Definiše se sve i svašta. Tako se mogu pročitati definicije baksuza, alapače, čitulje, smrti, rezervoara za smeh, kolateralne štete, Živojinović Velimira, zvanog Bate, dnevne svetlosti, gospođe džem!, Brus Lija… „Je l’ ti puši ćale?”, „Je l’ mogu u WC?”, „Chuck Norrisisati” i još mnogo toga može se naći na ovoj internet stranici. Zato ne iznenađuje što se mnogi kad jednom dođu, ponovo vraćaju na nju. Neki čak postaju i zavisnici, pa traže od moderatora da ih banuju, poput jednog studenta koji je zahtevao da mu zabrane pristup na nedelju, dve dana da bi mogao da uči.
Status Magazin · April 2009.
Игра престола
Судар краљева
Олуја мачева 1 и 2
Гозба за вране 1 и 2
Плес са змајевима 1 и 2
мислим да ће те комплет свих књига изаћи око 7 хиљада без попуста. Да би узео попуст треба ти неки активни читалац у Лагуни који има тај попуст од мадафакин 25%. Срећом ја имам такву картицу :)
лол
http://sphotos-f.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/546123_282884705158321_34956948_n.jpg
управо сам прочитао шести део и видео да џон умире, баш сам тужан!
Kako si procitao 6. deo, LEBA TI???
Meni ispada sa 17% popusta + neki količinski koji vači do 15.oktobra 99,40KM, pa ti preračunaj u dinare :)
Što ih ne naručiš preko amazona? Ja sam ih našla tamo od po 2, 3 evra (polovne), pa na više. Al i te polovne su savršeno očuvane, ništa im ne fali. A mislim da me je izašlo sve oko 20 i nešto evra.
krenuo sam gozbu da citam sad i vidim na netu (wiki) Nema nijedno poglavlje posveceno Patuljku, niti Deni, a Arji samo 3 poglavlja... Da nisam zavoleo Dzejmija u Oluji Maceva, odustao bih od citanja serijala, tako mi Starih i Novih Bogova
.
Videćeš na kraju objašnjenje, u gozbi piše samo o onima u Vesterosu, a u Plesu sa zmajevima o onima preko uskog mora i na zidu (isti vremenski period pokriva), mada se ova podela pred kraj Plesa malo remeti. I ja sam se smorio, ali se navikneš.
и уопште није сигурно да ли џон умире. леприконе.
чито сам англоамеричку верзиу, дозволи!
шта, изводе из 6. дела?
To je na sajtu Martinovom pušten dio o Teonu Grejdžoju koji će biti u sledećoj knjizi. Treba vikati Stormu, ona sve zna. Bilo je polemike hoćeli pičkica dumre, al još se ne zna. Teško da bi to postavili prije no što knjiga izađe.
Krivo mi što je Tirion slagao Džejmija da mu je ubio sina. Mada verujem da će se pomiriti i izbaciti istine na videlo. Baš me zanima kakvu će ulogu u 6. delu imati Arya, Sansa, Tirion. Ostali su očigledni i dosadni. Snow-a volem ali i on je postao očigledan (makar u širokom planu) od kako je Vrhovna Vrana.
Sele jes kući da mi pošalješ 2 deo gozbe vrana
Leprikone, na pogresnom si mestu naso da trolujes.
Inace, svim srcem navijam dumre Dzon, ne mogu da ga smislim gore nego Kejtlin.
Sansa je definicija dosade! Mada i mene zanima da l ce je litlfinger spavati vec jednom...
Ganeru, u Gozbi će ti Tiriona,Deneris i ostale preko mora nadoknaditi sjajna priča o Grejdžojima, i solidna priča o Dorni. Jedino ona poglavlja sa Sersei i njenim psihičkim problemima umeju da ubiju u pojam koliko budu dosadna (a svako treće poglavlje jebena Sersei). Ples sam tek krenuo da čitam, pa sam odložio dok mi ne prođu ispiti, i čini mi se da će u knjigama koje nadolaze i mali Bren imati velikog uticaja. Takođe mislim da Snežni neće umreti jer mi se čini da je Martin naumio da on prca Deneris na kraju (Led i Vatra).
vrlo moguce peaks :)
Sele jes kući da mi pošalješ 2 deo gozbe vrana
Daj mejl.
EDIT: Kurac ću pošaljem, nemam drugi dio, tek sad skontah...
Inače, kako očekujete da se završi saga?
Ja bi lično najbolje volela da na kraju zombiji sruše zid i zavladaju kraljevstvom, a s obzirom kojom brzinom ubija likove i vaskrsava ih naknadno, mislim da uopšte nije nemoguće.
Doduše, mnogo realniji kraj je da će George RR Martin da doživi srčku kad se ekranizuju sve one gole žene i lezbo scene i da kraj nikad nećemo ni dočekati.
Šmrc!
Kao što rekoh, mislim da će Snežni i Deneris vladati zajedno. Da obrazložim: Tek sam pročitao stotinak strana Plesa, jer nemam vremena od ispita, i primetio sam u Džonovim poglavljima kako se potencira na to kako on promatra Stanisov mač, onaj kvazi-lajtbringer. Onda, meštar Emon kad je napuštao zid, rekao je Džonu da mu je ostavio markirano jedno poglavlje u knjizi, a posle gle čuda, ostavio mu je markirano baš poglavlje o Azor Ahaiju. Tu se takođe objašnjava kako je Azor Ahaijev lajtbringer bio zaslepljujuće sjajan, a Džon je primetio da Stanisov mač tek malo svetluca. Azor Ahai je prekalio svoj mač tako što ga je probo kroz ženu (Džonova strela probola Igrit), tako da bih ja rekao da je Snežni Azor Ahai, da će uzeti Deneris za ženu, i da će njih dvoje zajahati zmajeve i pržiti Tuđine. U trećeg zmaja će ući Bren. I mislim da će se Arja vratiti i osvetiti porodicu, kada izuči trening u onom fejsles hramu. Sansa će uz pomoć Maloprstića vladati Zimovrelom i severom, a Tirion zapadnim zemljama. Možda sam otišao predaleko al to je moje viđenje razvoja sage, i baš nek ostane ovde zapisano pa da vidim jednog dana koliko sam promašio/bio blizu.
EDIT: Možda kad pročitam Ples do kraja, i promenim mišljenje (mada čisto sumnjam drug mi je rekao otprilike šta se izdešavalo) :)