Za i protiv legalizacije marihuane

1. najnovija stvar koju sam čula je da je marihuana dobra za srce, da otvara pluća, samim tim i čini kapacitet istih većim, i još dooosta stvari. Možda sam neinformisana, ali eto noviteti kojima baš nešto i ne verujem.
    Legalizacija, nikako.
    80% onih koje znam, koji su baš iz tog razloga počeli sa tim i bili u fazonu, maa daj to je ok, je prešlo na sintetičke droge.

2. 80% tih bi prešlo na sintetičke droge i da marihuana ne postoji...
    Kreće se od sise ljudi!
    Legalizacija: DA!

3. legalizacija samo zbog onih 20%.. ne može, u manjini ste, mislim su xD

4. Kris, ne teraj da se ponavljam. :D:D:D:D:D

Ako se zabranjuje marihuana, onda neka se zabrani alkohol, cigarete.... jer su svi oni od toga počeli.

5. Kristina, mozda bi trebala da procitas sve sto je napisano ovde od pocetka...

6. odoh ja da savijem jedan,nisam to radio 6 meseci,sad je vreme posle ovog kristininog komentara ,osecam s spremnim za to

7. I'll try being nicer if you'll try being smarter.

8. da čitam od početka.. no way bro, samo sam rekla šta ja mislim po pitanju legalizacije.

9. Ako tebe mrzi da citas od pocetka mene svakako mrzi da ponovo objasnjavam zasto ti je to misljenje bezveze.

10. Odoh zapaliti dzoint dok sacekam da se prokuva heroin.

11. @Neša: Jedno mi ne ulazi u glavu - kako možeš sa tolikom sigurnošću da pričaš o nekim činjenicama, kada si rekao da nikada nisi zloupotrebljavao psihoaktive? (mislim, zamisli da ja počnem da ti pričam o sonetima, a u životu nisam pročitala ni jedan, recimo)

12. Ajd sad i ja malo da se ponavljam.
    Jedna naša narodna poslovica ,(a one su uvek tačne) kaže da se glup čovek uči na sopstvenim greškama, a pametan an tuđim. Čovek, kao jedinka u ovom svetu ne može opstati samostalno iz mnogo razloga. Vremenom, nastale su neke nauke. Te neke nauke su malo po malo otkrivale neke činjenice(recimo da je zemlja okrugla). Neke druge nauke i naučnici bavili su se medicinom i napisali neke knjige na osnovu nekih istraživanja. Neka od tih istraživanja su otkrili da marihuana u nekoj meri smeta ljudskom organizmu. Što se više koristi - više smeta. Trava je jedna od droga koje nemaju brzo samouništavajuće dejstvo jer korisnik može da je koristi godinama, ali definitivno posle mnogo godina korišćenja uništiće neke delove ljudskog organizma.
    Meni nije potrebno da se napušavam 20 godina da bih posle toga shvatio kako sam pogrešio.
    Rekao sam da ću pobeći od ove teme, ali si me prozvala pa eto, pojedoh govno opet.
    A što se tiče soneta, svako može da počne da ih čita i da otkrije kako soneti ne narušavaju ničije zdravlje. Doduše, možde psihičko i uništavaju, ako te nateraju da se zaljubiš u pogrešnu osobu.
    The End iliti Čiča miča i gotova priča.

13. Ovde nije problem da li je marihuana loša po čoveka.
    Mislim da se svi slažemo sa time da ima negativno dejstvo posle godina korišćenja. Ali imaju i rakija, duvan, svinjetina, kafa i sve ostale đakonije koje su sasvim legalne i nalaze se svugde. Loša je i so i beli šećer i belo brašno... i šta sve več ne!
    Da li bi nam život bio bolji ako bi sve to bilo ilegalno?

14. "Sve sto je lepo u zivotu je ili nelegalno ili nemoralno ili goji"

Ako kazete da ima negativno dejstvo po coveka posle godina koriscenja ja vas moram pitati u cemu se ogleda to dejstvo? Koji su simptomi?Koje tacno organe unistava marihuana?

Nije uostalom ni bitno da li je marihuana stetna ili nije.Uskracivanje prava coveku da u svoj organizam unosi ono sto pozeli nema veze sa demokratijom i slobodnim drustvom.Ako je i stetna stetna je za mene, nije stetna za onoga ko nece da je uzima.

Ova prica "ne moze zbog vas dvadeset posto da se legalizuje, nas ima vise" bi imala nekog smisla da pricamo o referendumu hocemo li u EU ili necemo.Ako idemo tamo, idemo svi.Kada trava bude legalizovana vas 80% necete morati da je pusite, bice je vise za nas.

15. Dozvoli, ako smem da primetim ovde se radi o BOLJEM životu ili zdravijem i dužem?

16. Pa, ako je dokazano da leci multiplesklerozu, malariju, glaukome, reumatske bolove, astmu, depresiju, glavobolju ... verovatno pricamo i o jednom i o drugom.

17. Sem toga fenomenalno leči neraspoloženje ortaka....
    Dođe mi da sa nekima komuniciram samo kada su navareni. :D

18. Ne radi se o čovekovim pravima da unosi u svoj organizam šta god hoće , već prvobitno o zabrani distribucije i prodavanja opojnih ,LEKOVA, od kojih će male i lakoumne osobe doći do srbske serije BOLJI ŽIVOT.

19. Sloker:
    Ne! Ovde se prvenstveno radi o marihuani... Kao što naslov i kaže.
    Marihuana je lekovita, ali nije lek. Aspekti njenog navodnog negativnog dejstva su isti ili manji od negativnog dejstva drugih sredstava koje su apsolutno legalne. A celokupna priča o Gate way drug je već objašnjena.

Apsolutno da se niko od nas ne zalaže da se marihuana prosto legalizuje i oslobodi u javnost, već da se vodi aktivna kampanja povodom edukacije stanovništva o efektima, i prvenstveno da se mladima objasni da se ne prelazi na zaista loše stvari. Ali da ta edukacija ne obuhvata samo marihuanau već i alkohol i duvan, i slično (smoki je adiktivan žešče!!!)....

Rekli o sajtu

Did you mean Vukajlija?

Google · 17. April 2015.