Automobilizam

  1. Pa jel mu onda nije bilo jeftinije i lakse da kupi polovni m3?

    Pa razmisljao je on i o M3, ali se ipak odlucio za ovaj zbog klasicne GT konfiguracije. Sto se mene tice dok nisam video i rasturao ovu Alfu, bila bi varijanta "Ovo pas, a ono mu brat", tj. ne bih bio ni za jedan od ta dva modela, a posle ovoga bih i ja uzeo Alfu.
    Ali dobro, ja ne volim BMNJ.
    U sustini i jedno i drugo su kola koja moras voleti da bi bio zadovoljan sa njima, s tim sto kod ove Alfe nema vise govneta od Alfinog menjaca i jos veceg od Alfinog motora, nego proverena tehnika GM i Fiata lepo i stilski upakovana (Alfe su uvek bile lepe), a i vesanje je extra. A uz to i dizel, ne prelazi 8 l po gradu. Nije uobicajeno, ali pije vodu.

    Ja opet nikad ne bih kupio ni jedno ni drugo ALI ako mi dodje da puknem pare na sportski auto za uzivanje, a nemam nameru da me troluje klinac koji je kupio recimo trojku VR6 za 1500 E, davno je svabo napravio Porche 911 i mars u kurac... I izgled i performanse i stil.

  2. Их за те паре од 911 мош да добијеш можда хаубу.

  3. Ali uložiti tolike pare u jebeni Fijat dizlo. 20 hiljada skoro sa cijenom auta. Može se kupiti bilo šta. Od BMW-a i Merca, pa preko Poršea sve do masl-kara.
    http://www.polovniautomobili.com/putnicka-vozila/5706122/buick-riviera-gran-sport-gs

  4. Nesto ja sad ozbiljno razmisljam. Koliko bi me kostalo da ja u moj hjundai sstavim neki 1,6 turbo benzinski motor i ostalo od pratceg sta moram da ubacim?

  5. Овај Бјуик се продаје већ две године, био је нешто око 40 сома, жао ми тих људи, толко труда и пара за курац.

  6. Nesto ja sad ozbiljno razmisljam. Koliko bi me kostalo da ja u moj hjundai sstavim neki 1,6 turbo benzinski motor i ostalo od pratceg sta moram da ubacim?

    Zavisi. Koje je snage sadašnji motor, a koje taj koji ćeš da ubaciš? Kontam da moraš drugačije kvačilo da ubaciš, jače kočnice vrv i tako.

  7. Их за те паре од 911 мош да добијеш можда хаубу.

    Pa bre i nije bas tako...

    http://www.polovniautomobili.com/putnicka-vozila/5823569/porsche-911-carrera

    A jos je i kabrio. To celu stvar sa trosenjem onolikih para u mojim ocima cini jos tezom...

  8. Sad ima 90ks, ubacio bi nesto oko 150ks i jbg ako moze i nije neka velika cena sto da ne.... Ima mesta pod haubom da fizicki stane veci motor a u ostalo se ne razumem...

  9. Pazi, sve je moguce uraditi ali sigurno najbolja i najsvrsishodnija i najisplativija varijanta ti je da prodas taj Hjundai i da kupis drugi auto sa tim motorom kojim hoces.
    Inace you are entering the world of automehanicar...:P

    https://www.youtube.com/watch?v=vpvsKbrgCqI

  10. Nabolje i da odvezeš Hjundaija kod majstora, pa da on skenira situaciju. Džaba da mi nagađamo na neviđeno to, sve ti to zavisi od auta do auta. I btw ko proizvodi taj 1.6 turbak?

  11. a na primer da kupim nesto sa vecim motorom ali bez turbine, jel se isplati u tu ulagati za turbinu itd? Ili najbolje zaradim/skupim/molim caleta za nesto sa stock specifikacijama onoga sto ja hocu?

    EDIT: ne znam miki lupio sam 1,6 turbo jer ima varaijanti ovog mog sa 1,6 bez turbine pa zato tako razmisljam, a moj je 1,3 (1341cm3)....

  12. Ili najbolje zaradim/skupim/molim caleta za nesto sa stock specifikacijama onoga sto ja hocu?

    Uvek daleko najbolja varijanta. Budzenje i kastomizacija su skupe igracke sa neizvesnim rezultatom, i jedino moguce ukoliko sam umes to da uradis ili imas mnogo love ili nekoga ko ce da ti uradi na prijateljskoj bazi.

  13. Zavisi da li imaš dobrog majstora za to i zavisi od auta za koji se odlučiš da radiš to na njemu.

    A video sam da je kod šveđana popularno da uzmu volvo s/v40 2.0t ili saab 9-3, 9-5 sa 1.8t, 2.0t i 2.3t motorima i samo su im povećavali pritisak u turbini i urade remaping kompa i dobiju 20-30 ks više, bez nekih naročitih modifikacija.

    Jbg, za ove druge nisam upućen. Znam samo još da se vektra b 2.0 16v lako budži isto.

  14. To ti se ne isplati ni u ludilu. Tom autu je namjena da se prevezeš iz tačke A u tačku B. Zato su ga i napravili. Nije predviđen za tako nešto, nije predviđen ni za neku malo zabavniju vožnju sa jačim motorom. Hjundai (bar ovi stariji što se viđaju ovuda) ni nema taj turbak koliko znam. Znači, puknućeš gomilu para, a voziti neku krš budžotinu. Uglavnom, to baš nema smisla. Kupiš nešta kvalitetnije, sportsku verziju i onda budžih motor ako 'oćeš, to ti je posebna priča.

Rekli o sajtu

Osim velikih istorijskih i nacionalnih zabluda, podložni smo i onim „sitnijim”, ali koje nam određuju svakodnevicu. „Ne valja da se sedi na kućnom pragu, posebno kad grmi”, „Hleb od 500 grama je opšteprihvaćen pod nazivom kilo hleba”, „Ne valja da se zviždi u kući, to privlači miševe”, „Ne valja da se otvara kišobran u kući”, „Žvakanje žvaka može da deformiše vilicu”, „Ma koliko vruće i zagušljivo bilo, ne otvarati prozor, ubiće promaja”, navode na popularnom internet portalu „Vukajlija” niz sujeverja i zabluda našeg naroda.

Politika · 31. Januar 2011.