Osim velikih istorijskih i nacionalnih zabluda, podložni smo i onim „sitnijim”, ali koje nam određuju svakodnevicu. „Ne valja da se sedi na kućnom pragu, posebno kad grmi”, „Hleb od 500 grama je opšteprihvaćen pod nazivom kilo hleba”, „Ne valja da se zviždi u kući, to privlači miševe”, „Ne valja da se otvara kišobran u kući”, „Žvakanje žvaka može da deformiše vilicu”, „Ma koliko vruće i zagušljivo bilo, ne otvarati prozor, ubiće promaja”, navode na popularnom internet portalu „Vukajlija” niz sujeverja i zabluda našeg naroda.
Politika · 31. Januar 2011.
Koje od takvih knjiga ste pročitali? Šta mislite o tim knjigama?
Pročitao sam 'Gola istina' od Nives Celzijus i, ako joj je verovati, u knjizi se vidi da je ona puno patila u životu, ali ne znam da li da poverujem u činjenicu da se ona pojebala u veceu sa fudbalerom Juventusa i slično. Pročitao sam pola Rotenove autobiografije 'Zabranjeno za Irce, crnce i pse' i saznao sam puno interesantnih činjenica (na primer, zbog čega su pankeri nosili majce sa kukastim krstom, kako se Roten suprotstavljao svojim nastavnicima u katoličkoj školi ili kako je Nensi Sprandžin uticala na Sida). Međutim, imao sam puno obaveza, pa sam prekinuo čitanje te knjige.
O Kobejnu, Teže od neba....Oratku smo kupili za rodjendan Rotenovu knjigu....prelistao sam je deluje da je dobra...
Godine na 6 Džetova......A Rootenovu ću da čitma samo da je kupim......