Automobilizam

  1. Ne stajem ni ja na stop kad nema auta.
    A na kurac mi idu oni koji ukoče na stop, a niđe nikog, pa neka je pravilno. Valjda imaju oči da vide jbt. Drugo je kad je zid neki, ali i tad imaš ogledalo.
    No lakše se guzit, prvo kočnica do nule onda poslije 5s gas, tako je pravilno.

  2. A od ovih što sviraju na semafor su gori ovi koji spavaju, pa prođe pola zelenog dok oni tripuju da jaja transportuju.
    Ili oni što se vuku lijevom kad je prazna i desna i onda kao "boli me kurac, vozim po ograničenju". Obavezno blicati, svirati, nabijati se u šupak prije nego što obiđete.

  3. Ili oni što se vuku lijevom kad je prazna i desna i onda kao "boli me kurac, vozim po ograničenju"

    za blicanje bi najebo fino ovde :)

    meni najgore kamiondzije jebene ovde, bez pardona upadaju u najbrzu traku kad je najveca guzva kako bi sa 90.1kmh pretekli drugi kamion koji ide 90kmh, i tako izazovu talas kocenja kilometrima nazad jer mu se moze sta li je. posle uzme pa ovaj drugi isto tako.
    uvek su neke strane tablice, retko kad svajcarski kamioni tako jebu narod.

  4. mislim da je oko 6 meseci oduzimanje dozvole i neka debela kazna za nabijanje u gepek i blicanje, ako vide panduri.

  5. sad pogledah, 600+ fr kazna i 2-6 meseci bez dozvole, u zavisnosti od tezine prekrsaja za preblizu voznju na autoputu.

    ekvivalentna kazni da vozis recimo oko 160+ na mestu gde je 120 ogranicenje. kaznjavaju puno nervozu ovde.

    a zajebana je kazna, jer kamere hvataju i ovo, sad videh, pa ne gledaju kontekst. ko za prekoracenje brzine. kapiram da kad panduri zaustave da su onda mnogo gore kazne, a kamerom su oce sa donje granice.

  6. Nervozu najviše i treba kažnjavati kad malo razmisliš, ali bi red bio da slična kazna bude za one što voze levom trakom ako nisu u preticanju. Negde tako i jeste, koliko sam ja čuo s raznih strana.

  7. ne verujem da se to kaznjava. bar ne automatski kao ovo ostalo.

    tj, mozda, ako panduri vide nekog da se razvlaci levom, da ce ga zaustaviti, ali ako se priblizis nekom takvom i kamera te uhvati, onda dobijas (ne malu) kaznu.

  8. па брате, да се неком набијеш на ауто-путу у леђа, тешко да има много ризичнијих возачких подухвата. та казна је и мала, реално. а вожња левом траком ако ниси у претицању је кажњива, тј. забрањена је у закону, али сигурно не треба да буде као казна за ово прво.

  9. jeste, i glupo je. najbolja fora kod ovih nabijaca u dupe, ako voze neki sveze opran auto je da upalis prskalice da operes vertrobran kad se nabiju. odstupaju odmah :)

    mislim da sam par puta tako kad se neko bas izdrkava, u desnoj traci ili tako negde.

  10. ono na foru, vozis iza nekog sto ide sporo, cekas da ga preteknes, a ovaj iza se nabije 20cm, kako bi pre tebe to isto ili stavec. ta sorta zasluzuje da bude jebana.

  11. Da, preterao sam gore sa tim da treba da bude slična kazna, ali smaraju ti što zabodu u levu i voze lagano, definitivno.

    Dobra fora ovo sa prskalicama.

  12. мислим да је најбоље ако ти неко смета у левој траци, оставиш леви мигавац и ако и даље не примећује, блицнеш једном-двапут (што не би требало ни да је забрањено, мада вероватно није ни јасно дефинисано, може пандур и за то да пише казну). ако се и тад не склони значи да неће да се склони, нема потребе да будеш дебил и да се набијаш кад не можеш да га прескочиш.

  13. u srbiji su mnogo veci ekstremi "vozim ko da sam corav" - "vozim ko da me jure". ne znam zbog cega, al ovde ovo sto navodite kao ceste probleme, vrlo retko se javlja.

    npr, ako je negde ogranicenje 80, nema nikog da se razvlaci. a taman su postavljena ogranicenja da glat mozes da vozis 10ak kmh brze, a vec 20 postaje malo i opasno, pa onda i uplaseni mogu normalno da voze, a i normalni vozaci ne pizde od nerazumnih ogranicenja.

    bez zajebavanja. u svajcarskoj i nemackoj, za 4 god, na prste mogu da izbrojim koliko sam puta preteko nekog. mislim da nijednom niko nije mene preteko... ovo sve van autoputa.

    EDIT: ne racunam poljoprivrednu mehanizaciju i mopede naravno

  14. možete samo da kenjate, ja ću i dalje da vam sviram na semaforu i blicam u levoj traci

  15. Ja se uvek nabijam u gepek ako neko nece da se pomeri. Jednom sam se i naslonio malo na lika ispred, momentalno je nabio gascinu i iz oblak crne dimcine zapalio napred pa se sklonio desno. Onda sam mu i svirao i malo se izmrstio kad sam prolazio paralelno s njim levom trakom jer leva je za obilazenje.

    Kod nas ablendovanje nije kaznjivo a za nabijanje moze da se popije kazna za agresivnu voznju, 12 bodova i novcano ali posto nema kamera morao bi pandur da te vidi i po slobodnoj proceni oceni a to se prilicno lako pobija(nisam siguran ni da panduri znaju kako se odokativno racuna odstojanje kao i da li znaju razliku izmedju odstojanja i rastojanja lol)

  16. Kad vidim šta sve radite ja izvalim da sam tako civilizovan vozač. Ovo nabijanje i ovaj sa prskalicama...

  17. Boxor i civilizacija u istoj recenici nikako ne ide

Rekli o sajtu

Bez ikakve pompe, Vukajlija se pojavila tokom ove godine i zabilježila skoro deset hiljada rječi u rječniku žargona koje su definisali sami posjetioci. Uzimajući za ime učestalu grešku u govoru kad ljudi zapravo žele da kažu Vujaklija, stvorena je zajednica stvaraoca slenga srpskog jezika i mjesto na kojem posjetioci treniraju svoju kreativnost. Ovaj kreativni ventil vas samo tako usisa i očas posla možete da izgubite sate vremena čitajući duhovite opaske kojim su definisani brojni izrazi iz popularne kulture i govora. Pozicionirajući se između ozbiljnih sajtova kao što su "Metak" i "Vokabular" na jednoj, i zabavnih "Srbovanje", "Kobaja Grande" na drugoj strani, Vukajlija je dokazala da famozni "user-created content" (sadržaj kreiran od strane korisnika) može sasvim lijepo da zaživi i na ovim prostorima. Ovogodišnja nagrada za najbolji sajt prema izboru Biznisbloga odlazi ovom istinskom Web 2.0 projektu kojem u definicijama nije izmakla ni domaća blogosfera!

Biznisblog · 26. Decembar 2007.