КК Црвена звезда

1. Ja mislim da ce kao i uvek naci neki alibi. :D

2. Ја дошао да окачим овај линк одозго...није нереално ако је тако.

3. Нема шансе да се додели десет Б лиценци. Прошле године је било 8, а ове године ће бити 7 или 8. Десету бисте теоретски могли да дохватите, али и за то су мале шансе осим ако неко не одустане од ЕЛ. Ако већ хоћете да се надате ЕЛ, навијајте за Задар, Цедевиту и још неког да Цибона остане без АБА-е, тако имате највећу шансу. :)

Нисам баш ни сигуран да им је калкулација тачна. Ови добијају Б лиценцу пре вас сигурно:
    1 финалиста италијанске (ако Сијена не уђе онда обе добијају)
    1 финалиста литванске (Лјетувос или било ко други)
    2 финалиста француске
    2 финалиста немачке
    2 финалиста АБА лиге
    1 победник пољске лиге

То је већ 9 Б лиценци, а 10. ће добити финалиста турске лиге пошто Ефес и Фенербахче највероватније играју у полу-финалу. Зато је анализа доста брзоплета, али ништа необично да наши новинари послу приступају тако површно.

Генерално, шанса вам је да неко одустане од ЕЛ што се врло ретко дешава, а ако се некако угурате, нека вам је са срећом.

4. Eo da se ne nadate žao mi kad vas gledam ovako da se ponadate hnjohnjohnjo
    A sve i da bude kako je ovaj iskalkuliso opet bi EL pre dala vajld kard nekom ko bi to platio kešovinom
    http://www.tblstat.net/

5. они који су се Звезди смејали да је протеклу полусезону играла „Куп Лилијане Ронкети“ ће и дефинитивно од јесени играти у истом. Звезда са друге стране има могућност и директног пласмана у Евролигу, али и пласмана кроз квалификације

ŠUK

6. Ovi sa RSB su na prst u bulju sa upravom KK i uvlače im se u dupe neviđeno i ne verujem da lažu za info. Ne verujem ni da je 100% tačan, ali sigurno tu ima nečega i nije sve propalo.
    Mada, možda nam država da 500 'iljada za divljaka.

7. Најмањи проблем нам је 500к, врћи проблем су нам Галата и дивља карта псж-у.

8. Мислим да опет имате нетачне информације. Пошто помно пратим ЕЛ откад постоји и прочитао сам правила бар три пута годишње за све то време, можете да ме предложите тим медијима одакле купите информације да их нешто посаветујем (лол). Ајде да за ово оставим малу резерву да је нешто око правила мењано, али сам тренутно прилично сигуран да ви као трећи у АБА лиги у случају да добијете вајд кард не плаћате га, пошто екипе које стоје у реду за Б лиценцу не плаћају исти ако добију (можете да проверите у правилнику или ако знате украјински или француски да ископате неке вести са њихових сајтова пошто су Стразбур и Будивељник са те листе добили ВК за ову сезону). Партизан би са друге стране морао да плати пошто није у истом реду. Нема на чему.

9. хаха како се испримаше сви да ће Цибона да одустане па да ми упаднемо у ЕЛ

оће курац.

10. E u pravu je truc. Ako se dogodi da dobijemo direktan prolaz ne placamo nista.

edit: ima i na engleskom de da znam ukrajinski i francuski

11. Ugurace nas coki na ovaj ili onaj nacin samo da gleda svinju kako pizdi

12. Што би било ко из Партизана пиздео због тога? Добили би квалификације, могуће у Београду.

13. Kad će se tema preimenuje u KK FMP, hvala unapred

14. Truće, znaš i sam bar jednu osobu koja bi popizdela. Mislim da su takva očekivanja - mašti u susret. Igraće Cibona EL, a i zaslužili su.

15. Доже, да не жваћемо поново стару причу, ево не знам ниједну која се не би обрадовала том развоју ситуације.

