Automobilizam

  1. Nmg sve da citam ima mnogo za ove sitne sate. Znam da je 525tds slabo govno ali sto izbegavati 520i i 535i? To su sve jaki motori

  2. Model 523i je vjerovatno najmudriji izbor od benzinaca! Ustvari ovdje je rječ o 2.5 litrenom, a ne 2.3 litrenom motoru kako oznaka upućuje! Ima 170 KS i 245 Nm pri 3.950, a od 1998 godine pri 3.500 o/min. I ovaj motor kao i svi R6 BMW-ovi motori voli visoke obrtaje, ali ovdje je 90% obrtnog momenta na raspolaganju već od 2.000 o/min, tako da je uz kratko proračunat mjenjač vrlo elastičan. Krajnja brzina je 230 km/h, a ubrzanje do 100 km/h vrlo dobrih 8.5 sec. Potrošnja je otprilike 0.5 litara manja od modela 520i, ali ovdje se divlja vožnja ne kažnjava preskupo!

    Deluje fino sve.

    Pošto sam ja ovde privremeno (do kraja otkobra), koliko dugo ja smem u Srbiji da vozim auto na švedske table? Jer bi mi odgovaralo to, pošto sam na 6-6 režimu (6 meseci u Se pa 6 meseci u Srb i tako redom). Ako ništa, verujem da u delovima mogu da izvučem više od tih 1000-1200 eura koliko bih dao.

    Edit: gledao sam i e36 318i, baš je bio u lepom stanju 95' godište.

  3. Sunce mu jebem, mi ne znamo da vozimo, pogotovo kad pada kiša.

    Isključujem se sa bulevara i vozim jedno 70km/h kroz prigradsku ulicu i vidim taksistu sa Loganom kako uleće u moju traku (njemu levo) i gleda ima li kola iz suprotne (njemu desno). Ne mogu sa leve da ga obiđem, sviram, proklizavam kako je kiša bila, ne znam jesam li na 60km/h spustio koliko mi je blizu bio. Onda on ubaci u rikverc i pope se pod punim gasom na golfa trojku koji je čekao iza njega. Popustim kočnicu, ukočim normalno do nule i popnem se na trotoar sa strane, pa izađem iz kola. Vidim pored Dačije taksistu, ružan ko da su ga nogama pravili i okrivljuje mene kao da sam izazvao sudar. Onda mu jebah sve živo i onoga ko mu dozvolu dade i stadoh sa njima da čekam policiju.
    Policajci stigli, ja reko da nijesam učestvovao i da sam stao da pomognem ljudima ako ima povređenih. Oni mi vele da sam slobodan i eto. Taksisti i vozači furgona su najgori šljam ljudi.

  4. http://www.mup.gov.rs/cms_cir/sadrzaj.nsf/vozilo-registrovano-u-inostranstvu.h

    Одредбом члана 272. овог Закона прописано је да возила странаца којима је издато одобрење за привремени боравак дужи од шест месеци или за стално настањење, као и возила држављана Републике Србије који се врате из иностранства у циљу сталног настањења, могу са изузетком да учествују у саобраћају иако су регистрована у иностранству, али најдуже три месеца од дана уласка возила у Републику Србију, односно од дана добијања поменутог статуса за власника возила, уколико је власник странац.

  5. Jes, radjardu. Identična mi se situacija desila prije nekog vremena. Ako si SACHS vjerovatno sam te tog dana vozio u gepeku, pa si dobro upamtio.

  6. али најдуже три месеца од дана уласка возила у Републику Србију

    Moram da se raspitam u konzulatu. Recimo da ga vozim ta 3 meseca, ostala 3 da vozim ćaletov auto. Mada ne znam da l' bi mi panduri pravili problem kad krenem opet u Švedsku svojim kolima, ako me zaustave.

