Kad je pre nekoliko dana osvanuo naslov u dnevnim novinama „Željko Mitrović: Trovali su me“, na samoproklamovanom rečniku slenga vukajlija.com odgovorili su mu bez mnogo pijeteta: „Pa dobro, i ti si nas, i još to radiš“.
Ekonom:east Magazin · 03. Februar 2011.
Još uvek ih šiju po iritantnosti Kejtlin Stark koja iz nekog razloga i zaklana neće dumre i ćera joj Sansa, debil nad debilima! I ona kurava Sersei jebo je Džejmi sa patrljkom u rč! I Brijena kravetina dosadna.
Da to i mene nervira. Ne toliko sto je zombi, nego sto je morao da rokne Berika da bi je oziveo. Bratstvo bez Barjaka je bilo kul, a sa njom na celu nisu mnogo bolji od Krvavih Lakrdijasa.
И мени је Кејтлин била најогавнији лик, али сам онда погледао овај видео и растужио се ко коњ. Сад не могу ништа да замерим било коме ко је Старк, па тако и њој.
http://www.youtube.com/watch?v=69zA5QHNQh4
А ја сам вероватно једини човек који нема ништа против Серсеи. Њена поглавља су ми вероватно била најзанимљивија.
Ja sam poredio Džona sa Azor Ahaijem zbog strele. U pravu ste, nije njegova strela probola Igrit, ali se sećam njegovog razmišljanja, osećao se kao da je njegova, jer je zahvaljujući njemu organizovana odbrana Crnog Zamka od Divljana. Nego, šta mislite o Egonu, jel lažnjak? Zašto bi Varis i Ilirio želeli baš njega na prestolu? Čitao sam teoriju da je sin Ilirija i neke Blekfajerke, a oni podsećaju na Targarjene ako se ne varam (bela kosa, ljubičaste oči) . Šta znam, ja mislim isto da je lažnjak, čudno mi da ga Martin ubacuje tek pri kraju pete knjige. A opet, u kući neumirućih je Deneris imala onu viziju Regara i Elije kako mu daju ime Egon i Regar reče "Njegova je pesma leda i vatre"
ако је лажњак, што би га чувао онај конингстон, како се већ зове лик, што би дао живот за њега који мој?
И ја мислим да је прави Егон, баш због Конингтона. Ал ми није јасна Илириова улога у свему томе, шта њему може да пружи Вестерос, а да он не може сам себи да обезбеди?
Razlog što većina ljudi sumnja u Egona da je folirant je ona vizija platnenog zmaja što je Deneris videla u kući neumirujućih i ono upozorenje od Kaiti za lakrdijaškog zmaja. Bio on pravi Targ ili ne, očekujem da i on umre negde pri kraju. Moje predviđanje za to je da on uzjaše jednog od zmajeva Deneris, ali za razliku od Kventina uspe da poleti i padne sa zmaja negde sa 10000 metara i razbije se u isto toliko komadića.
Kad pomenu Kventina, bas mi je zao lika, nije trebao da ga ubacuje ako ce vec tako da ga sjebe...u startu sam ga zgotivio zbog imena (Kventin Nimeros Martel), a Degeneris je vec ozbiljno pocela da mi ide na kurac kad ga je ispalila onako za vencanje. Moja baba(profesorka srpskog, voli da cita i tako to, mada sam je jedva nabedio, a onda se odusevila, kaze da je "prerasla taj zanr", mada je sad zarazena i ona) je opravdava, kaze da je ona(Degeneris, ne moja baba) jos mlada, kako niko njenih godina ne bi hteo da se uda za nekoga ko je tako ruzan kao Kventin...jebemusve, ako dzon moze da se odrekne svega da bi otisao u Strazu, moze i Degeneris dvaput u zivotu da se izjebe sa nekim ruznjikavim zarad viseg cilja.
I znate ono sto izbacuje povremeno poglavlja? El ima to na srpskom, mrzi me da prevodim , a moji bi hteli da procitaju (a ne znaju svi engleski)?
Kventin je tard jebeni, ja sam umro od smeha kad je poginuo. Debil glupi. Krenuo lik da ukroti zmaja LOL
Njegova uloga je ta da Dorna sad neće da veruje Degeneris da je ovaj sam poginuo i samim tim neće da stane na njenu stranu, bar ja tako kontam. Logično oni njegovi pratioci će vrv svi da izginu da nema ko da potvrdi priču da je dečko stvarno tolko retardiran da je ušao sam međ tri besna zmaja koja ga u životu nisu videla i pokušao da ih ukroti.
