Dž.R.R. Martin - Pesma leda i vatra + Igra prestola (puno opakih spojlera)

1. EDIT: I ko god da je Tirion, glumio bi ga ovaj lik https://twitter.com/MilanGrahovac
    Spreman sam za kamenovanje

Hahahah lik isti Tirion a Rebrača Bron.

2. Она мала пичкица глуми Сивог Црва? Другачије сам га замишљао, опет су промашили са ликом.

3. Jebote, pa postane čovjek klingonac.

4. Da li je neko negdje vidio grafit tipa Rob Stark umre?
    Ili Boromir opet nije doživio drugu knjigu?

5. Nie valjda da su tako ljudima spojlovali?

6. Ma nisu, nego mi to sinoć palo na pamet. Ja bih opalio negdje grafit Rob Stark umre u trećoj knjizi, ili tako nešto na zonfa Boromira.
    Znam da sam jednom drugu spojlovao prvu knjigu kad sam mu rekao da Boromir opet neće dugo da poživi, al ostalo je samo na tom. Sreli smo se skoro i rekao mi je da je pročitao sve i da gleda seriju redovno, pa smo onda pričali :DD

7. Meni predobra scena iz poslednje epizode kupanje Brijene i Džejmija. Pravo dobar glumac Džejmi

8. ODE POLA ZARADE, ĐOFRE UBIO ROS.

9. Sta se desava u ovoj novoj epizodi? Ne gledam, procitao sam knjigu, nego me zanima, da ne bih spojlorovao odrugu slucajno kad budemo pricali...

10. Kakav govnjivo bljutavi holivudski završetak epizode, umal peglu nisam bacio. Nije loša epizoda, malo mi je glupo ono za Melisandru i Robertovo kopile, ko da nisu mogli da ubace onog Edrika nego su baš Džendrija morali al ajde. Ima još nekih propusta kao ono za Lorasa oko kraljeve garde i to al sve u svemu nije loše, razdvojio sam seriju od knjige skroz.
    Al su zaboli saTormundom jebali su mu kevu. Gotivan mi je lik i u knjizi a i ovde je odrađen do jaja.

