Podijeli sa Vukajlijašima

  1. Znaci ja ne mogu da otpustim radnika ako nece da ispunjava radne zadatke koji su mu u opisu radnog mesta

    Zbog takvog stava i logike iz doba samoupravljanja, rodjaci moji, nam je drzava u kurcu i dan danas.

    a) Ne možeš da menjaš ugovor kako ti se digne. Opis radnog mesta je u ugovoru.
    b) To nije samoupravljanje, već jedan od osnovnih zakona poslovanja. A država je u kurcu zato što svako može da krši zakone kako mu se digne, samo ako ima leđa i ako se kršenje odvija preko leđa nekoga ko tom poslodavcu drži leđa. Ajd leba ti, nemoj.

    i trpim finansijske gubitke jer dingospo ili djagospo nece da rade svoj posao za koji su placeni?

    Inače, Utisak nedelje je bila, mislim, jedna od najgledanijih emisija na toj televiziji.

  2. caro gotivim ja tebe ali drzi se ti stricovanja. nemoj ove ozbiljne teme nisi ti za to

  3. Rekli joj "po novom poslovnom planu i dalje imas svoju emisiju, ali se emituje na drugom kanalu". Ona nije htela. Sta nije jasno?

    Da meni direktor kaze "i dalje radis svoj posao, ali sada sedis ovde" i ja kazem da necu i da me boli kurac popio bih otkaz. Niko nije duzan da trpi moja sranja.

  4. ok janpi, ja ću da stricujem, al ajde onda ti objasni bata saletu gde greši molim te.

  5. Sve što pišete ima smisla, ali Olji nisu dali manji studio, već su insistirali da je pošalju u ekspozituru u Kosjerić.

  6. Rekli joj "po novom poslovnom planu i dalje imas svoju emisiju, ali se emituje na drugom kanalu". Ona nije htela. Sta nije jasno?

    Nisam video njen ugovor, ali taj B92 info izbacuju iz paketa kablovskih televizija, SBB izbacio, postavio sam link. Šta je tebi potrebno da bi shvatio da su je šutnuli jer nije bila podobna? Možda si navikao da radiš za gazdu koji te jebe kad mu se digne, ali to ti nije dobro, loš pristup.

  7. Rekli joj "po novom poslovnom planu i dalje imas svoju emisiju, ali se emituje na drugom kanalu". Ona nije htela. Sta nije jasno?

    Rekli su joj: I dalje imaš svoju emisiju, ali sad će je umesto tri miliona ljudi gledati stotinak hiljada? Aaaa, da, nema problema, njoj su pare bitne, tako da je trebalo da prihvati to i da ćuti.

  8. ma bata sale samo brani komplet liberalni kapitalizam sto vise nema ni u americi, boli ga kurac za olju beckovic :)

  9. Ако сам ја добро разумео, уговор је између Б92 и "Мреже", тако да не знам чему сва та прича о пекару коме долази нови газда и сл. И сад ти постави уговор између две фирме и непоштовање истог у контекст самоуправљања. Једва чекам да прочитам.

    Мада и из овога

    Tebra, sve sto ja znam je da je B92 promenila vlasnika. Novi vlasnik je ponudio da joj produzi ugovor uz uslov da emisija predje na B92 Info. Madam nije htela jer smatra da je mnogo bitna, vlasnik rekao "OK ko te jebe", njegova firma, ima pravo da emituje dupe Kim Kardasijan u sprezi sa buljavim Erom Ojdanicem 24/7 ako 'oce. I sad odjednom je nju Vucic cenzurisao.

    ми се и чини да о случају знаш само оно што пише у насловима новина. Ја сам више хтео да прокоментаришем хипотетички случај какво срање нас очекује ако је иједна реч тачна. То су толико невероватне ствари што је она изговорила и ако Вукадиновић икада потврди ово око разговора после свадбе, ето једног разлога да мртви ДС нема везе са овим.

  10. pa ne gresi mnogo. slicno je i sa ugovorom partizana i telenora telekoma cega vec. potpisali ugovor na 5 godina i posle ovi morali da ispostuju ugovor iako se promenio vlasnik. to nikako nije uredu. mora doci do neke revizije, posebno ako je to stetno za tebe.

    e sad najgledanija emisija kurac palac. olja beckovic je po penjanju na kurac narodu u srbiji u top 10. emisija je gledana olja ne. mislim da je ceo problem u olji.

    a sto se tice ovoga oko vucica, mogu da zamislim koliko mu se uvlacila u bulju za gostovanja i intervju e sad jbg on posle daje sebi za pravo da od nje trazi uslugu jer je dobila odredjenu ekskluzivu.

    napisao sam ti ovo za stricovanje jer si se ruzno obratio ovom saletu, ako ti se ne svidja post zaobidji, mojne ovo a ti si sns bot idi nesto procitaj, napadas coveka a ne razmisljanje

  11. Kurac, ne vredi objašnjavati.
    Ako je jebenim ugovorom nešto dogovoreno, onda on mora da se poštuje.
    može se menjati ukoliko se obe strane usaglase a ne samo jedna.

    S T R I C
    T
    R
    I
    C

  12. napisao sam ti ovo za stricovanje jer si se ruzno obratio ovom saletu, ako ti se ne svidja post zaobidji, mojne ovo a ti si sns bot idi nesto procitaj, napadas coveka a ne razmisljanje

    Ja sam sa bate saletom vrlo dobar, i u dobre namere sam mu to napisao.

