Automobilizam

1. 300 i kusur otprilike to

Nova kola. Toliko ja pređem za 5-6 godina jednim autom lolo

сасвим солидна кола, типа Хјундаи, Нисан, чак донекле и КИА

Nisan? Pa Nisan je od davnina dobro auto bilo. Sjećam se 90-tih i Maksime, kakve su to lađe bile. U Kiu ne bih nikad sručio 12 hiljada. Jebeš auto u kome krcka sjedište kad odlučiš da promijeniš položaj sjeđenja. Što je najgore, garancija to NE pokriva, tako da ljudi uguravaju komade papira da bi, recimo, fiksirali kasetu.

2. Ало де ви живите. Нисан је овде мање-више непознаница (далеко је тај Исток, делови се чекају 2 недеље а довозе их спејсшатлом) а ауто је у ствари сасвим ок, Хјундаи је напредовао корацима од 232 метра за разлику од неких који тапкају у месту и сада важи за позданији ауто. Добро КИА је нека азијска верзија ФИАТ-а (мало лошија завршна обрада) али је и она напредовала баш баш много.

Јапанци стандардно кидају. Французима сваки од велике тројке Пежо-Рено-Цитроен има дугу традицију квалитета, удобности и позданости.

Можда не бих дао 12 сома за КИУ али реално ствари нису баш толико страшне као што причате. Па конкуренција тера сваког произвођача аутомобила да стално напредује и да ништа не препушта случају, свака грешка се скупо плаћа а купце не можеш преварити.

Оно јест Алфа Ромео је најлепши и најбољи али треба дати шансу и другима..

3. Jebeš ga, svako bira kola prema svom ukusu, svojim potrebama, svojim mogućnostima. Ne vidim razlog (s moje tačke gledišta) da neko spiči tolike pare za Ceed, a može kupiti takođe novo auto (npr. Reno Megan). Jes da je Reno gori od Golfa i Astre (mjenjač neprecizniji i malo sporiji, malo tromiji, nejednaki zazori, više troši), ali je i jeftiniji. On spada sade u grupu đe spada i Ceed (jeftiniji C segment), a iskreno bih uvijek prije kupio Megana, koliko god nekome antipatično izgledao.

4. Meni je krivo što su sad sjebali onu prethodnu politiku Alfe sa 147 i 156/9. U narednih 10 godina će da prave samo neke automobile nenormalnih kubikaža.
    Krivo mi je i što gase Lančiju. Kapa je npr. fenomenalan auto samo što puno troši mada ide fenomenalno.

5. Ма нормално, срећом зато и има толико различитих марки аутомобила па ко воли нек изволи, избор неограничен. Ето рецимо мени је Меган ружнији од Рушке Јакић а теби се свиђа, а видим свиђа се и већини јер их има на лопате.

А ШТА ЋЕМО СА ТИМ ШТО АСТРА ИМА ФИАТОВ ЈТД МОТОР А?

И мени криво за Ланчију, фурали су неки свој фазон, свиђала ми се. Ето њих узе Крајслер, читам сад је Ваген постао 100% власник Поршеа (4 милијарде дали), да не причам за остале великане. Већа риба једе мању, остају само најјачи, сви ћемо за 25 година ако будемо ту возили Немце и Јапанце.

6. Pa kad već prave taj veliki izbor nek naprave kola koja ne ispuštaju krike pri prelasku ležećeg. Ni 128-ica ih ne ispušta.

А ШТА ЋЕМО СА ТИМ ШТО АСТРА ИМА ФИАТОВ ЈТД МОТОР А?

Niko nije reka' da je JTD sranje, samo je sranje generalno elektronika. JTD smatram mnogo boljim od Multijet-a.

7. Ko je rekao da mu sviđa Megan? Ja sam samo rekao da nije loš auto.

8. Meni je megan ništa posebno pogledati, ali bih ga prije uzeo od Korejanca.

9. Posle celodnevnog razmisljanja, konacno sam odustao od Ka. Jebes ti to, jeste mladji i sve, al me sramota da sednem u ono na šta liči.

10. Nedaj bože da se Ka zadesi u gradu tokom nemira i demonstracija zbog gej parade.

11. Jebiga, znam da nisam u situaciji da biram šta mi se ćefne, ali to mi je stvarno jedno od odvratnijih stvari na 4 tocka.

12. Koje će biti sljedeće auto?

Nešta ovako?
    http://www.polovniautomobili.com/oglas4017600/opel_astra_f_gt/

Jedina falinka je limarija.

13. SiMe, nemoj da me pogresno shvatis za kiju u hjundai. Drasticno su se popravili sto se kvaliteta tice u poslednjih par godina. Ali ja jednostavno ih nikada ne bih vozio, pre svega zbog izgleda. Pravi primer konfekcijskog izgleda vozila. Jednostavno dizajn mi nije uopste privlacan, iako je peter schreyer glavni dizajner u kiji. :) Samo ne ide da ih stavljas u isti kos sa nisanom. :)

14. Dobra ta astra, a i mercedesi su fini. Jebem li ga, cale predlozio Ka jer mu ovaj vec duguje, pa bi me se otarasio tako pre proleca i dodao nesto sitno. Ovako, obeco je bar 500, i imacu ja jos, tako da minimum 1500 ce mi biti budzet za par meseci. Ja sam mislio punta nekog, mladje nesto od ove astre. Eventualno Clia 1 ili tako nesto.

15. Kupi Ka i naćeš dečka instantly.

Rekli o sajtu

Kad je pre nekoliko dana osvanuo naslov u dnevnim novinama „Željko Mitrović: Trovali su me“, na samoproklamovanom rečniku slenga vukajlija.com odgovorili su mu bez mnogo pijeteta: „Pa dobro, i ti si nas, i još to radiš“.

Ekonom:east Magazin · 03. Februar 2011.