Definiše se sve i svašta. Tako se mogu pročitati definicije baksuza, alapače, čitulje, smrti, rezervoara za smeh, kolateralne štete, Živojinović Velimira, zvanog Bate, dnevne svetlosti, gospođe džem!, Brus Lija… „Je l’ ti puši ćale?”, „Je l’ mogu u WC?”, „Chuck Norrisisati” i još mnogo toga može se naći na ovoj internet stranici. Zato ne iznenađuje što se mnogi kad jednom dođu, ponovo vraćaju na nju. Neki čak postaju i zavisnici, pa traže od moderatora da ih banuju, poput jednog studenta koji je zahtevao da mu zabrane pristup na nedelju, dve dana da bi mogao da uči.
Status Magazin · April 2009.
Имењаче, ај не сери у ове ситне сате. Видим да постанеш Соња Пешић илити Весна Бисерко кад ти је досадно. :Д
Ево њене једне песме:
sprinkle over nightmare dreams
—
in time of doubt
keep a small meteorite stone
in your mouth
—
to be consumed on a solar eclipse
—
saliva of your lover
mixed with morning dew
collected from eucalyptus leaves
—
mix fresh breast milk
with
fresh sperm milk
drink on earthquake nights
—
look in the mirror
for as long as it is necessary
for your face to disappear
don’t eat the light
—
equal pinch
black rock salt
white rock salt
in
liquid gold
Што рекао народ, таштина празнине, илузорност се осећала у атмосфери. Дај ми поподне, направићу збирку.
I jablanovima. Zaboravio si jebene jablanove, brate:)
Не, не, не... Ајде сад ти нама да објасниш како то Марина није прави уметник, а Брус јесте.
Neka mi neko kaže šta je ovde pesma?
концептуални уметници, то по
чему се овде пљује.
Јебежга, ја написах из зајебанције, не пљујем ја по тој уметности, него по њој. А све и да пљујем, објасни ми што је она већи уметник од Бруса или било кога ко се бави том врстом уметности?
Aj, ne seri, Valdemare, kad je UMETNOST!!!
Ako mene pitaš, ja sa Brusovim stvaralaštvom nisam baš upoznat, a sa njenim delimično jesam, i ne sviđa mi se. Ali sam generalno alergičan na konceptualizam.
Nisam nikad video nijedan Brusov performans, a moje inicijalno mišljenje o tom vidu umjetničkog izražavanja nije pozitivno...ili me je još niko nije dirnuo istim. A i Brus je, brate, totalno kul lik, nije jebena atenšnhor i ne misli da je uhvatio Boga za muda svojom umetnošću...
Питао сам Шљиворада.
А Маринина песма ми и не изгледа баш најбоље (иако не баратам енглеским добро), али она је позната пре свега као концептуални уметник, а не као песникиња.
Dajte, bre, pa jebena rošava koza nije uspela da za 20 i kusur godina življenja u jebenom Njujorku pristojno nauči engleski jezik, nego govori gore od Tome Nikolića sa šaptačem jebenim!
EDIT: K'o da ti čitam misli, Stevane:)
Stevane, a ti nemaš problema sa konceptualizmom?
Атеншн хор. Па ајде да оптужимо сад сваког уметника који је постао познат и признат за живота да је атеншн хор.
Nisam nikad video nijedan Brusov performans, a moje inicijalno mišljenje o tom vidu umjetničkog izražavanja nije pozitivno...ili me je još niko nije dirnuo istim. A i Brus je, brate, totalno kul lik, nije jebena atenšnhor i ne misli da je uhvatio Boga za muda svojom umetnošću...
ovo pada odabrana za par sati, GARANT :)
Прави уметник данас не мож да једе леба од свог рада, а ретко кад је и кроз целу историју могао. Тек кад цркне к'о пашче, његова дела почињу да се цене.
Од "уметности" данас живе разне Марине Абрамович Туцаковић Саше Поповић и њима слични.
Pada i ovako i onako, Gugi, pošto PLODIM!!!!
Dobro, znam da troluješ, Stevo, ali ja nemam šta pametnije da radim dok čekam mejl od nekog mehaničara (bez zajebavanja) pa ću ti odgovoriti - NIJE SVAKI UMETNIK ATENŠNHOR, ALI ZATO SVAKA ATENŠNHOR ZA SEBE KAŽE DA JE UMETNIK. Ok?
Marina Abramovič... Ajd samo da kažem. Umetnost nije samo čin, već i ono stvoreno tim činom. Nekako mi ovo drugo izostaje.
Ајде, не лупај, има примера да су прави уметници били признати и живели од свог рада. Нису сви нужно имали судбину Ван Гога или Хелдерлина.
E, ovo što kaže Veverac to je otprilike 50-60& tačno. Može od umetnosti i da se lepo živi, uz recipročnu žrtvu podnetu na oltaru privatnog života, naravno. U kojoj meri je jedan pojedinac spreman to da učini i koliko su mu kapaciteti talenta, toliki su mu i dometi u osvedočenim u metničkim granama. Znam, bre, jebem se sa operskim pevačicama svaki dan:)
Marina Abramovič... Ajd samo da kažem. Umetnost nije samo čin, već i ono stvoreno tim činom. Nekako mi ovo drugo izostaje.
Што јес-јес.
ОК :)