Prijava

Код мене, у Срему, тога нема. Мада, јесмо мало бесни што нам је одузета територија до Земуна.

Чуј, па Срем је најгори бокте. Петроварадин оће да је држава, Карловци би да су држава, Срем би да буде држава, велесила! лоло

U Usta ga vista separista !

Нисмо ми криви што су нам великобеоградски политичари одузели нашу тисућљетну земљу Земун.

Схватам да се Чоек зеза, али Славонци и Сремци не говоре ијекавицу.

Неће од тога ништа бити, нису Мађари к'о Шиптари па да се коте к'о ненормални, њима је просек година већи од нашег. А за ове наше сепаратисте се не бојим, нема њих толико колико ми мислимо.

Мада, не знам да ли се ми Сремци рачунамо у Војвођане. Ми смо тек 50 година Војвођани, ми смо се посебно ујединили са Србијом 1918 и нисми били део Српског војовдства, а ни Војводства српског и Баната. Одбацујемо етикету Војвођана од стране великовојвођанских политичара који пропагирају вештачки идентитет Војвођана, желећи да нас утопе у етнички корпус Банаћана и Бачвана од којих смо се вазда разликовали!

Срем изнад свега! Срем Сремцу, сремачка брица!

Сад се ја мало зезам, али најозбиљније.Нисмо Војвођани.

Bas sam hteo da napisem koliko su Sremci slicniji Slavoncima nego Vojvodjanima.. A Slavonci ni slicni ostalim Krajisnicima.(Dalmatinci, Licani..)

Наравно да нисмо слични. Чак и не знамо шта је прело. Овдашњи Сремци су генерално добро повезани са Мачванима, тако да би идеја неког сепаратизма била контрапродуктивна код нас.

Ja sam rumun iz Banata.Apsolutno ne podrzavam bilo kakvo otcepljenje od Srbije.Razlog je taj da se ja u svojoj drzavi ne osecam kao gradjanin drugog reda a sto se madjara tice, ko jebe te picke.Uvek je postojao antagonizam izmedju nas.Nase se nacije cak i ne mesaju medjusobno, jako su retki brakovi izmedju Rumuna i Madjara.Postoji neka visevekovna mrznja izmedju nas.

Људи, колико тема треба да буде отворено да се дође до закључка да је то само лош трип?

Nema šanse da se nešto desi jer Mađara nema tako puno, a nisu ni ratoborni, ljudi tu žive vekovima, tu im je dom, a i imaju mađarske pasoše tako da im je opušteno. Kao drugo, u Vojvodini ima mnogo Srba koji su izbegli iz Bosne i Krajine i oni sebi smatraju velikim Srbima, tako da nema ništa od separatizma. Žao mi je Ištvane. ;)

^ Bas to! Mnogo ima separatista ali ima i mnogo vise zadrtih Srbendi.. Najzadrtije Srbe koje poznajem su bas iz Vojvodine! Tako da nema nista od toga..

Туд мађаром,Варнере?

Delvidek ce biti nas!

Треба ово схватити озбиљно, посебно што је писао Мирослав Илић.
Војводина није крава музара!
Сријем Хрватској!