Prijava

Jednom godišnje zaplivam za krs časni i tatabanja

Uh presječe me, ja reko za kralja i otadzbinu

jel to jopet onaj sorosevac placenik sto doktoriro na sorosu

Sve i da je sam Soroš to pisao, dobro je napisao.

Imao je i soros dobrih dela do 7 god sig

Taj tvoj profa jovore umesto da se bavi unutrasnjim jacanjem i razvojem on reklamira jevropu preko soros fondacije kroz ovaj clanak

A ovo za ukr i mold za eu pregovore samo debil moze uzme kao argument, iz razloga jel se zna zasto se na silu tamo sad gura eu agenda

umesto da se bavi unutrasnjim jacanjem i razvojem

Pa i bavi se time. Šta je zalaganje za borbu protiv korupcije nego to? Šta je zalaganje za sistem u kome se neće moći odvlačiti pažnja birača od nekih važnih problema širenjem nacionalizma i mržnje nego to?

A ovo za ukr i mold za eu pregovore samo debil moze uzme kao argument, iz razloga jel se zna zasto se na silu tamo sad gura eu agenda

Dobro, ovdje si u pravu jednim dijelom sigurno, jer je sad geopolitički interes da oni što prije uđu u EU zbog Rusa. Ali čak i ako je to tačno, ne znači da sami Ukrajinci i Moldavci sjede skrštenih ruku i ne rade reforme i čekaju da ih ovi prime na lijepe oči. Ne, upravo suprotno, oni se sami trude da urade sve što treba da budu što prije primljeni, jer je i njihov interes da budu primljeni. Možda su u zabludi nekoj, ali bar misle da im je to interes. Tu se poklopio geopolitički interes EU, i vlastiti interes Moldavije i Ukrajine jer se i njima žuri.

Eh da, i ovo sam zaboravio

umesto da se bavi unutrasnjim jacanjem i razvojem

Šta je zalaganje za to da imamo lakši pristup EU fondovima nego to?

Šta je zalaganje za lakši pristup evropskim univerzitetima nego to? (Dobro, ovo jeste malo rizično jer postoji rizik da kad tamo završe faks tamo i ostanu, ali u načelu, bolje je da se tamo može studirati za dž nego da moraš plaćati)

Pa i bavi se time. Šta je zalaganje za borbu protiv korupcije nego to? Šta je zalaganje za sistem u kome se neće moći odvlačiti pažnja birača od nekih važnih problema širenjem nacionalizma i mržnje nego to?

ma ajde molim te, to je nus pojava ove eu agende i nista vise. primarno je od koga prima pare za pisanje i ko je vlasnik/sponzor ove buke, to je to otprilike

ovo drugo popisam se i na eu univerzitete kao ina eu fondove toliko ces ikad koristi licno imati u lajfu od toga. osim ako ne podjes profinim stopama, taj usmereni eu fanatizam se lepo i placa

2024. godina neko jos prica i spamuje o jevropskim vrednostima mama mia

Jovo u pravu si pusti caru lozi te, svakome interes sto dalje od tih rusa poganih, cara ima srece sto ne granici s tom gamadi, jer da osjeti rusku cizmu za vratom kukao bi natou gore od kosovara

evropa kao organizacija je trenutno na levelu bolesnog kera: veterinar odustao od lecenja bukv

samo utopisti i naivcine i dalje lizu psinu zvana evropski put

ne znači da sami Ukrajinci i Moldavci sjede skrštenih ruku i ne rade reforme i čekaju da ih ovi prime na lijepe oči

ovde se jedino ukrajinci bukv useravaju od puta za jevropu, eno skoro bila i parada u sred kijeva

svakome interes sto dalje od tih rusa poganih

Izvini Plidu, možda sam ja za EU i te munje, ali nemoj da vrijeđaš bratski ruski narod.
Ja na primjer podržavam sve ove reforme o kojima profa govori, znači ovu priču protiv korupcije, protiv nacionalizma, za ljudska prava, itd. Ali neće meni ni EU naređivati da mrzim Ruse npr. to izvini. Niti da se recimo Rusima uvode sankcije.
Eto na primjer i vi u Federaciji imate interesa od niskih cijena gasa koji stiže iz Rusije, a ti tako.
Moj lični stav je da je Rusija hrišćanska zemlja i kao takva dio zapadne civilizacije. Nisu Rusi ni Kinezi, ni Avganistanci, Rusi su Rusi, Sloveni kao i mi, hrišćani kao većina Zapadnog svijeta, u školama uče grčku mitologiju i filozofiju i rimsko pravo, a ne tamo nekog Konfučija (protiv kojeg nemam ništa, ali on prosto nije dio evropske kulture).

Dakle Rusija je Evropa!

Ja sam proevropski, što samo po sebi podrazumijeva da sam i proruski. Slažem se sa Silvojom Berluskonijem koji je rekao da EU treba da bude od Lisabona do Vladivostoka i da je Rusiji mjesto u EU.

To tako po logici stvari i treba da bude. Trenutno je Amerika uspjela da posvađa Evropu i Rusiju zbog svojih interesa, ali je to privremena faza, a trajna logika je da treba i Evropa Rusiji i Rusija Evropi.

Ako se neće Rusija približiti Evropi, hoće Evropa Rusiji, što se već i dešava, npr. to vidiš u ovom jačanju desnice, koja je često i proruska.

Naravno ja ne podržavam neke ekstremne desnice, ali smatram da su ruske i evropske vrijednosti suštinski iste i da su to samo varijacije na temu, i da na dugi rok tu može da dođe do nekog približavanja.

Naše je da težimo EU, a sa Rusima da pokušamo da se pritom ne posvađamo.

ne znam odakle pliduu ovolika mrznja prema nekom narodu nije zdravo to