Automobilizam

1. Danas dobro nisam poginuo od nekog Celta. Izlazim iz ulice koja ima STOP. Stanem pogledam levo-desno, levo ima kola, al' daleko mogu da izađem, desno ide traktor (u traci koja mi ne znači ništa jer skrećem desno), ja pogledam levo opet da vidim da ovaj ne ide 200 km pa da me ne opizdi, i izašao ja malo, a neki Celt zaobilazi traktor sa jedno 120 na sat, jedva smo se izbegli. Koliki idiot treba biti da zaobilaziš na raskrsnici? Ko bi bio kriv da me je opizdio?

2. to si bohora opisao chule, pogresan ti karakter

3. Celte ovde se ne radi o meni nego da su tvoja neka razmisljanja u krajnju ruku zabrinjavajuća jbg

4. koja razmisljanja?

5. Čule sve što ti mogu reći da je obilaženje u raskrsnici dozvoljeno po zakonu. Prekoračenje brzine nije. Mislim da bi ti bio kriv al da bi on platio kaznu

6. Danas dobro nisam poginuo od nekog Celta. Izlazim iz ulice koja ima STOP. Stanem pogledam levo-desno, levo ima kola, al' daleko mogu da izađem, desno ide traktor (u traci koja mi ne znači ništa jer skrećem desno), ja pogledam levo opet da vidim da ovaj ne ide 200 km pa da me ne opizdi, i izašao ja malo, a neki Celt zaobilazi traktor sa jedno 120 na sat, jedva smo se izbegli. Koliki idiot treba biti da zaobilaziš na raskrsnici? Ko bi bio kriv da me je opizdio?

Ako si imao stop onda se on kretao putem koji ima prvenstvo prolaza tako da mu je preticanje u raskrsnici dozvoljeno.

7. Da to što ti ne znas nešto ili ne možes da ipak postoji i moguće je. Prihvati to

8. Dobro mislis boh. Mogao je da ide i 700 na sat-ti kada stupas na put sa prvenstvom prolaza dizan si da se uveris da to mozes da uradis bezbedno i da propustis sve ucesnike u saobracaju.

9. Onda sam dobro postupio. Inače imao sam vremena da izađem ceo, da sam izašao onda bi on verovatno bio kriv, a ja mrtav. Ja uvek polako izlazim, ovaj put me spaslo.

10. Mogao je da ide i 700 na sat-ti kada stupas na put sa prvenstvom prolaza dizan si da se uveris da to mozes da uradis bezbedno i da propustis sve ucesnike u saobracaju.

11. Kolika se frka vazda digne kad Celt lupi nešto xaxaxa

12. VOJVODA88
    Skocimise jel tiptronik?

Nije tiptronik, obični mercedsov automatik.

E vidiš, to je ok kad voziš golfa dvicu koji ima zadnji doboš i kae dobri diskevi naprijed vidi sija se ko tepsija pa ajde moram kočim motorom (iako mi je to malo glupo, jebiga, ne voziš ti skaniju od 50 tona pa eto da ne spališ kočnice i izgoriš u krivini). Jer, prije nego što ćeš prebaciti u manji stepen prenosa valjda kočiš nogom, jel? Znači, u nekih sekundu ćeš spasti sa 100 na sat na otprilike 50-60. Jer tebi je cilj da pogodiš obrtaje i da prebaciš u stepen prenosa koji zahtjeva više obrtaje za tu istu brzinu, jelde? Koliko treba obrtaja za 60 kmh u trećoj brzini? Naravno, kočenje nogom i dalje traje, ne ostaješ ti na toj, znači idemo još niže i tako dalje. Onda mi logičnije - idem u sudar - mlatni u rikverc, tako je zasigurno zaustavljanje?

Elem, kočenje motorom ljudi više koriste da malo ublaže kočenje nogom, da ne bi bilo udaranja glavom u volan jer bi morali pritisnuti kočnicu još jače. Što ne znači da kočnica ne može da zaustavi auto sama.

Današnji automobili većinom imaju diskove koji su jedno 30 do 40% veći nego što tom automobilu možda i treba. U suštini, sve na automobilu je pravljeno da može izdržati i više nego što vi eksploatišete.

Današnji automobili imaju elektroniku. Čak i moja matora auta imaju stabilizaciju i abs koja ispravljaju sve te varijable koje, ma kakav ti vozač bio, ne možeš ti ispraviti napamet ili, jednostavno, nemaš kad. Vozač formule 1 bi vozio kurčinu moju 300 na sat da nema silne elektronike.

I te priče ne može stane, vako nako, stavi, bato moj, dobre gume, stavi mejle umjesto premazanog tehtara, provjeri radi li elektronika i sigurno ćeš prije stati nego GDT kad poćera golfinu niz Šavnik.

13. skocimis glas razuma ovde

14. Razbiješ ono staklo i samo spustiš brzinometar na 0. Staje u mestu.

15. Skocimise radni vek plocica se produzava i za skoro duplo kad se koci motorom

Edit: ovo ostalo u principu tacno

16. Kelte fali ti "jebeni" u postu

17. Skočko ti pišeš o desetoj stvari. Čuj da ne udariš glavom o volan. Brate ne pričamo o tome kad se vozikaš po gradu da l ćes na motornu ili ne nego u rizičnim situacijama da je od velike pomoći. Pročitaj zadnjih par strana pa otkucaj roman ako te ne mrzi

18. Znači, u nekih sekundu ćeš spasti sa 100 na sat na otprilike 50-60.

Osim ovog dela, neces ga spustiti ni na 80 skoro tako

19. Znači, u nekih sekundu ćeš spasti sa 100 na sat na otprilike 50-60.

Osim ovog dela, neces ga spustiti ni na 80 skoro tako

zavisi od auta, jbt volvo s80 (neko 2005. ili 06 godište), ima kočnice kao da su fh16 skinuli i stavili na njega. Verovatno auto sa najsilnijim kočnicama koji sam ikada provozao.

Rekli o sajtu

Did you mean Vukajlija?

Google · 17. April 2015.