А што се тиче домаћинства квалификација, ако задржите добар део тима и стручног штаба, из свега виђеног до сад мислим да би вам било боље да их играте што даље од Београда. :)

16. Ne verujem da će se oformiti ni približno ovako jak sastav. Zavisiće od toga šta Čović postavi kao sebi bitan cilj (plasman u EL ili pozitivno poslovanje (ovo pozitivno u smislu njegove zarade)).
    Da se ja pitam, a ne pitam se, bacio bih u vatru mlade iz Zvezdine škole.
    Na kecu Rebić, na dvojci/trojci mali Stojanović, na četvorci Tejić (uz prvu četvorku takođe mladog ali iz Hemofarmove škole Mitrovića). Priključiti i mlađeg Aranitovića prvom timu, i još par najtalentovanijih juniora i kadeta.
    Nadam se da ostaje Jaka, Đenka je takođe produžio ugovor, mada to ništa ne mora da znači.
    Voleo bih još da ostane Bobi, i da se dovedu Micić i Jokić iz Mege, pa i Dangubić (ali on je valjda grobar).
    U ovoj mojoj "fantaziranoj varijanti" ostalo bi još da se reši pitanje druge petice, mada Jokić može da igra i 4 i 5, prvog pleja ako ne dođe Micić, meni je dovoljno dobar i Dunđerski (jer Đenka je klasična dvojka), i naravno i ove godine najproblematičnije pozicije 3 (na pr. Kalinić).
    I naravno promeniti trenera. Vratiti Vladu Vukoičića ako je on dovoljno lud da se vrati.
    Videćemo šta će biti. Mnogo je uloženo u ovu sezonu, koja je posle izgubljenog plasmana u EL apsolutno neuspešna.
    Ishodom meča Partizan-Cedevita vraćena je važnost borbe za domaću titulu, kao lažnog melema na ranu.
    Bilo kako bilo, i jednima i drugima (mislim i na rukovodstvo, i igrače, i navijače "blizanaca") sada će biti mnogo važnije da osvoje titulu obesmišljenog i obezvređenog domaćeg šampionata.

17. Ja mislim da će biti jak sastav, bar do završetka kvalifikacija. Eventualnim uspjehom i plasmanom u EL, taj bi sastav još ojačao. U suprotnom, otišli bi najskuplji i skrpio bi se tim za ABA ligu, konkurentan u borbi za plasman u EL. Kontam da takva neka razmišljanja ima Čović.

18. Нисам мислио на то колико је јак тим, већ како игра под притиском. Зато кажем да би вам било боље да отпутујете бар 1000 км без икаквих очекивања. Ту би вам биле највеће шансе.

Иначе, у зависности од тога колико Б лиценци се подели ће вам и зависити какву ћете имати конкуренцију у квалификацијама и има шансе да ту буде све обична боранија, па чак и да не буде ни руског ни литванског представника, већ нпр. Чеси, Украјинци, Бугари, Белгијанци, Њукасл Иглс и сл. Реално, и у таквој конкуренцији не треба баш рачунати са неком сигурношћу да се добију три утакмице једна за другом, али нису сад квалификације такав баук.

19. Ово да Цибона одустане је крајње нереално. Пре мислим да ће политичари да погурају Цибону јер су једва сви у Хрватској чекали прилику да нам преотму макар једно место у Евролиги, а сад су (неочекивано) добили два. Неће они пропустити ову прилику.

Што пре се и једни, и други навикнемо да нам је Еврокуп реалност, то боље по нас.

Звезда и да организује квалификације, тешко ће до Евролиге јер ће остали противници бити јаки, ако не и јачи. Те квалификације су негде крајем септембра или почетком октобра. То је баш по завршетку Светског првенства, питање како ће екипе и бити уигране, са каквим играчима ће бити одрађене припреме, који играчи ће бити доступни за ангажовање јер ће многи покушавати да нађу НБА ангажман, што у Летњој лиги, што у утакмицама у предсезони. Рачунајте да ће цео август, септембар и октобар најбољи играчи бити припремама репрезентација, па на Светском првенству, а ови остали ће играти по Америци. Много тога је потребно да се поклопи да би Звезда опет играла Евролигу.

Rekli o sajtu

Da. Definitivno ima dobrih fora, svaka čast onima koji ih smisliše. Respect Vukajlija.

MyCity Forum · 4. Februar 2009.