Samoubistvo

1. Ne vidi. Sopstveni problem koliko bio mali, veći je od i najvećeg tuđeg.

Isto je tako i kod mene dok ne mućnem malo glavom.. Mene jede problem evo 3 mjeseca, ali se osvrnem oko sebe i vidim neke stvari

2. Nije to za mene pickasto, jer trebaju muda i za to, ali jeste egoisticki, zamisli kako je svim onim kilometrima picaka koje ce plakati za tobom, ili bar blizoj familiji ako nist'...

verovatno si u pravu

3. SMarko,neke stvari mogu gore da te povrede psihicki nego fizicki.Znam coveka koji bi trampio deo tela za jednu stvar koja mu je nepravedno uskracena.

I te kako...
    Recimo, meni se dešavalo kad sam bio u drugom razredu, svaki dan sam se svađao sa djevojkom, ali mislim skoro svaki dan i konstantno sam bio nervozan pola godine, vjerujte mi da sam ja osjećao takav pritisak i takve tegobe da je to nevjerovatno, osjećao sam da sam počeo da ludim, a to je jako teško

4. dokazano je da je fizički bol lakši od psihičkog.

5. kažem ti marko, oni što razmišljaju na mostovima nisu odlučili da se ubiju, već se samo proseravaju i privlače pažnju iz ko zna kog razloga... ovdje nema razmišljanja...

e da sjetio sam se kada bih se ubio, vjerovatno... kada bih vidio da će me zarobiti u ratu, kao onog neko lika što ima klip kad ga hrvati ispituju a on ranjen leži i odgovara... e tad bih se vjerovatno rokno...

6. Recimo, meni se dešavalo kad sam bio u drugom razredu, svaki dan sam se svađao sa djevojkom, ali mislim skoro svaki dan i konstantno sam bio nervozan pola godine, vjerujte mi da sam ja osjećao takav pritisak i takve tegobe da je to nevjerovatno, osjećao sam da sam počeo da ludim, a to je jako teško

Meni,iskreno,ovo deluje smesno na ovakvoj temi.Nego,poceo sam mnogo da jedem govna,i zato odoh na spavanje.Pozdrav.

7. Brate, ako ti nećeš da komentarišeš i da pričaš o ovome ima ko oće, ja sam samo pitao za mišljenje...

Okej smarko. Moje mišljenje je da nemam ideju kako izgleda biti suicidalan, poznavati nekog ko je pomislio ili pokušao tako nešto, i za razliku od 15-godišnjaka na temi, prilično sam svestan toga i zahvalan sam što nisam i ne poznajem nikoga ko je prošao kroz takve stvari. I zato mi ne pada na pamet da svojim nekakvim usiljenim, banalnim ad-hok-pre dvaminuta formiranim- mišljenjem bez ikakvog pokrića serem po ovako ozbiljnoj temi, pogotovo jer se već posle naslova videlo da se neće javiti ljudi čije bi iskustvo bilo korisno čuti, već gomila klinaca sa usiljenim mišljenjima i poluforicama. Tema prosto nije za vukajliju jer je ratio dece i ozbiljnih forumaša zabrinjavajući, dakle ništa lično protiv tebe i tvog pitanja, samo mislim da nije trebalo da otvaraš temu.

Ne brinite, oni su se svi ubili jer nisu bili pametni i nisu imali muda kao svi vi, to je sva kompleksnost ovog problema. Oni samo nisu kapirali da je njihov problem mali i trivijalan, kao što vi to kapirate, i zahvaljujte svakog jutra bogu na svojoj pameti i ogromnim mudima i kurčinama. Čestitam.

8. kažem ti marko, oni što razmišljaju na mostovima nisu odlučili da se ubiju, već se samo proseravaju i privlače pažnju iz ko zna kog razloga... ovdje nema razmišljanja...

Tu si u pravu.

9. reme
    Ја кад бих хтео да се убијем, скочио бих у вулкан. А ви?

Pročitao bih neki Jovičićev uvodni post.

И ја исто.

10. " se samo proseravaju i privlače pažnju iz ko zna kog razloga." veoma u pravu. veliki broj ljudi samo želi da se primeti da im treba pomoć. posle toga, ako se posveti pažnja tim ljudima oni budu ok.

11. Ako vi ne možete uvodni post da pročitate, kako biste pročitali tek neku knjigu ? :)))

12. zajebavam se jovičiću, juče se lepo ispričasmo na onoj temi bre :)

13. pogotovo jer se već posle naslova videlo da se neće javiti ljudi čije bi iskustvo bilo korisno čuti, već gomila klinaca sa usiljenim mišljenjima i poluforicama.

Očigledno nisi vidio drugi dio rečenice

pa mi možda vi dokažete suprotno

Mene baš zanima to korisno iskustvo, nisam otvorio temu da se smijem narodu koji se ubio.
    Evo npr, buri je iznio iskustvo koje me je navelo da razmislim malo.

14. Amantino, kako neosnovan hejt. Ja stvarno ne znam koje su šanse da na nekom forumu nađeš nekoga ko ima suicidno iskustvo. Zašto za sve osnov moramo tražiti u empiriji, dovoljno je nekad i zdravorazumsko razmišljanje, a to da li neko ima 15 ili 25 godina ne znači ništa jer je stepen sazrevanja različit i varira od osobe do osobe. Nema krutog pravila.

15. Pa vidiš da sam i ja stavio smješka. Vi mene malo čačkate, ja malo kao odgovorim na čačkanje, a sve zajebancija :)

16. Читам ја књиге, ништа се не брини. :) Ево сад баш сам у Вашару таштине, 800 страна мајкулиму.
    Него, немам ништа против тебе, али, смараш тако неким небулозама...

17. Ја их не подржавам! За мене су то пичкетине најгоре!

18. pa to. Nego ajd na onu temu, da je oživimo malo. :)

I dalje tvrdim da sve može da se reši, i da samoubistvo nema smisla.

19. kako bi ste vi pokusali da "vratitte na pravi put" nokog ko zeli da se ubije?

sta bi ste mu govorili i savetovali?

Rekli o sajtu

Definiše se sve i svašta. Tako se mogu pročitati definicije baksuza, alapače, čitulje, smrti, rezervoara za smeh, kolateralne štete, Živojinović Velimira, zvanog Bate, dnevne svetlosti, gospođe džem!, Brus Lija… „Je l’ ti puši ćale?”, „Je l’ mogu u WC?”, „Chuck Norrisisati” i još mnogo toga može se naći na ovoj internet stranici. Zato ne iznenađuje što se mnogi kad jednom dođu, ponovo vraćaju na nju. Neki čak postaju i zavisnici, pa traže od moderatora da ih banuju, poput jednog studenta koji je zahtevao da mu zabrane pristup na nedelju, dve dana da bi mogao da uči.

Status Magazin · April 2009.