U nedostatku mesta u Vujaklijinom ili kojem drugom rečniku na internetu postoji mnoštvo sajtova, među njima Vukajlija, gde možete da vidite na kakav sve način ljudi vole da razgovaraju na opšte zgražavanje lingvista. Tako da se tamo može videti da ljudi fejsbukuju, fejsbuče, da im je fejs ubagovao. Ili čak poređenje čuvenog prideva „kul”: kul, kulji, najkulji.
Emisija RTS-a "Oko Magazin · 24. Novembar 2009.
http://asoiaf.westeros.org/index.php/topic/53254-wow-dany-first-chapter-spoilers-daenerys/page__st__140
Ovo moram da se registrujem, au kurac mrzi me sad posle ću...
Serija je jedno veliko govno.
Не треба да се региструјеш, него је избрисана полемика и линк ка поглављу. Сад ћу да пробам да нађем оригинални линк.
Aj vidi.
Serija je jedno veliko govno.
Mislim da možemo da zaključamo temu.
Нађох га, мора овако. Ни линковање не ради? Е, јебига сад.
http://polezno.kg/images/pages/xD.png
Хахаха, који сам ја наркоман, збунио сам самог себе! Поента је да нисам читао ништа него серем, а затим сам се погубио мало више.
Ideš u kurac ja se ponadao da će da gengbenguju Degeneris razuzdani Dotraci.
Серију једино Денерис држи живом.
Držao je i Kal Konan dok je bio živ.
http://www.youtube.com/watch?v=0HqdSjdtPAQ
Једете говна, мени се свиђа серија! Иако сам прво прочитао књиге, прва два дела још у четвртом основне, па тек касније гледао серију, свиђа ми се. Наравно, променили су пар ствари који ми се тренутно не свиђају, али то не оспорава да је серија генијална! Једино ми ни дан данас није јасно зашто су засрали са Картом, типа, 13орица мртвих, Ксаро заробљен заувек у оном трезору. А колко се сећам, Ксаро долази касније у Мирин, где јој доноси бродове и моли је да оде за Вестерос. Али то не смањује чињеницу да је серија дојајна! Јебите се сви!
Da, i to sa Kal Drogom su usrali... Jedna obicna posekotina nakon brijanja se inficirala... U knjizi iseckan na froncle, pa to mozes da shvatis...
Ja sam jedan od tih koji su prvo gledali seriju pa citali knjigu... Serija je fenomenalna, ali mi sve vise smetaju izmenjeni delovi... Opet, ne moze ni sve da se ekranizuje, pogotovu ne razmisljanja likova kojih ima na pretek u knjizi... Jedini nacin da se to uradi je da se uvede naracija a to niakd nije dobro resenje.
Btw. danasnja epizoda je odlicna...
Kal Drogo je bio sila, sve ostalo su pičke. Kal Drogo bi jebao i Lorasa i Džejmija i Pseto i Planinu bi izjebao ko malu budalu. Al eto, Martin više voli da ubija plejbojebe i alfa jebače...
I moj deda se nalozio na Droga, ali posto ne pamti imena, zvao ga je Atila :D
"Pu bre bemti ovog cupavog, ubi mi Atilu, a on je trebao da osvoji ove sa zapada, ko sad da mi bude omiljeni lik? Onaj glavni Stark? On je bre nista kad se uporedi sa Atilom!!!"
A sto jes-jes, verovatno bi izjebao sve vitezove Vestrosa, mozda mi Oberin Martel iz mladjih dana imao sanse protiv njega..
a Lorasu bi se dopalo da ga izjebe Drogo ko konj! :D
deda ti je car :D i apsolutno u pravu!
А јес добра пичка ова црвена...
У књизи му је одсечена брадавица
Не би он имао шансе против Баристана Селмија из млађих дана! И јебени Џејми је икс пута говорио, да у читавом вестеросу постоје свега 3 особе које би га вероватно победиле на бојишту, а да је Баристан један од њих
Onog Darija su napravili kao pizdurinu. Da je došao na kasting ranije, izabrali bi njega za Deneris pa bi mu Drogo od čmoora napravio rusvaj. Kakva pizdurinica.
Sranje je cela sezona, aupičkumaterinu.
Baristan Selmi, Mountain that rapes, i ko je treci?
Nisam mislio u direktnom dvoboju (to bi izlgedalo kao borba Ahila i onog ogromnog lika sto su ga Trojanci doveli na bojno polje), nego na sudar vojski. Ako uzmer u obzir da kalasar ima koliko? 100k vojnika, cini mi se da je naveo neko iz knjige? Ne znam da li je vojska koju zapadne zemlje mogu da sakupe tolika?E, tu vojsku cini mozda 10k oklopljenih vitezova na konjima, koji jedini imaju prednost protiv ovih, i to ako bi se nasli na bojistu koje odgovara zapadnjacima + ako bi imali dobro isplaniranu taktiku koja bi do detalja morala biti dobro odradjena. Dakle, ja bih dizajnirao nove stitove - imali bi rupu samo za samostrel i mali prorez za oci, kao i krovic - tako da bi samostrelci mogli da budu zasticeni od strela. Bilo bi potrebno i kolje, da zastiti vojsku od direktnog napada, ali je to nemoguce ako zapadnjaci nemaju 1 dan prednosti za pripreme. Takodje, posto ovih ima vise, mogu poslati cak i po 5k strelaca da ih zaobidju, a posto su oni slabo oklopljeni i brzi, zapadnjacka konjica im ne moze nista. Dakle, zapadnjaci bi se oslonili samo na tesku konjicu, kojom bi morali da se zabiju u samo srediste i da traze Droga, sto bi bilo ravno srljanju u smrt, 20k vitezova bi se u obliku klina zabilo u srce gomile besnih Dotraka. E, sad, u onom scenariju gde se zapadnjaci brane, trebuseti bi napravili ogromnu razliku, i divlja vatra, naravno, ali, ako je zapovednik vise hrabar nego sto je lukav (tj. ako nije Tirion, Bolton ili Tivin, nego je neko tipa Robert, Renli...), nece koristiti nego ce ici na direktan napad. A ako vojska sacinjena od seljaka vidi da lete strele prema njima, ocekuj direktno bezanje polovine, a ako padne vodja, svi ce bezati.
Ljudi koji bi mogli da savladaju Droga u dvoboju jedan na jedan su: Džejmi, Baristan, Oberin, braća Klegani i Sirio Forel. Ako računamo i likove koji su odavno mrtvi tu su: Artur Dejn, Dankan, Robert Barateon i još nekoliko legendarnih vitezova.
U 28. epizodi sve scene sa janpi Baukom su dojajne, a pogotovo trenutak kada Sem konačno postaje ubica. I kada tuđinac raznese Semov mač u milion komadića......