa ga moš u Srbiji predstavljati ko Aleksa.
Aurora i Javio, ili Auror i Javina će mi se zvati klinci lolo
Oxe, ženska ili muška? Ženska npr Sara, Tea, Ivana, Andrea, Natalija...
ox bas ga drvi gospodja, vidi aleksandar i aleksandra to je u filmovima zastupljeno pa mozda padne :)
Meni treba nešto internacionalno jer je takav i brak. Ne može imena Nemanjića, žena neće ništa što miriše na Rusiju, a ja neću onošto liči na kurvanjska imena poput Izabela itd. Imate neka internacionalna imena u rukavu koja ni u Srbiji ne bi zvučala vanzemaljski?
Hm, jesi razmišljao da se zove Isidor ili recimo Jasmin (Džasmina)?
Ne znam, Črčo, videću u novembru kad izađe lolo. Pa ja sam rekao da se ne zovu kao kurve! :) Tea je izlizano, Andrea ne može zbog neke koleginice, Natalija isto. Ovo sa Konstantinom nije loše, a Maksim lupa po diviziji :)
Aurora, ja sam moderni muškarac! :)
Marija ti je baš internacionalno ime. I ovo što reče Aurora, Aleks/a. Mada ja lično predlažem Sisoje ili Jevrem, to su domaćinska imena.
to... sveti sisoje je zastitnik dece
Mario ti je brate internacionala, može i Boban. Od ženskije neka bude Milana ili Svrakojebka lolololo
Haha. Ja navlačim na Katja ili Mirja, za curicu. Hteo sam i Arja, ali izvalila žena da je to iz Pesama leda i vatre :) a ako bude muško nemam pojma.
i ja bi al me sramota dobra bre devojka
Ako je žansko neka bude Barbarella a ako je muško neka bude M@jonezZz