Prijava

Шта мислите о овоме? Да ли би то било добро и да ли је то остварљиво?

Kad otvarate neku temu, bilo bi kul da makar obrazložite razlog otvaranja, napišete neko svoje viđenje a ne samo "Kerfri ulošci - kako ih vidite kroz prizmu današnjeg posrnulog morala? Jovičić nekad pretera, al čovek bar ume da obrazloži.

da se potučemo masovno, ko Srbi i Hrvati, ali ovaj put od Poljske do Japana-sve Slaveni.... Utopija koja nema šanse jer nema zajedničkog interesa.

Hata to treba da bude proces sličan pangermanskom ujedinjavanju koje vidimo kroz EU i moć njihove ekonomije, sve ostalo bi vodilo u sukobe i ratove. Dakle, ako to dođe kao posledica evolutivnog procesa to je o.k. u suprotnom može da bude i opasno.

значи, мислиш да треба да буде економска?

Ma bila je već Jugoslavija, pokidašmo se, nije li dosta?! Šta sad koji moj opet hoćete? Ne može zajedno i gotovo. Možemo svi biti dobre komšije, nekad im dati malo šećera i to je to.

Па ја нисам рекао "федерација" већ "конфедерација".

Sloveni nikada nisu ni postojali...

Utpoija....Rusi bi želeli svu vlast....Zapad bi se svim snagama borio protiv ovoga.......

Мени то више звучи као дистопија.

Чуј, Запад је у таквој ситуацији да ни с' јадним Ираком не може да се избори, а камоли с 12 и кусур држава које би требале ући у тај савет...

Ne može ili neće?

Industrija oružja mora od nečega da živi.......

Bilo bi interesantno po mnogim tackama npr
trzisne povlastice
pravo prece kupovine(dobra,sirovine...)
vojna saradnja i medjusobna zastita
stalno mesto u UN I SB
Rusiji bi i trebalo dati vlast kad je 3x veca od svih slovenskih drzava zajedno :)

значи, мислиш да треба да буде економска?

Ekonomija kao temelj. Posle one druge stvari dođu skoro spontano. Mada mislim da su realniji neki drugi savezi kao što bi bio Euroazijski. Izgleda da je manje prirodan ali on na neki način već funkcioniše. Mora se stati na put nekako ujka Semu.

Možda Rusija, Ukrajina, Belorusija, Srbija sa kojom bi išla i Republika Srpska ako se otcepi (eventualno bi se Crnogorci i Makedonci pridružili zbog neke vrste 'jugonostalgije') i možda Bugarska pošto sam lično upoznao dosta Bugara koji nemaju one iste predrasude iz drugog balkanskog, prvog i drugog svetskog rata prema Rusima pa i nama Srbima iako je Bugarska članica NATO saveza koji bi se prvi usprotivio ovoj ideji kao što je rekao Pjer88. Poljaci su narod koji se dosta saoseća sa nama Srbima ali se baš ne 'mirišu' dobro sa Rusima te bi oni i ostali otpali iz te varijante...

@Haze Sloveni već 7 milenijuma postoje kao narod (pod raznim imenima) i ta tvoja konstatacija je više nego smešna...

Pa sam naziv objašnjava koliko je moguća. Penis Slavenska konfederacija.
A toliko nam je i potrebna, realno.

Који имбецил је променио назив теме!?

Мораћу ја с Каизеном озбиљно попричати у вези овог имбецила што мења назив теме...