U subotu, 27. novembra 2010. u Klubu studenata tehnike biće održana smotra sadržaja popularnog šaljivog sajta. Vukajlija je mesto gde se Internet zajednica okuplja kako bi na duhovit i originalan način definisala reči i izraze, sleng termine, našu svakodnevnicu i aktuelne događaje, po paroli - „Ovde možete da definišete sve ono što ste oduvek želeli, a nije imao ko da vas pita”.
Mondo · 25. Novembar 2010.
lepo su bre preveli :P nego, kad ovaj martin izbaci vec jednom novu knjigu, koliko ce trebati ovima nasima da prevedu i to? I kolika mislite da ce biti cena?
Mislim da je pola godine optimalno, ozbiljan je to posao. Samo što se Martinu ne žuri izgleda, ko zna da li će do kraja sledeće godine Vetrovi zime ugledati svetlost dana. Nego, da li bi neko ko je skinuo one pdf-ove na srpskom bio ljubazan da mi prosledi to?
Ako pogledaš lozu targarjena vidiš da kad god su pravili decu sa strane uglavnom nisu ličila na njih preterano, nisu se oni ženili međusobno što vole nego što im je slab genetski materijal.
Znači ti tvrdiš onda da Dornjani imaju veze s arapima? Ne stidi se genije i reci kakve tačno jer ja nisam primetio bog zna šta a i Martin je sam čini mi se izjavio da su mu inspiracija za njih bili Španija i Vels(?). I nemoj toliko da piješ pa visiš na forumu, dole sam izričito napomenuo, kao i ti, da su arapi izvorno bili jare sasvim druge boje u odnosu na ove danas i pritom ne mislim na ekstremizam koji plasiraju zapadni mediji.
Da, stvarno šteta što nije za savete pitao čuvenog prevodioca i stručnjaka za engleski- Leprija. Mojne si Džimi brate, znači mojne...
Prevod je generalno dobar, ima malo nekih grešaka ili gde je moglo i bolje da se prevede al ne cepidlačite leba vam. AJDE DEBELI ZAVRŠI KNJIGU VIŠE OĆU DA ČITAM BRE!!!
Procitajte ovdje http://www.tolkien.rs/arhiva/viewtopic.php?f=86&t=4737&start=225 kako se prevodilac konsultovao sa Martinom. Al dobro, svi znaju bolje prevoditi od skolovanih ljudi, jebiga
EDIT: Kaze prevodilac
trebalo smisliti. Posle tome dodajte par nedelja za lektore a onda dolazi stampa. Svi se trudimo da svoj posao radimo sto brze, ali ne "na brzaka." Za druge serijale ne znam, ali vam garantujem
da knjige iz "Pesme i leda i vatre" izlaze iz stampe cim su gotove, posto je pritisak fanova neverovatan.
ЦИТАТ nisam primetio bog zna šta
одећа, храна, њихови коњи су мали, издржљиви и брзи, то ти је нешто ко арапски коњић, темперамент им је арапски, Мартел ужива у врту стално, тотално арапски....пустиња...има доста сличности јебем ли га. Ал ко што Мартин једном рече....све је то мешавина свега и свачега, ал да имају арапског, имају.
А ко зна кад ће књига изаћи, скоро је причао како пише сценарије за серију и да му то одузима доста времена...спомињао је неких 400 - 500 страна завршених, начи трећина књиге је готова.
Au čoveče, pročitao sam šta je prevodilac napisao (sve je u potpunosti prihvatljivo), a onda sam obratio pažnju na datum...to je bilo pre 9 godina jebote...gubi se osećaj za vreme kad se čitaju ti stari postovi na forumu.
lololololo radio sam onaj test sto ga je izbacio neko u 2. postu na 1. strani, ispalo mi: You are Sansa Stark.
Ja sam Džejmi....au, šta će sestra da mi kaže :O
Kakvo kvazinovinarstvo...
http://www.blic.rs/Slobodno-vreme/Zanimljivosti/383061/Top-10-dokaza-da-muskarci-iz-Igre-prestola-nisu-tako-maco-kao-sto-izgledaju
Što dalje implicira da on nije mačo.
Krenuo sam sa trecom glavom... Jbga, sporo citam i knjige su na engleskom tako da jos teze ide...
Stigao sam do dela kad Dzejmiju obriju glavu. Sto toga nije bilo u seriji? Jebem mu sve, uskoro cu i ja poceti da pljujem po seriji... Bez citanja knjige ti neki delovi serije nisu najjasniji, ovako imaju mnogo smisla, poput klanice vrana kod Krastera ili oono sto je meni najvise za sada zasmetalo - treca Arjina zelja...U knjizi je prikazano kao "dobro delo", a u seriji kao sebican potez za bezanje...
Dobra ona crvenokosa sveštenica, VUD BENG! Mislio sam da će Sansa da se skine, da pokaže meso, al' jebiga, više sreće drugi put...
Сасам купио брату други део Олује мачева за рођендан у Лагуни и учланили ме у као неки клуб читалаца. Оћу имати неки попуст следећи пут и колки је, ако је неко од вас исто члан?
Hoćeš, ali popust varira u zavisnosti od toga koliko si dugo član, i koliko često kupuješ.
Značajan popust imaš i ako naručiš tri knjige odjednom.
15% ti je početni popust pa se povećava ako redovno kupuješ, valjda do 30% mož da stigne.
Не могу да верујем како је Мартин закомпликовао ово са Денерис. Је л' могуће да ју је оставио међу Јокове Дотраке да им буде курва, да се ређају на њој? Нема смисла...
Si ti zaboravio da ima ogromnog i vrlo prgavog zmaja pored sebe :D
Kamo lepe sreće da se svi izređaju na njoj al nema od toga ništa...
Змај је заробљен, процурело њено поглавље из шесте књиге.
Daj link