Automobilizam

1. Pi jebem mu mater, valjda bi trebala mehanika da im bude dobra. Ili jer ih oni Amerikanci od 500kg razdrndaju.

2. @Rodriguezos

Au, djeluje nestvarno x)
    Radi li servo?

3. Djeluje na srce lolo... Definitvno su auta pravljena u devedesetim pa do 2005 najdalje. Ovo sad sto se desava me ne dotice.

Radi, samo je pitanje do kad ce. Presao sam sad u nedjelju oko 300 kilometara. Ujutru kad sam krenuo zujao je skroz malo, a sad kad sam se vratio zuji opasno. Dajem mu jos 20 km maksimalno prije nego sto negdje odgovori. Nisam probao onaj tvoj savjet jer mi nije jasno to namotavanje dok je ugaseno auto... A sto se tice ulja za servo ima ga dovoljno, u posudi je taman ispod crtice one.

Kako da odzračiš?
    Prvo natočiš ulje, pa dok je motor ugašen smotaj sa lijeve strane na desnu do kraja, onda ga upali i ponovo sa lijeve na desnu do kraja. Nadam se da će uspjeti.

Posto mi je volan sad na sredini, ocu ga upaliti pa namotati pun lijevi pa ugasiti i uraditi ovaj proces ili samo sa sredine na desno?

4. Daš kontakt, pa namotaš skroz lijevo, pa skroz desno. Onda upališ kola, pa namotaš skroz lijevo, pa skroz desno. Ali me buni što zuji, a ne fali mu ulja...

5. Znas kakav je to zvuk, nije to ni zujanje. On nekad zvuci kao da melje, da unutra nesto zapinje i krcka. Nekad zuji ali bas glasno i to kad se namotava puni a pred kraj. A nekad kad je samo upaljen je zvuk najslicniji tome kao kad pustis vodu u lavabo da tece tako nekako se cuje. Zvuci smijesno taj opis ali meni je to najslicnije tome...

http://www.fiatforum.com/gallery/data/2873/medium/DSC02970.JPG

Ovakav je kod mene volan. Nije ruzan, svidja mi se. Ne volim volane koji imaju previse razmaka izmedju krakova kao npr kod renoa. Volim kad je volan popunjen.

Ovaj fazon:

http://tymarshall.com/autogallery/images/BMW%20Interior.jpg

http://www.motoresx.com/wp-content/uploads/2011/04/citroen-c5-facelift-2011-live-in-paris-2010-17.jpg

Vise mi se svidjaju ovi pravougaoni.

6. Čuje se ka' da remen proklizava? Provjeri da nije letva vlažna. Ja bih to poćer'o u servis, dobar majstor će viđeti na licu mjesta šta je.

7. Ma majstoru cu i voziti, nemam toliko iskustva da se upustam u to. Jos je servo na mk1 i odlican kako je na mk2... Evo i dokaz prilazem hahah:

http://oi43.tinypic.com/2zz0w9c.jpg

Ovaj prvi je to nesto samo na brzinu odradio i kao uredno. Nije se puno poslije toga ni vozio, ali evo sad kad sam mu malo zadao zadatak dokazalo se da nije nesto uradjeno...

8. Reci majstoru da vidi odakle dolazi zvuk, da odma ne odzračuje letvu. Nek provjeri i remenice, kaiševe, znaju i kugle da škripe...

9. Lep auto, a Francuz lolo, meni liči na plod parenja Astre J i Golfa 6/7.

10. Ej imam, možda problem.
    Prije 20 dana sam mjenjao diskove+pločice naprijed. Baš bilo istrošeno i tada prije nego što sam promjenio imao sam ono struganje, posebno kad recimo skrenem naglo lijevo ili desno pa stisnem kočnicu.
    E juče sam baš vozio neku malo veću kilometražu i dosta brže nego uobičajeno sa dosta kočenja. Da bi se nakon 100injak kilometara počelo opet čuti ono struganje, samo na lijevom točku, kada skrećem u lijevo. Majku mu, mrsko mi opet kod mehaničara ići, šta bi koji kurac moglo biti?

11. Еј па ја се тек сад сетио да ми мазда има напред дискове и да исто уме да шкрипи понекад, али не знам кад, нисам обратио пажњу.

12. @Black Stig
    Previše su ga ugermanizovali, a nagrdili mu boju. Ne sviđa mi se što ima i njemačkog i vrancuskog dizajne, ne ide nikako zajedno.

@Pinki™
    Možda su otišle pločice ili crijeva.

13. Ma boju na stranu, meni se sviđa. Doduše možda i alkohol progovara iz mene.

Rekli o sajtu

Definiše se sve i svašta. Tako se mogu pročitati definicije baksuza, alapače, čitulje, smrti, rezervoara za smeh, kolateralne štete, Živojinović Velimira, zvanog Bate, dnevne svetlosti, gospođe džem!, Brus Lija… „Je l’ ti puši ćale?”, „Je l’ mogu u WC?”, „Chuck Norrisisati” i još mnogo toga može se naći na ovoj internet stranici. Zato ne iznenađuje što se mnogi kad jednom dođu, ponovo vraćaju na nju. Neki čak postaju i zavisnici, pa traže od moderatora da ih banuju, poput jednog studenta koji je zahtevao da mu zabrane pristup na nedelju, dve dana da bi mogao da uči.

Status Magazin · April 2009.