Dž.R.R. Martin - Pesma leda i vatra + Igra prestola (puno opakih spojlera)

1. Ako ništa drugo, onda barem da nijedan leak niti teorija na koje sam naletao na netu nisu pogodile, osim one da će Deneris da poludi. I sad, je treći Martinov supertwist taj da je Deneris vrhunski zlikovac?

2. убиће је џон

3. а брате како је ниједно копље није погодило

онда кад су им направили сачекушу са бродовима осули су десетине копаља и јебали им маму, сад као гађају само једним и ништа

4. Ova epizoda kao da su napravili parodiju na seriju. Milion wtf momenata nebitnih i/ili prebednih. Besmislene smrti, besmisleni postupci..

5. Debeli DžRR Martin se u grobu prevrce

6. lol ne mogu da vjerujem sta sam vidio. koji kurac.
    najjace ovo sa skorpionima sto su gadjali, odjednom ne mogu da je pogode.
    u sustini crne deneris da imaju opravdanje sto ce je ubiti kao lika.
    arya trenirala onoliko da postane niko (maskiranje, vjestine i ovo ono) i na kraju ko izgubljena pudlica u gradu hoda.

7. направиће неку глупост само да визуелно пршти да свршавају глупи фанови ко на авенџерсе

Овога се највише плашим

ovo se i desilo.

8. Treća epizoda je Građanin Kejn za ovu. I u kom univerzumu Varis direktno u lice kaže Snežnom da u njega samo veruje, bez ikakve smicalice, iako zna da će najebati, i predaje se krajnje ravnodušno. Od prošle sezone se čeka Zlatna četa, najmoćnija vojska Esosa, koja nestane u roku od deset sekundi. Jedan od najunikatnijih likova u knjigama, Juron, je u seriji šarlatan i pička. Prema Sersei na kraju osećaš empatiju, iako deset jebenih godina od nje prave najgoru rospiju. Evolucija Džejmija Lanistera je bila možda i najsvetliji trenutak poslednjih nekoliko sezona, da bi se na kraju vratio sestri, i to u ne mnogo logičnom maniru. I Deneris koja u momentu najveće pobede donosi odluku da ipak nije osloboditeljka već tiranin veći od Sersei. Ovo što su severnjaci poklali Lanistere koji su položili oružje je prilično dobro razbijanje crno-bele moralne podele koja već sezonama unazad ide - u kojoj je Sever nosilac svega dobrog, a Jug iskonska dekadencija. Veliki jad sveukupno...
    Dve poruke ove epizode su "Srbija Srbima" i "Stop feminizmu, vratimo patrijarhat". Ozbiljna beda od sezone!

9. leakovi su bili tačni, ok to je to, deneris umire sledeceg ponedeljka i to je sve

10. i kako uopste ima bilo ko od dotraka da je ziv nije mi jasno

11. Ja nisam skontao zasto je NAPRASNO Dzejmi odlucio da se vrati sestri u zagrljaj

12. Претила је да буде најгора епизода икад док нису мало разбили темпо са клањем народа и паљењем града из курчења.

Клегејнбол је добар био, на крају је шандор брата бацио у ватру што је максимум поетске правде који бениоф и вајс могу да осмисле

13. Kako se lagano liferuju junaka. Plus neoprostivo je sto Arja nije prisustovala trenutku u kome Pseto gine. Tipa, pogleda je, uputi neku poruku kao je svet smece, i onda skonca sa Planinom.

14. Јебо матер ако не би Радош Бајић боље урадио ову сезону.

Потпуно одсуство логике, стратегије и здравог разума. Денерис са змајем иде голим дупетом међ пијане Турке, и што је најгоре УСПЕ ЈОЈ. Први пут су јој убили змаја са лакоћом, ал други пут кад су били хиљаду пута боље припремљени и наоружани некако нису могли. Види се баш да им је пуцао курац да смисле зашто онда није могло а сад може, јебите се фанови.

Варис, лукав и прорачунат лик који је преживео 534957 краљева и краљевстава умре ко пичка јер је превише глуп и све говори у лице одједном. Џејмијев карактер девелопмент је отишао у курац, умро је скоро исти ко и на почетку, само је као мање зао. И кад смо код њега, требао је да сатре Јурона за једно десет секунди, имаш металну руку пичка ти материна, дркни га два-три пута и неће устати никад више у животу. Дегенерис постаје зла тек онако, знам да би требало ово да буде освета за Мисандеј и шта све не, ал почела је она да луди и пре Мисандеј немојмо се лагати. И то без неког логичног узрока.

Клегејнбол онако, очекивао сам да ће Хаунд убити Маунтеина некако с ватром због симболике и све то, али ми је глупо што је и он погинуо, иако му је та освета била битна, разрадили су лик током серије и показали гомилу других страна њега, није као да је причао о брату цело време па да кажеш за то је живео. А и био је јак лик. Мало је и срање што га Маунтеин бацака около ко врећу кромпира, ипак је и Хаунд мрцина од два метра и сигурно сто и нешто кила, јесте Хафтор стронгмен, ал чисто сумњам да ико на свету може оноликог човека бацати са лакоћом. Исто капирам да је Хаунд могао му само одсећи главу уместо да се баца целим телом и жртвује себе ал ок.

И да, иако сам и ја противник тог звездашког север-добар-југ-лош приступа, ретардирано ми је што су ови северњаци који су некад били следбеници Неда Старка, најчаснијег лика у Вестеросу, одједном постали распуштена банда која коље и жене и децу, пали, силује и шта све не. Ајде Дотракији су дивљаци, Ансалид су глупи ко курац и немају свој став, али ови су се нагледали свега и свачега, што вам онда смета Серси који курац.

Да не причам поново о Вајт Вокерима и осталим лус ендовима за које изгледа нећемо никад ни добити објашњење или наставак приче.

Све у свему, ова епизода је ставила тачку, не постоји ништа више шта могу урадити да оперу ову задњу сезону. Ни не гледа ми се више, ал ћу погледати јер је остала само једна епизода па ајде га јеби, што се каже кад смо заклали вука нек га и у јаму увучемо (но пун интендед)

15. pa ispada da im nije trebao nijedan jedini covek...ovaj zmaj sam ne ostavi kamen na kamenu kad prodje...ovaj jedan sam mocniji nego kad su bila tri zajedno

16. Nemam vecih problema sa ovom ep. Mislim da prima rezidualni hejt zbog katastrofalne prethodne dve

17. Ја не знам да ли сам ја човек слабих карактерних параметара али биће ми жао денерис на крају а мрзео сам је, коначно је пустила муда и јебала им матер и сад ће да је сасеку због тога

А ова пичкица мусава Џон Снов треба да буде краљ шта, узме кокблокује лика на сред епизоде још га и убије. Свог војника

18. Više poštujem Deni od Dzona. Shvatila je da nece nikad da je vole i da vec plotuju protiv nje. Bam. Ajde malo da se pecete. Al trebala je jedan kvart da skenja ne CEO DUBROVNIK JEBOTE.

A dzon... eh dzon. Beskicmenjak.

Rekli o sajtu

U busu se devojka svadja preko fona da se ne kaze Vukajlija nego Vujaklija za recnik... ocaj na njenom licu kad je shvatila da ne moze objasniti

Mokoš · 11. Maj 2011.