Bez ikakve pompe, Vukajlija se pojavila tokom ove godine i zabilježila skoro deset hiljada rječi u rječniku žargona koje su definisali sami posjetioci. Uzimajući za ime učestalu grešku u govoru kad ljudi zapravo žele da kažu Vujaklija, stvorena je zajednica stvaraoca slenga srpskog jezika i mjesto na kojem posjetioci treniraju svoju kreativnost. Ovaj kreativni ventil vas samo tako usisa i očas posla možete da izgubite sate vremena čitajući duhovite opaske kojim su definisani brojni izrazi iz popularne kulture i govora. Pozicionirajući se između ozbiljnih sajtova kao što su "Metak" i "Vokabular" na jednoj, i zabavnih "Srbovanje", "Kobaja Grande" na drugoj strani, Vukajlija je dokazala da famozni "user-created content" (sadržaj kreiran od strane korisnika) može sasvim lijepo da zaživi i na ovim prostorima. Ovogodišnja nagrada za najbolji sajt prema izboru Biznisbloga odlazi ovom istinskom Web 2.0 projektu kojem u definicijama nije izmakla ni domaća blogosfera!
Biznisblog · 26. Decembar 2007.
golmani su katastrofalni
Ово је немогуће. Људи који нису могли до сада да ми присмрде у ПЕС-у ми сад дају по минимум 5 комада по утакмици. Одбрана је највећи проблем ове тринаестице. Сваки шут иде у гол ако узмеш Реал, Барсу или Сити.
Meni je juče malo falilo da izvrištim kad sam video kakve mi je paseve ortak slao kroz moju odbranu. Doduše, pička uz'o Šiti a ja Dortmund, ali baš je u tome fora što bi Dortmund trebalo da ima dobru odbranu. I jebem ti ziljave Kineze kako uradiše onog Silvu, ono nije humano jebote! Ma sve u svemu, saću potražim da li je izašla ful verzija Fife. Ako jeste, aftomacki se šaltam na to iz x razloga, k'o što sam se na vreme prešalt'o sa Pesa 12 na Fifu i nisam se pokajao uprkos raznim Fifinim nedostacima. Jeb'o ti ovo sranje. Baš ga jeb'o. Kad se nagudrirani Kinezi dosete kako da ovu igricu naprave bar podnošljivo lošom, će se opet prešaltam. Do tad, nemam drugi izbor. A i onako bi trebalo da smanjim s tim igricama, jeb'le me iste.
Burazer me pere. Liverpulom. Neveruem još. On je duduk za Pes. Doduše, nisam ja neki pro, al ono, od 5 partija dobijem 4 fazon. Sad kurac malo.
EDIT: odnosno ovo je do jaja, sad i oni koji nemaju blage veze mogu da pikaju, biće zanimljivi turniri kad se navarimo verujem.
Izasla je FIFA, ali jos uvek cekamo krek.
Brate, napadač ostane u odbrani i ladno neće da napadne protivnika sa loptom već trči na svoju poziciju, a golmani katastrofa. Igram bikam a ledžnd golove mnogo lakše dajem nego u 12...
i dalje jebe onaj trip kad oš da promeniš igrača kad igraš odbranu, neće onaj KO TREBA!
a i ono ubacivanje u prazno prema napadičma, opet trčakraju, neće da TRČE da se KIDAJU za tu loptu. sranje u koloru, nadao sam se da će da isprave i to.
ПЕС 2013 - омогућава да пацер победи мајстора
Ае добро да има незадовољних, ал' да због тога прелазе на Фифу то није нормално. Па и Вининг елевен са Сонија кеца је бољи од Фифе. :Р
@ Срета-Штета
Potpisujem.
Šta ste igrali vi? Na onom demou je sve do jaja.
I da, nikad FIFA!
E a je l' pikao neko Superstar težinu i je l' ima to uopšte na tom peču? Čekam original lololo.
Rekoh ja pre par strana, pikao sa Junajtedom protiv Barce dve uvodne partije, dobio obe laganica, ništa posebno. Ako si stari majstor, naravno.
Ljudi, samo se u Srbiji i Japanu igra vise PES , u svetu je popularnija FIFA. Ja sam do pes2012 igrao doticnu igru, ali tad sam prestao. Istina je da vas sasvim prosecni igraci mogu dobiti ako izaberu neki malo bolji tim, a vi recimo uzmete prosecan. To ranije nije moglo. I ona opcija pass support je nevidjena glupost. Uzmu klinci Barselonu, ukljuce pass support do kraja i samo stiskaju x. Midzeti se bez greske dodaju do gola sami. Nemoguce im je uzeti looptu jbt. I to mi fudbal, jes kurac moj. Ovaj novi pes2013 sam igrao samo demo, lici mi jako na dvanaesticu i njega necu digram, naravno. Moj vam je savet, prelazite na FIFU. Sto se pesa tice, igram pes2011, tu su i dalje stvari delimicno normalne, mada ni on nije sjajan.
Fifu ne igram i da je 20x bolja.
Meni se svidja, posle 2 slaba PES-a ovaj ću igrati duže od mesec dana. Ima tu još dosta stvari koje ne valjaju ali je gejmplej meni mnogo zanimljiviji od prethodnih.
@ Towelie
Meni se pes 12 svidjao mnogo i nije mogo da me pobeđuje neko ko ne zna da igra kao što kažeš, osim ako ne uzme barselonu, a u tom slučaju ja takođe isto uradim i onda svi koji biraju barsu prestanu jer im se ne isplati. Kad se uzmu bilo koje druge ekipe super može da se igra. Ovaj pes sad su zeznuli malo jer su igrači malo mutavi, ne kreću se dobro kao u dvanestici a i centaršuteve su zeznuli , to nisu trebali da diraju. Ali sve u svemu, uvek je pes bio bolji od fife do sad, pa ne vidim što bi i sa 13 fifom bilo drugačije.
Aj molim vas ostavite mi link za skidanje pesa sa krekom, i taj neki pec koji pominjete. Pun kurac ima na netu,dajte mi taj odakle ste vi skinuli da znam da radi!
PES 2013 jedan od boljih čini mi se. Ima bagova u odbrani prilikom menjanja igrača ali to je minorno, ako znaš da pikaš to se neće dešavati.