Automobilizam

  1. zanimljivo... skoro svuda su japanci ustvari najjeftiniji za servisiranje, a vidis nisu u srbiji.

  2. Vozio sam 318i nekih 1.500km, uglavnom otvorenog puta, i potpuno me je razocarao. Ne kazem da je to los auto, ali odnos ulozeno-dobijeno je blago receno los.

  3. Kako mislim nema ih puno? Pa lepo jednostavno retko oh vidjam, malo ima polovnih na prodaju. Boxer motor me je odusevio kako ide. Vozio sam boxera benzinca pun snage vuce ko lud, kida gotovo od ler gasa, znaci ko dizel zna da povuce na niske. A na visokim je posebna prica. Vozio sam se mnogo puta i u subari tribeci 3,8 ili 3,9 benzinac motor (b9 je ona oznaka tipa bmw e39). Vuce onaj dzip ko iz picke neverovatan osecaj da on tako ide. Posle ga je prodao taj i uzeo je ml od isto nesto preko 3 soma kubika ne moze da se poredi sa veceom i tezom tribekom. Tribeka ga pojede za dorucak. Pazi sad cene servisa za japance zbog toga sto se cekaju su skuplje malo. Ali kad se redovno odrzava ne boli glava nikako. Vredi da se da koza ovlascenim...

  4. Ne pije ti vodu ovo sa cijenom. Subaru ima boxer motor, pa je i zbog same specifičnosti istog skuplje sve počevši od velikog servisa pa nadalje. I djelovi, a i ruke, jer se za neke banalnosti vadi motor napolje. Još je problem što je Subaru rijetko auto ođe, pa je vjerovatno jedina solucija ovlašćeni servis, koji se u cijenu ugradi koliko se ugradi. Ovaj Forestera i servisira u Srbiju, pa mu odiru kožu s leđa.

    Pazi, ovo što mi je rekao čovek je bilo za Legasija 2.0d 150 ks, 2008. godište. Pa kaže da je ista cena održavanja kao i za audi a4 2.0 tdi istog godišta.

  5. О е46 причаш Џерико?

  6. Jebe ovaj megan majke mi, jedino su mi sjedista nekako cudna,al ajde, utabace se to...
    trosi od 4 do 5 litara pa cerao ga po gradu,selu,sarplanini ili marijanskom rovu, dizel, bas sam prije ga cerao 115 kad sam silazio iz niksica, ni ne osjeti se uopste, miran auto, za 14 k odlican,

  7. 115? Mora kroz Grahovo to jače.

    Pa kaže da je ista cena održavanja kao i za audi a4 2.0 tdi istog godišta.

    Moguće. U svijetu mašte npr.

  8. A ti misliš da je A4 2008. jeftin za održavanje?

  9. Brate, ja ne želim da ti crtam dio po dio dok ti ne ukapiraš. Fino sam ti objasnio da nije ni Audi, ni Mercedes ni BMW skuplji (ili već ima istu cijenu) za održavanje od njega, naprotiv i zašto nije. Drugo je što ti imaš neke stavove što vrijeđaju ljudsku inteligenciju.

  10. Па то нису његови ставови него ваљда тог човека што му прич'о.

  11. Dobro, da rečem dezinformacija.

  12. Dao mi je kum broj od tog majstora iz železnika što radi sve te japance i kaže za tog legasi dizela da sam servis i redovno održavanje košta kao i za audija a4 to godište, a inače lik radi i audija razne druge marke, ''lav auto'' ako je neko čuo.

    Kod njega ti je mali servis 150 eura i za audija i za legasija, a veliki servis je oko 600 eura. Kvačilo sa plivajućim zamajcem je oko 700 eura za legasi.

    A možeš ti audija i da teraš u ''porše beograd'' servis gde ti je 300 mali servis, a veliki 800 eura.

    Za ostale moguće kvarove se nisam informisao.

    Pričaš da je skupo zbog bokser motora, a ja ti kažem da mi je rekao samo za dizela koje su cene. Delovi neki i jesu skuplji jer se naručuju iz nemačke, ali nije baš toliko značjna razlika.

    A ti ako ne veruješ, kontaktiraj ih pa će ti oni reći koje su cene.

  13. A cek zar nije lav auto na belim vodama? A od ,,poznatijih" servisa u zelezniku VMS auto?

  14. Pa ne možeš ovlašćeni vs neovlašćeni ako si to htio da kažeš. Tamo je Ćurčić, jel' i još ko? Veliki servis je oko 1000 eura, a i logično je da je dosta skuplji, jer se bokseru mijenjaja više stavki. Pa i Legasi dizel ima bokser motor.
    Uglavnom, nema teoretske šanse da Audi, BMW ili Mercedes te klase ne budu jeftiniji za održavanje od Subarua, posebno što se motora tiče. I to je to.

  15. Ma ja sam se zajebao, u železniku živi taj majstor pa radi i privatno neke manje stvari. A ovo jeste tu žarkovo, bele vode kako su mi rekli.

    Edit: nisam ni ja rekao da su jeftiniji, nego da su tu otprilike, slični.

  16. Pa nijesu slični, u tome je poenta. Tj. Audi je jeftiniji...

  17. nadam se da ovu temu nece spemovati niko. samo da vas pozdravim sve.

  18. Đe si bolan, otkad te nema?

  19. u rabotu neku upao bijeloga dana ne gledam. da ne bude spem, japanci su prilicno jeftini za odrzavanje u CG, ne pitaj me kako znam ali znam :)

  20. recimo pakne nove sa ugradnjom 30 eura. mozes li pogoditi koje je auto u pitanju?

Rekli o sajtu

U busu se devojka svadja preko fona da se ne kaze Vukajlija nego Vujaklija za recnik... ocaj na njenom licu kad je shvatila da ne moze objasniti

Mokoš · 11. Maj 2011.