Prijava

Ovih dana na Berkeley univerzitetu u Kaliforniji, jedan Bugarin razmišlja o pravljenju sajta koji bi bio kopija "Urban dictionary", ali za bugarsko područje. Naravno, Vukajlija je tako i krenula, sa tom idejom, da bude srpski "Urban", mada se sada više razlikuje nego što zaista i liči na "Urban dictionary"...

Jedna meni draga osoba, koja je profesor tamo, ispričala mi je za tu njegovu ideju(ona je inače i član ovde, ali bez definicija i komentara). Opšte mišljenje je da je ovaj sajt inače mnogo bolje sređen od "Urbana" i da je kud i kamo zanimljiviji i efikasniji, posebno zato što radi u ovako skučenom jezičkom području.Priča je svejedno duga, ali se svodi na jedno jedino pitanje...

Da li mislite da je moguće stvoriti sajt koji bi bio Vukajlija, ali na nivou Balkana? Tu mislim i na zemlje koje nemaju tako slične jezike kao Bugari i mi, kao što su Rumuni ili Grci i da li bi to uopšte bila dobra ideja.

Zatim sledi pitanje za Kaizena, koliko bi bilo moguće izvesti na tehničkom planu tako nešto(moderatori, kordinacija, itd), pošto bi to sve opet bilo pod njegovom administratorskom "palicom" i da li bi se uopšte i složio sa takvom nekom idejom da svoj sajt širi u tom pravcu?

...Ili da samo pustimo Bugare da sam prave svoj sajt kako znaju i umeju?:-)

Ne bi bilo dobro, jer smo vec odvojili i drzave i jezike i svaka drzava ima svoj zargon i fraze.
Ionako bi se za neko vreme sajt pretvorio u nacionalisticke i navijacke komentare sa you tubea. A modovi nemaju druga posla nego da banuju 1000 ljudi dnevno. Opet, nisam za ovu ideju, ali me zanimaju misljenja drugih.

Mislim da bi mogla da se izda licenca sajta u drugim zemljama, (kao licenca za "Idola" ili "Velikog brata", na primer). U principu, neki pravilnik za moderatore bi pomogao u prelazenju jezickih barijera sa recimo Rumunima ili Grcima, ali bi dobri testovi bili na recimo prvobitnim hrvatskim, makedonskim, bosanskim, slovenackim i crnogorskim verzijama. Premda, Vukajliji bi verovatno bolje bilo da ostane "master" verzija za Balkan.

Ma meni je pala na pamet ona fora u uglu sajtova, sa zastavicama-"odaberite jezik", pa onda ideš na svoje govorno područje...Na to sam mislio, ili na nešto slično.

Ja vise mislio na nekog leba da se jede od svega toga:)))
"To earn lots of dollars and marks
To sleep in hotels - not in parks"

Pa vidi...ja sam rođen u vreme "bratstva-jedinstva" i sve mi takve neke "ujediniteljske" ideje padaju na pamet.:-)))

tehnicki izvodljivo mada ne bas tako lako, ali ne znam koliko bi zazivelo ... kako privuci ljude iz tih zemalja?

окачити што више слика голих жена и написати "You can live, study and work in Serbia, get your green card now!" "Be part of team!

pufh, ja nisam pametan...
sviđa mi se, ali nemam neku korisnu primedbu, osim očiglednih, oje su nepotrebne.

ja sam predlagao kaizenu da se napravi slovenačka verzija, pošto ne znam kako se pravi sajt, ali sam živeo u sloveniji više godina i dobro baratam jezikom i mislim da bi baš upal'lo.

'Ajde ja da vidim koliko su oni svi u tom nekom ozbiljnijem fazonu, a za to vreme, ako neko ima neku ideju, neka je turi ovde!:-)

Smijem li ja kao strankinja (jesam li jedina!?) pokušati napisati neko svoje razmišljanje. Htjela bih napisati dvije tri malko ozbiljnije riječi. Ako može, recite - može - pa da pišem. Ako ne može - da se ne mučim uzalud:))
(javljam se čim nađem vremena, već sam dužna neke stvari, ja ništa ne stižem:((

Pa tvoje mišljenje je i najzanimljivije! Pucaj! :-)

P.S.
Pa i nisi baš neka velika strankinja, čim pišeš svoj maternji jezik, a mi ga čitamo kao svoj maternji, jel' da?:-)

Мени се свиђа идеја... и не мислим да би било тешко да се избегну националистичке и навијачне форе... само се уведу мере предострожности (нпр. "бан - вређање другог корисника" би сасвим добро послужио сврси).

Био би то можда једино сувише велики подухват и захтевао би доста посвећености...
Не верујем да би било проблема да се привуку људи, верујем да већ постоје чланови, или бар они који читају а који су из суседних земаља... можда би могла и да се направи нека рекламица... :))

Све у свему, подржавам предлог...

Zamisljam to ovako:
3000 000 000 000 000 000 definicija o Azisu.Za njih Azis, za nas Chuck

Е, да, само што нико не би капирао шта то значи "Вукајлија" :)))

To sam danas objasnio...i rečeno mi je, citiram: "Baš sam se pitala šta to ime uopšte znači!" :-)

odgovor je da nema sanse da to uspe.