Automobilizam

1. I ti Audiji su pozadi smrt, pogotovo "jaje".

2. A u rijetko koje auto mogu nazad da se fino osjećam bez obzira udaram li u krov. Još kad namjestim vozačev sic za sebe.
    Od ovih novih mi je 500L za to prostran masu, ali da uzimam kola za taksi uzeo bih limuzinu neku.

3. 500l plastikaner klasičan zvrči sve u njemu

4. Pežo 607 je kontam ok za taksiranja ako gledamo jeftine limuzine, mislim prostor je baš odličan, prava limuzina.

5. http://gomotors.net/pics/Suzuki/suzuki-wagon-r-06.jpg

Ја бих ово возио без проблема, толко бесмислено практично изгледа.

6. Nije 607 rentabilan za taksiranje (uglavnom). Zato kod nas većina taksista cepa dačije, fiate, opele i škode.

7. Pa nijesu ni Fijat ni Dačija.

Meni bi bio možda neki Pasat ili A4 dosta.

8. Pa većina njih misli da jesu. Npr. većini je lakše da ide jednom - dvaput nedeljno kod majstora za koješta i da da po fazon 10-20 evra svaki put za svaku sitnicu, nego da vozi w210 ili nešto slično i da da manje para, ali odjednom za održavanje.

9. A u rijetko koje auto mogu nazad da se fino osjećam bez obzira udaram li u krov. Još kad namjestim vozačev sic za sebe.

pre neki dan sedo u moj auto pozadi na parkingu, i iznenadih se kolko prostora ima pozadi u a3. A nisam tolko nizak covek ima me 1.85.
    Trip kad sednes u svoj auto pozadi.

Nego, svajcarske firme imaju fetis da kupuju skode jebes mi sve. Sto znaci samo jedno: ruzne su i slabe da se radnici izivljavaju a ne kvare se mnogo. Ocu kazem verovatno su najrentabilnije.

10. Ma ti Fijati i Dačije su totalno neisplative za veće kilometraže. Jeo sam ja tog hljeba.
    VW i Škodu ovuda najčešće voze. Masu izdržljivi, a ni djelovi nijesu skuplji od gore navedenih krševa. Sad su i Tojote nove kupili. Nijesam se vozio, ali su moćne mnogo.

Ovo što kaže Celt. Izdržljive masu, nije neki dizajn, ali su jeftine. Mislim da je Oktavija nova 15 hiljada dizlo bila.

11. Ma ti Fijati i Dačije su totalno neisplative za veće kilometraže.

Pa zašto ih onda ima toliko po Beogradu, što Fiata, što Dačija. Nemoguće je da su neisplativi ljudima koji ih voze. Na kraju krajeva, Dačija više i nije Rumun već Francuz. Ima čak i prilično taksista u Beogradu koji voze Dačije i Fiata, baš Multplu.

12. Zato što ljudi nemaju za bolje, a nema se ni posla, jebi ga. Fijat kupiš mlad za 2000 eura i odlično. Dačija nova 7-8 hiljada, još kredit, još garancija...

13. jebem li ga kako je, ali ovde ja mogu da kazem da su za nove automobile najrentabilnijw skode. ovo kazem samo zato sto znam da svajcarci nisu gadljivi na novac, tj dobro razmisljaju kako ga trose i ulazu, nemaju svoju auto industriju pa da daju nekome povlastice, a oko 75% automobila privatnih vecih firmi (abb, schindler, holcim, siemens sto znam) je skoda oktavija karavan, starosti do 7-8god.

14. Tačno tako. Jes da je Škoda ružna, ali je kao auto odlična, pouzdana i povoljna.

15. U Švedskoj sam video da dosta firmi ima novije Sivike i Aurise, ali je isto Škoda neprikosnovena.

16. mozda bi mogli i neki japanci da upadnu, ali vag verovatno napravio neki povoljniji dil za servise za firme.

francuskih i italijanskih automobila ni za lek. cak ni francuska firma (alstom) van francuske ih ne vozi na primer.

sad, nemam nista ja protiv francuskih automobila, pezo mi jedna od omiljenih marki stavise, al ovo su cinjenice :)

17. Heh, u firmi gde sam ja radio smo imali Citroen Berlingo, Pežo Partner i Citroen C5 karavan, ali samo iz razloga što je brat šefa ekspoziture serviser za PSA grupaciju (pa je dao povoljan ugovor) lolo

18. Ona jedinica se proizvodila do 2010. Tada imala 1.9 TDI, PD motor, pouzdana, jeftina za održavanje, veliki gepek, a koštala tipa 12 hiljada. Pravo da ga kupiš za firmu.

19. Tačno tako. Jes da je Škoda ružna, ali je kao auto odlična, pouzdana i povoljna.

Što su škode ružne? Npr. octavia je mene super auto samo mi se ne sviđa hauba nekako previše usko djeluje nznm.

20. Moj Superb jebe, Škoda zakon!
    Svako ko pljuje na Škodu, pljuje i na mene. Nisu ružne.

Rekli o sajtu

Kad je pre nekoliko dana osvanuo naslov u dnevnim novinama „Željko Mitrović: Trovali su me“, na samoproklamovanom rečniku slenga vukajlija.com odgovorili su mu bez mnogo pijeteta: „Pa dobro, i ti si nas, i još to radiš“.

Ekonom:east Magazin · 03. Februar 2011.