  7. Vjerovatno bi ti tražili mito.

  8. Ja sam lepo reko da su taksiti govna pre ned-dve i ne znam ko ali me je odmah napao. Ma mrs za njih ja nosim u kolima povremeno sekirce (izbacim kad vidi cale pa kenja) ali uvek je tu protivpozarni koji sam napestio da se veoma lako i brzo vadi pa aj sad mamu vam jebem :D

  9. Pa, vidi, ovi što taksiraju svojim kolima i nijesu toliko. A ovi što voze u taksi preduzeće sa kasko osiguranim kolima. Mada ne napadaj ako ti ne napravi štetu, ne opsuje familiju ili prvi ne napa'ne. Treba još mozak da mu razbiješ pa u zatvor.

  10. Da vidiš ovde kako su fini taksisti jer imaju 3 puta veće kazne nego ostali vozači. Sve se fino ponašaju u saobraćaju, nose odela, u kolima miriše,..... ali je proces od 6 godina da se dođe do taksi dozvole. Mada je i moj ćale bio taksista 9 godina, pa nije pravio sranja, ni on ni ljudi iz udruženja gde je bio. Ali su oni ''divljaci'' nelegalni najgori.

  11. Znas sta me pogotovo nervira kad je neka guzva po gradu, ja nit vozim ekstra auto nit su zatamljena stagla pa me vide uvek. I sad on vidi da sam klinac pa mi se kurci ako se od nekud ukljucuje pa kao naskace cima, e onda ja na njega cimam i trubimo psujemo otvaramo prozore. Ili kad sam na slaviji idem sto sire moguce i pravo na njih koliko puta idem do granice koje procenim da cu stati tik do njega ako stisnem punu. Ali kada vec stanemo da se svadjamo ili izadji udari pa bezi ili samo bezi jer su govna coporska za 2 min evo njih najmanje 5 i onda uvek se nadje sivonja koji ce tebe prvi da mlatne s necim od pozadi njih neintersuje ko je kriv oni udaraju!!!! A msm kakav bi ja bio srbin ako bi se plasio, sklanjao i ostajao duzan? :)

  12. Eh, kad sam bio mlađi. Na cimanje bi moja Samara "pojela" Miniku taksiste.

    A msm kakav bi ja bio srbin ako bi se plasio, sklanjao i ostajao duzan?

    Pička. Što jes' jes'.

    Ne bih reka', Miki. Ja sam taksir'o na divlje, baš fino bilo. Ti čuvaš tad auto, jer je ono tvoje. Dok u udruženja ova imate npr. 30 Oktavija, svaka ful kasko, pa ih boli kurac.

    EDIT:
    Keru, ja bih ti preporučio da ih kuliraš. Ili da pustiš kosu.

  13. A da vidis kad sam u caletovom sluzbenom nema ko da nam svirne, tad mogu da im sviram do sutra samo se sklone (al zato popijem cusku od caleta). Pa picka vam materina ocete na detetu da se izivljavate. Kad si kupim mali motorcic mali motorcic sve cu retrovizorcice da sikdam :D

  14. Dok ne skine tebi neki drugi vozač motorčića x)
    Jebi ga, ili ih kuliraj ili pušti kosu i frizuru na paž.

  15. Ne bih reka', Miki.

    Ja sam rekao kakva je u Pančevu situacija. A i ovi kod ćaleta nisu svi imali Oktavije na lizing (bilo ih je možda 10-ak) ostala si bila kojekakva auta tipa 406, w210, Superb, Marea, Alfa 166.....
    Imamo neke divljake sa Multiplama, što voze za Beograd ili okolna sela (pre su češće vozali i po gradu). Ma ajde što rade neprijavljeno šta da radiš to, al' bar bi mogli da se ponašaju normalno.

  16. lolol a zašto je neko uzimao audi a2?

Rekli o sajtu

Slavna Vukajlija. Ima glupih stvari, ima bezveznih, ali ima i jako puno brilijantnih. Neću previše dužiti, samo odite tam pa vidite sami. Samo jedno upozorenje - ima ponešto napisano i na ćirilici (iako smatram da svako, ko kolko-tolko drži do opće kulture zna ćirilicu).

Skodin blog · 04. Septembar 2010.