U nedostatku mesta u Vujaklijinom ili kojem drugom rečniku na internetu postoji mnoštvo sajtova, među njima Vukajlija, gde možete da vidite na kakav sve način ljudi vole da razgovaraju na opšte zgražavanje lingvista. Tako da se tamo može videti da ljudi fejsbukuju, fejsbuče, da im je fejs ubagovao. Ili čak poređenje čuvenog prideva „kul”: kul, kulji, najkulji.
Emisija RTS-a "Oko Magazin · 24. Novembar 2009.
Zanimljivih teorija ima, zaista. Bas sad iscitavam sve redno sa uzivanjem :)
Nego, da li je Kejtlin poslala Brijenu da ubije Dzejmija? Mislim, kako sad to, skinuli je sa drveta i ona tako resila da ga izda, kad je vec htela da strada zbog toga?
Uzgred, iskreno se nadam da ce Dzona da ozive, omiljeni mi je lik :D
Pa ne vidim ko je drugi mogao da posalje Brijenu nego Kejtlin.
Dzon jeste Regarov sin, skoro sam negde citao tu tvrdnju. Od dokaza ljudi navode to sto je Lijena rekla Nedu nesto na samrti sto mora da ispuni, to sto je Ned rekao Dzonu: "Ti si moja krv" itd. itd. Bilo je par stvari koje se vidi da je matori navekao kako bi ljudi mogli da donesu prave zakljucke.
E sad, ima neka teorija i da su Sirio i Dzaken ista osoba, mada za to nema nikakvih pravih dokaza.
Za Sirija i Dzakena ne verujem da su ista osoba, prosto zato sto, kao sto si rekao nema dokaza, a drugo ne vidim razlog da to tako bude, jer nikakve potrebe za tim nema. Sirio je sam piun u toj igri, dok Dzaken mi se cini da ce imati neku ulogu u daljem razvitku radnje.
Mada ja se sve plasim da djembeli ne izokrene, pa samo odjednom kaze e ne Dzon nije Regarov sin i da je stvarno mrtav :D Kvaran je debeljko skroz
Pa reko je da tako nesto nece duradi, tako da to ne ocekujem. A ovamo za Sirija i Dzakena razlog zasto je neko naveo da su ista osoba je zato sto se ne zna sta se desilo sa Siriom, zatim u trenutku kada jedan nestaje drugi se pojavljuje i (najslabiji razlog) obojica su Bravosani.
E to si vec u pravu, nekako nas je navikao da smrti zapazenih junaka budu epske, tj. da kasnije ide i sahrana i te neke jos stvari; kao na primer za Brijenu, nisam se mnogo iznenadio kada se pojavila ponovo :)
Melisandra će sigurno da oživi Džona, jer mogli smo videti detalj ubačen u seriji, a ne postoji u knjizi, kad Melisandre sreće Torosa od Mira, i spoznaje da je moguće oživeti mrtvog kao Toros Berika Dondariona
Kazem, to bi bilo super stvarno, jer je meni Dzon omiljeni lik u seriji kao i u knjizi, naravno posle Edarda :)
kako Oberin Martel bije!
https://v.cdn.vine.co/r/videos/778C9487931033472842161176576_1f6fdd2f9ab.3.2_fHAtrC2KYJBCes_Laq5tY_pQ2t0XpTP8j3gVY3gKR8i2cg0nGzf5umdpyVEmCWb8.mp4?versionId=_drXXtVsFGC90danv6765XTVtLk43C_c
Gledao sam trailer jutros i svidja mi se izbor glumca za Oberina, mada sam ga ja vise zamisljao da izgleda kao Stanis ili Ruz Bolton, samo osisan na opasno :D
Nesto se spekulisalo da su se on i Lena Hedi (Sersei) smuvali tokom snimanja...blago njemu, kako izgleda likusa, a ima 40 godina...
Enivej, Martinove autobiografije su sranje, nikome ne preporucujem da baca pare na njih.
Jeste li citali, kad vec pominjes te biografije, neka druga Martinova dela? Video sam da ima nesto, mislim da su neki snovi, ne znam sad tacno ima, pa da ne zna neko o cemu se tu radi, vredi li to procitati?
Ja sam čitao samo ove novele koje su smeštene u ASoIaF svet, izašla je nova The Princess and the queen , nju još nisam ''nabavio''.
A ne, ovo sto sam naveo nema veze sa Pesmom leda i vatre, vec je neko posebno delo. A znate li mozda, ima li gde, kupiti sve novele u formatu knjige, tj. sve lepo ispisano na papiru (nebitno da li je na engleskom ili srpskom), ne da mi se da citam preko neta, sve mi to nekako gubi car uzimanja knjige u ruke :)
Pesme snova su te autobiografije koje ne vredi kupovati, i to je jedino drugo Martinovo delo koje postoji u Laguni, a onih novela nema u Srbiji....sranje je citati na kompu, zato niam ni pokusavao...
E, hvala lepo :)
http://www.gameofthronescountdown.com/
http://25.media.tumblr.com/438fd332f61a93fead8e8761f7513f8c/tumblr_n044miTlNH1qi5fayo1_400.gif
Natali objašnjava šta nam radi đembeli.
Fala na informaciji, taman sam je htjela kupiti sledeće sedmice.
Kako ispadaju nove sezone moje razočarenje ekranizacijom eksponencijalno raste. Prva sezona je bukvalno ista kao knjiga. Kasnije me više stvari nervira. Arja sezona 2, korišćenje 3. Džakenove pomoći za bežanje a ne za preotimanje Harendvora- izgleda pičkarski i sebično. Izbačena scena gde ona lično ubija stražara - gubi se nagovestaj da će kasnije postati opasnica.
Džejmijev pokušaj bekstva, ubijanje rođaka Kleosa. Sranje neopisivo. Ispada mnogo veća bagra i teže je kasnije promeniti mišljenje o njemu.
Teonov gubitak Zimovrela, nije jasno ko ga je izigrao i kako je dospeo u ruke "Smrada"/Remzija.
Džon Snežni generalno izgleda kao neodlučna pičkica (više nego inače)
itd. itd.
Jedna od stvari zbog koje mi je najviše krivo što je ne odradiše.
Meni je fascinantno kako su uboli kenjkavca, prava Snjeguljica.