Automobilizam

  1. Женама у вези вожње и кола једино не могу да опростим што немају поштовање према мааашииинииии. Све друго, и лоша вожња, и непажња и неинтересовање, тооо могу да схватим.

  2. Jedino što kod nas rade što se tiče mašine je da voze 50km/h šestom brzinom. Imaju samo par mana, npr. ne umiju da se parkiraju, ne umiju da pretiču, ne umiju da ocijene prostor oko auta, ne umiju da koriste desni retrovizor, ne umiju da primaknu (nekad i odmaknu) sic, ne umiju da otvore haubu, ne umiju da provjere ulje, ne umiju da prekontrolišu gume, prelaze crtu, 2 trake u bulevaru zauzimaju, isparkiravaju se sa velikog parkinga u barem 15 poteza, ne umiju da voze jednom rukom (zato dobar dio kupuje automatik), ne umiju da promaše rupu na putu i tako dalje...

  3. To je ružno na svakom vw-u.

  4. Ne znam...
    Mene se na Golfa sviđa (ali ona žuta), dok je na Pasata diskutabilno.

    Evo nešta za tebe, djelimično off road:
    http://www.autodiler.me/auto_oglasi_auto/177309#

    EDIT:
    Pogriješih link lolo
    Evo ga pravi:
    http://www.autodiler.me/auto_oglasi_auto/170437#

  5. http://www.vrelegume.rs/test/opel-4x4/
    Jes' da je karavan, ali bih volio da je imam.
    Ne volim baš elektroniku u 4X4 pogonu, ali ne vjerujem da će da omanu.

  6. Pa jebem li ga, jes' da je potpomognut elektronikom, al' kontam da je dobar 4x4 sistem. Nije baš za ozbiljan offroad, ali na stabilnost ima veliki uticaj sigurno, a verovatno je dobar na snegu i kiši.

  7. Ima fin klirens (16 cenata), ne bi trebalo da je loš po putevima posutim šljunkom bez mnogo rupa. Idealno službeno auto x)

  8. Meni je svaki 4x4 sistem na putnickom autu cist visak. A vozio sam Audi Quattro godinama. Retka su kod nas mesta gde ima smisla kupiti tako nesto. Inace , auto vise trosi, losije ubrzava, ima manju maksimalnu brzinu, tezi je, moras bolje gume da stavljas... I da stvar bude jos gora, ako je put suv, lepse je voziti zadnju vucu nego 4x4.
    Ako ste iz Sjenice, zanemarite sve sto sam napisao.

  9. Nije Sjenica, ali je blizu. Ne bi na odmet došlo, mada nije nešto potreban 4X4. Zimi kad pa'ne gazimo jedno 10-15cm snijega.

  10. Čitao sam negde da su gubici snage u prenosu kod 4x4 u proseku oko 27-30 procenata... mnogo.
    Fora je da kod Bugati Vejrona npr. do točkova stiže 'samo' 700 i nešto konja, iako motor ima 1000 KS. Dakle 200 i nešto konja se gubi leptejebo.

  11. Kod nas popularno da na kola lijepe GTI, AMG, M seriju itd., a u Njemačkoj na RS2 lijepe 1.9TDI.
    http://i1298.photobucket.com/albums/ag49/nesterraso/2013-05-10-1090_zps905fa817.jpg

  12. Kod nas popularno da na kola lijepe GTI, AMG, M seriju itd., a u Njemačkoj na RS2 lijepe 1.9TDI.

    To je zato sto smo generalno siromasni a zeljni prestiza. Pa idu onom ja cu da napisem a sta te bole sta je ispod haube. A oni generalno nemaju toliki kompleks pa im je veca fora aj ja cu da napisem da je mali motor pa cu samo da prcnem seljaka koji je napisao da ima boingov motor.
    Iskreno ja najvise volim da ne pise nista.

  13. Dok god piše drugi motor je po meni seljanija...

  14. Ofarbao bih ga u mat crno i tripovo bi da sam murija.

  15. Kod nas i bijele koristi policija. Nekad su za "specijalne akcije", dok ih sad većinom voze po zahtjevnijim terenima bez asfalta i koristi ih pogranična.

  16. Mijenjah BMW za Golf Plus Ultra. 1.6 benzinac 55KW, 5 vrata, '91 godište, metalik crveni.
    Prvo nešta o Golfu Plus Ultra.
    http://aebergon.perso.neuf.fr/photos_VW/MAJ_mai_2006/Golf_Plus_Ultra_AV.jpg
    Golf Plus Ultra je verzija za švajcarsko tržište, počela da se proizvodi 1990. godine. Postojali su samo benzinski motori.
    http://aebergon.perso.neuf.fr/photos_VW/MAJ_mai_2006/Golf_Plus_Ultra_AR.jpg
    To je bio Golf CL sa dodacima: četvorokraki volan, šiber, maska sa 4 fara, Filipsov kasetofon i sjedišta podesiva po visini (konzolu, svjetlo u kaseti itd. ne računam, a moj od opreme ima još i CB).
    http://aebergon.perso.neuf.fr/photos_VW/MAJ_mai_2006/Golf_Plus_Ultra_det.jpg
    Od običnog Golfa se razlikovao i po zlatnom znaku na masci i zadnjem veznom limu, a bilo je napisano "Plus Ultra" na haubi, zaadnjem veznom i sa strana.
    Po internetu bilo je 13 boja: : Red Tornado, Red Cherry, Blue Medium, Navy Blue, Black, Royal Blue, Alpine White, Silver Gray Metallic, Silver Gray Diamantin, Metallic Red, Glossy Black, Atlas Grey Metallic, Calypso Metallic Gray.

    Od stvari koje nijesu (bile) u redu:
    1. Nije radio zadnji brisač, što sam popravio za 2 minuta.
    2. Nema znaka na zadnjem veznom limu, pa moram da kupim novi i prefarbam ga zlatnim sprejem.
    3. Njegov originalni volan je zamijenjem trojkinim sa vazdušnim jastukom. Vratiću originalni čim u'vatim malo vremena.
    4. Plastike su zrele za farbanje (bumper sprejom).

    Prema riječima vlasnika, uvezen je 2008. godine. Kad ga je uvezao zamijenio je ležajeve točkova. Tada je imao oko 300 hiljada, sad 420 hiljada na satu (ne znam koliko je stvarno prešao, mada postoji procenat da je prava kilometraža).

Rekli o sajtu

Kada pitate dva čoveka o nečemu, dobićete više od dva mišljenja. Na toj osnovi je stvoren Vukajlija. Rečnik slenga i idioma.

Kompjuterska Biblioteka · 7. Maj 2009.