Ja baš mislim da će se Sansa najebati keva sa vojskom Dola, što glumi Švajcarsku jebenu. Ipak je prošla Maloprstićevu školu, ako slučajno počne da razmišlja, shvatiće svoju poziciju i moć, koknuti onog govnara i početi da kara u bulju prevarantske Boltone i Freje
Sansa je Azor Ahai.
Ma koji Freji njih će da počisti debeli Menderli, već ih je dovoljno poklao. A još oni izleteli po onoj mećavi na Stanisa sa vojskom Menderlija pored sebe a zna se na čijoj su oni strani. Od Freja neće da ostane go kurac dok se Dol uključi u borbu i iskreno se nadam da Sansa neće da postane neki bitan lik, ona je retard ne ide bre.
има сцена у петој књизи где он прича са тирионом, док га води ка оном чамцу, ка оној реци, па га пита кепец који курац помажеш денерис, шта ти имаш од тога, а овај му одговара да му је висерис давно обећао да ће бити господар ризнице, тако да се нада да ће да му и денерис, или егон дају исто
Drago mi je što se bar neko setio da na kakav-takav način odradi ovu, po meni, bitnu scenu koju su, naravno, izbacili iz serije..
http://www.youtube.com/watch?v=v9Mp8MzAjAY
Ha, kao da su se Nazguli borili sa Nedom protiv Artura, Ozvela i Belog bika :)
Evo još jednog videa na tu foru...
http://www.youtube.com/watch?v=Th7Y90MZcjs
ја само да се обратим генију који је рекао да Дорњани немају никакве везе са Арапима. Као прво, молио бих дотичног, не знам кога, заборавио сам, а и нисам баш при себи, да обнови историјско градиво, ван БИБИСИЈА, СИЕНЕНА, и књиге за 6 разред основне и да Арапе не замишља као Талибане и слично. Чисто информативно у арапској култури жена заузима високо место, посебно у раној арапској култури, где је Фатима главна Мухамедова поборница и један од кључних фактора у развоју ислама, после његова жена Ајша бла бла, да се зна да има гомила песникиња, математичарки, докторки и не знам чега све не у арапском свету много више него у европском у то време. Сам Мартин је као узоре за дорњане навео Муре и Велшане, чудна комбинација, ал то је то...
још бих рекао да Џон није умро ко и Дражо, оживеће га јебени Рлорови курци који иду по књизи и оживљавају како им дуне курац њихов јебени. Навијо сам за Виктариона док није набавио и он јебеног курца црвеног Рлоровог да му соли памет својим визијама и јебеним срањима и курцима ДОКЛЕ ЈЕБЕМУ МАТЕР ВИШЕ. И да, Висарион је његов змај гарантујем, Џон је син Регара и Лизе, Лајле ког већ курца....ето. Мелисандра ће га оживети то јест, а онда ће да се карају, гарант. А азор ахаи сам све време мислио да је псето, и он га тако јебено глупо убије да сам размишљао да престанем да читам књигу, ал нисам, јебига, имам слаб карактер.
А што бих још нагласио, Жакен је послат да убије неког битног, онај алхемичар, то је вероватно он, и иде на запад...а што се убијања Денерис, Тириона и остале багре тиче, скоро сам слушао Мартина који је рекао да не верује да ће више убијати главне ликове.
Ja mislim da je Dorna mešavina arapske i španske kulture. Ljuta hrana, bludne žene, prgavi muškarci, nošnja slična arapskoj...
Ponovo sam uzeo da čitam knjige, ali ovaj put na srpskom i knjiga je genijalno prevedena! Šteta što je par odličnih scena zamenila pederaška jebačina i ona crvenokosa kurva. Npr u knjizi Džejmi tokom groznice, pošto mu odseku ruku, plače, gubi se i sere u gaće pa teraju Brijenu da ga pere. Bilo je i par dijaloga gde sam umro tipa:
Govnousti: Jebo me ti krvavim kopljem u dupe ser ako jedan deo nije istrulio do sad. Ostalo se pokrkalo.
Е ја сам сад почео да читам пети део на енглеском и много је боље кад читаш праве речи писца, него оно говно што су преводиле главоње из лагуне, одакле већ. Те теорије завере, Џон је Таргарјен, курацпалац, није! Џон је јебено копиле неда и ћерке оног рибара који га је превезао чамцем од сестара до Белих Сидришта. Регар је блонди, тако? Његова пичока је из дорне, значи циганка, тако? Његови клинци су били исто плави, Егон је плав! Е сад, лијена је гарава, Џон је гарав! Да сви гени повуку на кеву, е па да му јебем матер, нелогично је, па то ти је!
Daj ne kenjaj Lepri, odlično su preveli.
Јесте, тако се на пример Тириону у српској верзији гузица огулила после јахања коња, а правилан превод је "ојела", али кога брига, ко данас обраћа пажњу на ситнице, јелте?