11. Peri nova epizoda ukratko:
    Prvih 8 minuta preskoci Sem (kucepravitelj u seriji ne ume da upali vatru i nesto smara sa divljankom) i pojavljuje se Bren bogalj; Hodor samo jednom kaze Hodor (ocekivao bih makar 2 puta ali ga mozda placaju po izgovorenoj reci) onaj mali sto sanja dobija epi napad (verovatno da bi pripremili za trenutke slabosti kad predju zid neuhranjeni) i vidi Dzona sa druge strane zida (medju divljanima) dok svi znamo da je Dzona video Bren u vucijoj kozi dok ga je spasavao.
    Na zidu Dzon i Igrid pricaju o oralu nekih 4 minuta ni sisa se ne vidi. Posle toga ih ubacuju jos 2 puta. Zid je jebeno vrhunski uradjen ali posto specijalne efekte placaju po metru prica je malo izmenjena ipak je to holivud. Zamerke su sledece:
    -Dzon i Igrid se penju na zid kao penjaci (dok su se realno peli merdevinama nakon sto je jedna grupa izginula moglo je da se vidi dosta krvi ali kecap poskupeo), Igrid sve zajeba pa napravi rusenje zida i Dzonova grupa od 4 se drzi na 1 gde Varga koji se nalazi iznad Dzona sece kanap ali Dzon smeker nabija pijuk u zid stavlja naocara i vice fuck yeah (ima mrznje izmedju njih dvojice ali ne sa Dzonove strane i ne toliko ocigledno, mozda sam preterao sa naocarima), kad su se popeli na zid na 2 sape od zida ljudi se kupaju na plazi (sve zeleno). Zid je napravljen preveliki, tako da ce doci do drasticne izmene kad bude doslo do borbe sa divljanima ovde izgleda kao mont everest tako da ako ne izmene gadjace strelama mrave.
    Arja nateze luk strelca Limunoplastove grupe sto bi rekao moj deda ko iz picke iako u knjiGi ne moze. Ovde me ispravite ako gresim preskakao sam neke delove knjige tako da nisam sigruan da je ovo po pesu, dolazi Melisandra sa jedno cirke 4 druga (bez stanisa i ostalih verovatno ce se teleportovati na zid ili da ne pokvare dozivljaj gledaocima meni je bilo iznenadjenje u knjizi mozda sam taj deo preskocio), tu se ona svadja sa Lumunoplastom/svestenikom da ona treba da ima veci (moci i ostale gluposti), izlaze i otimaju kovaca (robertovo kopile molim ovde pomoc postaje mi konfuzno kraljeva krv madjije ili nesto onako?) i Melisandra i Arija se tu nesto pickaraju na kraju ona ne zna da je to Arija zato mi malo smrdi (znam da na kraju misli da je Arja u Zimovelu i da je mnogo ranjivija nego sto je predstavljaju).
    Kraljica trnja se pickara sa Tivinom pitala ga dal ga je nekad oblajzno a da ga ne zabalavi dok je bio mladji, on kaze nisam pedercina, ova njemu mi barem nismo incestoidni, onda Tivin kaze ako neces Loraksa (buljas khm khm) da Sersei onda ide u kraljevu gardu (tok je Loraks sam otisao da bude sa sestrom a i odgovara mu drustvo decaka). Onda kraljica lomi pero i ispada smeker a Tivin mlakonja.
    Tirion moj omiljeni lik. Vredno drame provedenih cirke 4 minuta u ovoj epizodi (sto ja ne glumim tamo, imas sat vremena po sezoni a sezona 1 godisnje stvarno naporan poso), on i Sersei pricaju kao brat i sestra, scena bi me gotovo raznezila da nisam citao knjigu, pomislio bi covek da ce porodica Lanister biti srecna na okupu, cinjenica da se pickaraju cim se vide i gledaju ko ce kome da uvali kosku, da je Tirion zove kraljicom kurvi i zeli da je siluje i ubije je bila totalno irelevantna reziseru ove epizode. Nakon toga Tirion ide do Sanse (koja iz meni neobjasnjivih razloga postoji) oblaci se (ima neku majcu ispod ne vidi se sisa), i Tirion joj kaze ti ce mi budes zena (na stanu sto saznaje da dan svadbe opet irelevantno za rezisera).
    Dok Maloprstic i Pauk nesto serendaju o kraljevstvu u pozadini se vidi Dzofri sa samostrelom (stvarno me odusevljava glumac ali su ga reziseri sad napravili kao lika koji se u slobodno vreme oblaci u babine gace i maze govnima facom) koji ubija zene pre nego sto se umije, neka random likusa mrtva ali se vidi malo dojka (malo preterano ali produzavaju agoniju gledaocima posto ce ga ubiti tek u sledecoj sezoni).

Sve u svemu dosta omeksala serija sad je mozda za 12 godisnjake. Lose odradjena epizoda kao i sve ostale iz sezone

12. Tormunda sam malo drugacije zamisljao, ali jebe kad ih drzi 3 na jednoj ruci skoro da vidis da covek moze da zapali pljugu drugom rukom. Uzasno stede na seriji ne svidja mi se. Al je meni dosadno, inace ulazim na vukajliju samo da ishejtujem epizode na ovom forumu.
    I da setio sam se zasto su ubacili ovu malu crvenu. Umesto babe koja prorice sudbinu za pesme!

13. Hahahahahahahaah jebote, koje prepričavanje! :tapš tapš tapš:
    Još ne pogledah ovu novu, a ti klingrvgrvgmnu da od sad svaku ovako prepričavaš :)

14. Hahahahhaha e jebo si mu kevu

15. a zar nije trebalo Rob dumre u epizodi?

16. Bila bi dobra fora da neko uzme sliku Vlade Divljana (pevaca) i namontira je je sa nekim divljaninom :)

17. Ruz Bolton je znatno popravio utisak u zadnje dve epizode. A o njegovom kopiletu da ne pričam. Scene sa njim su pravi horor-triler :D
    Zadovoljan sam što je ona kravetina Roz završila karijeru.
    Jest da je scena gde Melisandra posećuje bratstvo promašaj veka, mada ono kada Mel kaže Arji da će se ponovo sresti pomalo deluje i kao neki spojler za zadnje dve knjige......

Rekli o sajtu

Vukajlija, lijek koji je potisnuo iz upotrebe Edronax, Zoloft, Prozac, Aktivin H i ostale antidepresive. Nuspojave su: grčevi u trbušnim mišićima, suzenje očiju, ludački osmjeh i lako se navući na njega.

Psiholog · 20. Februar 2011.