Automobilizam

1. Da, brate, moraš se sam uvalit da bi se zadesio u sranju, mudro.

ne, moze i neko drugi da te uvali u sranje, ali po kolicini srkizma u tebi bi reko da u 99% slucajeva ti pravis sranja u saobracaju.

2. to je ona fora, preticem 50% preko ogranicenja, preko pune linije i jbt debil mi se pojavi iza krivine u svojoj traci, da nije bio golf dvojka sad bi mi nazdravljali za dusu.

3. Kelte, ako dozvolis da ti iznesem neke naucne cinjenice iz agencije za bezbednost saobracaja. Srpske, svajcarsku ne poznajem :( Kocioni put(put koji automobil prodje za vreme kocenja) se deli na vreme reagovanja i zaustavni put. Prvo je put koji automobil prodje za vreme dok vozac ne vidi prepreku, odluci da reaguje i odreaguje a drugo od tog momenta do zaustavljanja. Vreme reagovanja sudski vestaci smatraju za 1 sekund ali ono zapravo varira od 0,6sekundi(kod mlade psihofizicki zdrave osobe muskog pola) do 1,5sekundi(penzioneri, keltovi, pijani i drogirani ili bolesni ljudi). Zaustavni put zavisi najvise od podloge a zatim guma, kocionog sistema itd tako da niti ti sam sebe vadis iz govana niti te auto vadi iz govana, sprega je u pitanju.

4. I ovaj Celt sve druge proziva srkijima, a ustvari je najveći.
    Vozi godinu dana i već govori o nekim teorijama vožnje lol. Još će tutorial snimit kako treba voziti.

X puta mi se desilo da za 5 metara udes izbjegnem (za koji bi većinu puta drugi bio kriv), no Celtu je to kompleks, po njegovoj teoriji bi svi trebali da vozimo ka babe i bićemo sigurni od svih nemani nebeskijeh i zemaljskijeh.

5. to je ona fora, preticem 50% preko ogranicenja, preko pune linije i jbt debil mi se pojavi iza krivine u svojoj traci, da nije bio golf dvojka sad bi mi nazdravljali za dusu.

Opet malo zvanicnih podataka: najvise(preko 80 posto) saobracajnih nezgoda se desava pri malim brzinama (10-60kmh)

6. treba i manje, ali sta ti to znaci ako pola sekunde odlucuje o necemu. mnogo vise ces vremena da izgubis dok se pokrenes, odreagujes i bilo sta, nego sto dobijas kocenjem oko 100 na sat motorom.
    mislim, na kraju dobices na kocenju, ali njverovatnije isto bi bilo i da si samo stiso kocnicu najjace, ako je abs, bilo da udaris ili izbegnes. u velikoj vecini slucaja.

ti argumenti na foru jaci motor, pojasa bez, dete u krilu = veca bezbednost su glupi. prihvatam bilo koji drugi argument, najbolji je brate volim da vozim manual, al ovo jedenje govana o bezbednosti je umobolno.

У датој ситуацији више бенефицираш од шалтања у трећу него да држиш кочницу на најјаче тај дио секунде. Да си био у таквој ситуацији увјерио би се лично, осјетио би јачу Г силу на себи од било каквог кочења и то би ти био доказ.

7. po njegovoj teoriji bi svi trebali da vozimo ka babe i bićemo sigurni od svih nemani nebeskijeh i zemaljskijeh.

Na zalost na balkanu te ni to ne spasava od srkija ko GTD.

mada ruku na srce najveci krivci za to su panduri koji stavljaju ogranicenja na putu ko da sve slepci voze freze, nisu samo srkiji problem.

8. Brate, ja ne znam je li Celt kad u petu ubačio, a ne iz pete u treću xd.

9. сморила би ми се рука прељуто десна да возим аутоматика

10. Autobuse pozitivno me iznenadjuješ najozbiljnije

11. ок бохоре хвала :)

12. У датој ситуацији више бенефицираш од шалтања у трећу него да држиш кочницу на најјаче тај дио секунде. Да си био у таквој ситуацији увјерио би се лично, осјетио би јачу Г силу на себи од било каквог кочења и то би ти био доказ.

Pogotovo sto pri velikim brzinama ne smes da "forsirano" kocis jer ces verovatno izgubiti kontrolu nad vozilom sto se kod kocenja motorom ne moze desiti. Ili moze jednom u 10000 puta

13. У датој ситуацији више бенефицираш од шалтања у трећу него да држиш кочницу на најјаче тај дио секунде. Да си био у таквој ситуацији увјерио би се лично, осјетио би јачу Г силу на себи од било каквог кочења и то би ти био доказ.

ako, ali samo se razmisljam koji to idiot koji pravio program za automatik nije ubacio jednu jebenu liniju koda:

-ako koci svom snagom, prebaci u optimalnu brzinu da pomognes kocenje.

samim tim ovo sto kenjate za manual i kao ja bi to bolje nema smisla.

14. Drži se ti Celte kodova i ništa više ne diraj.

15. Sto me kulirate mejmuni

16. ako, ali samo se razmisljam koji to idiot koji pravio program za automatik nije ubacio jednu jebenu liniju koda:

-ako koci svom snagom, prebaci u optimalnu brzinu da pomognes kocenje.

samim tim ovo sto kenjate za manual i kao ja bi to bolje nema smisla.

немају келта у тиму да се тога сјети јбг.

17. Pokušavam da objasnim Celtu da nismo mi pod komplexom nego on. Iako si doktor brate može ti se desiti da ti izgori sijalica u predsoblju, da te prevari devojka i da postoje ljudi koji umeju bolje voziti.

18. Pokušavam da objasnim Celtu da nismo mi pod komplexom nego on. Iako si doktor brate može ti se desiti da ti izgori sijalica u predsoblju, da te prevari devojka i da postoje ljudi koji umeju bolje voziti.

nisam ni jednom reko da vozim bolje od tebe, samo tvrdim da svi ovde vozimo ko amateri, kolko god se lozio da si neki mnogo zajebani vozac i da to nije nista lose dok se ne kurcis da si neko mudo.

Rekli o sajtu

Osim velikih istorijskih i nacionalnih zabluda, podložni smo i onim „sitnijim”, ali koje nam određuju svakodnevicu. „Ne valja da se sedi na kućnom pragu, posebno kad grmi”, „Hleb od 500 grama je opšteprihvaćen pod nazivom kilo hleba”, „Ne valja da se zviždi u kući, to privlači miševe”, „Ne valja da se otvara kišobran u kući”, „Žvakanje žvaka može da deformiše vilicu”, „Ma koliko vruće i zagušljivo bilo, ne otvarati prozor, ubiće promaja”, navode na popularnom internet portalu „Vukajlija” niz sujeverja i zabluda našeg naroda.

Politika · 31. Januar 2011.