Dž.R.R. Martin - Pesma leda i vatra + Igra prestola (puno opakih spojlera)

1. Nego jel otvorena kladionica ko će sledeći da umre u seriji?

2. Mada je moguće da treći jahač bude i Tirion, jer se zmajevi sa njim ponašaju drugačije, tu bi mogli da razviju teoriju da je on, kao što je sam više puta rekao "Svi patuljci jesu kopilad u očima svojih očeva" npr i jeste kopile Ludog kralja recimo...

Ma daj, nije valjda da zaista veruješ da je ovako nešto moguće

3. Ima u meridianu ko ce biti kralj na kraju. Za ostalo nzm.

4. jednog zmaja uzima nocni kralj to je valjda reseno, drugog ce uzeti dzon sig

5. Pa čekaj bre, zar knjige nisu napisane do kraja? Ladno se ne zna ko će da bude kralj?

6. Da li se barem zna ko će da bude kralj meraka??

7. Nemam pojma, samo glasno razmišljam šta bi moglo da bude. A pošto scenaristi vole da nas šokiraju, spremna sam da očekujem neočekivano. To mi zvuči ko nek totalna ludost, al to sam isto pomislila i kad su obezglavili Neda saStarkama i vaskrsli Džona.

8. Ček ne gledam, nisam čitao, osim prve knjige i nije mi jasno, je l su oni stvarno sa serijom sustigli poslednju napisanu knjigu i sad se serija razdvojila od potencijalne priče koja će da bude u buduće izlazećim knjigama? Ili će sad Martin da piše ostale knjige po seriji (osim ako već nije napisao i sad samo zbog nekog razloga čeka da ih izbaci)?

9. Knjiga je mislim stala kod ubijanja Snežnog.
    Ali tamo je rođeni brat od Deneris živ. Tako da je vrlo moguće da Martin ostavi Džona da miruje, a kalesi spari sa rođenim bratom.

10. Hahahah gusim se, zamislio sam Somija kao belog hodaca kako izgovora ovo lele sa juznjackim akcentom sa dodatkom batke :D

PuppetMaster
    A realno vec mogu da vidim scenu gde Kalesi i Dzon Snijezni jasu 2 zmaja i pale preogromnu armiju Nocnog kralja dok se on hvata za glavu i vice "lele lele".

11. To za Tiriona, da je sin Ludog Kralja, je odavno teorija, valjda i u knjigama je opisan kao neka mešavina Lanistera i Targarjena, valjda ima malo tamniju kosu od ostalih Lanistera i oči kao Targarjeni ili tako nešto, jebem li ga. Pa i onda kad je ubio Tajvina na wc šolji, ovaj mu je rekao You're no son of mine, što bi isto mogao da bude hint.

12. Ako se dobro sećam ima jedno plavo, a drugo zeleno oko.

13. Pa da, a svi Lanisteri valjda imaju zelene oči, svi Targarjeni plave, tako da je on mešanac.

14. Čuj poznavala, izgleda da su bili baš bliski. Ja već vidim Tiriona kako jezdi na zmaju. Nekom manjem doduše hehe zato što je patuljak.

15. Da li će biti na visini zadatka?

16. Gledaće na sve sa visine.

17. Napraviti gomilu šurikena od zmajevog stakla, staviti ih u ogromnu vreću i dati zmajevima da istovare preko belih šetača sa visine od 150 metara

ponoviti postupak više desetina puta

18. Ne moze jedan zmaj da ponese dovoljno, drugog nema ko da jase a treci ne zna da leti, nose ga u brodu.

Rekli o sajtu

U nedostatku mesta u Vujaklijinom ili kojem drugom rečniku na internetu postoji mnoštvo sajtova, među njima Vukajlija, gde možete da vidite na kakav sve način ljudi vole da razgovaraju na opšte zgražavanje lingvista. Tako da se tamo može videti da ljudi fejsbukuju, fejsbuče, da im je fejs ubagovao. Ili čak poređenje čuvenog prideva „kul”: kul, kulji, najkulji.

Emisija RTS-a "Oko Magazin · 24. Novembar 2009.