  13. mnogo gledas iz sitne perspektive malog privrednika to, bata sale. ne razumem se u zakon, ali ima mislim neke legalne razlike u privatnoj firmi i velikoj firmi (ono, Ltd. i Corp. mislim, ili kako vec bese, ne znam). Kad imas puno radnika zaposljenih, nisi vise komplet bog i batina i jedini vlasnik koji moze da radi sta hoce, vec dobijas i drustvenu odgovornost, da firmu moras da vodis po odredjenim drustvenim pravilima. Ne mozes da razbucas firmu po volji, i tako to. Pa makar bio jedini vlasnik.
    Bar je tako u ovim razvijenim zemljama na koje se pozivas.

  14. pa ne gresi mnogo. slicno je i sa ugovorom partizana i telenora telekoma cega vec. potpisali ugovor na 5 godina i posle ovi morali da ispostuju ugovor iako se promenio vlasnik. to nikako nije uredu. mora doci do neke revizije, posebno ako je to stetno za tebe.

    http://x.vukajlija.com/var/uploads/reactions/201212/48970/am4a.gif

  15. i posle ovi morali da ispostuju ugovor iako se promenio vlasnik. to nikako nije uredu. mora doci do neke revizije, posebno ako je to stetno za tebe.

    naravno da moraju da ispoštuju ugovor ako se promenio vlasnik.
    I nama se manjaju valsti ali i dalje ostajemo dužni MMF-u npr, iako je to dramatično nepovoljno po nas.

    Možemo zatražiti reviziju naravno, samo nešto sumnjam da nećemo biti jebana strana.

  16. Nisam video njen ugovor, ali taj B92 info izbacuju iz paketa kablovskih televizija, SBB izbacio, postavio sam link. Šta je tebi potrebno da bi shvatio da su je šutnuli jer nije bila podobna? Možda si navikao da radiš za gazdu koji te jebe kad mu se digne, ali to ti nije dobro, loš pristup.

    Zasto je SBB duzan da placa za kanal za koji smatra da nije gledan i da im se ne isplati da ga emituju? Uostalom, zar ne postoje i drugi kablovski emiteri koji i dalje imaju B92 Info?

    ma bata sale samo brani komplet liberalni kapitalizam sto vise nema ni u americi, boli ga kurac za olju beckovic :)

    Ja vam samo govorim kako danas funkcionise realan svet jer sam to naucio na tezi nacin. Voleo bih ja da mi u mom idealnom svetu svakog dana kada se probudim Megan Foks popusi po ugovoru o radu, ali to nece da moze. Olja je bila na B92 zaposlena kao i svi drugi novinari. To sto je imala radno mesto bolje od ostalih, pa blago njoj. Ni u jednoj firmi ti nece dati ugovor o radu gde ti tacno pise od kada do kada radis, vec maksimum moze da ti pise koliko sati dnevno radis i kako se placanje satnice regulise u zavisnosti od doba dana. Takodje ti ne pise da li ces raditi pored vrata, prozora ili u dvoristu.

    Posao na prvom mestu. Nisu joj ukinuli emisiju, nisu je terali da utovara cumur ili ne znam sta. Po novoj sistematizaciji ides na Info kanal i domindzenja. U tvom dosadasnjem terminu ide "Mala Nevesta" jer to gledaju domacice kojima reklamiramo uloske i Domestos po toj i toj ceni za sekundu. Baj baj.

    Jebi ga, dobrodosli u kapitalizam.

  17. i posle ovi morali da ispostuju ugovor iako se promenio vlasnik. to nikako nije uredu. mora doci do neke revizije, posebno ako je to stetno za tebe.

    Па кад купујеш фирму купујеш и сва њена дуговања, уговоре, обртна средства и остало.

    И што форсирате да је б92 променио власника кад жена каже да је то исти власник од 2010, који је на вучићево ћутање о кршењу закона вратио услугом истеривања утиска недеље.

  18. naravno da moraju da ispoštuju ugovor ako se promenio vlasnik.

    EDIT, i ovo:
    Па кад купујеш фирму купујеш и сва њена дуговања, уговоре, обртна средства и остало.

    vidis, to je jedan od problema sa nasim javim firmama takodje. onaj ko bi kupio firmu bi da zna njenu pravu vrednost, u nju spada i komplet, koja su zaduzenja (ugovori) koji su prihodi i ostalo, a to bagra na vlasti i oko tih javnih kompanija cuva ko zmija noge od javnosti, posto ce se naci neko sa viskom vremena da postavlja pitanja tipa "cekaj, a sto ste ovo uzeli 5x skuplje od trzisne cene?".
    Onda lepo drzava da garancije (odgovornost) za to, umesto da prenese odgovornost na novog vlasnika, i pravi tajne ugovore jer jednostavno nece da objavi finansijsko poslovanje. i onda imamo osecaj da su firme prodate za neke velike novce, a ustvari su samo mutni poslovi, stetni ugovori sa jedne strane koji se postuju i koje drzava placa zbog kumovskih veza, i oni za koje nemas kumovske veze, koje novi vlasnik nema duznost da plati, a drzavu boli kurac.

    EDIT: sve u svemu, tesko sranje. kad ih radulovic naterao da mu posalju jebenu najjednostavniju listu sa prihodima i rashodima, nisu hteli ili nisu mogli to da odrade.
    jebes takvo vodjenje firme, na sredjivanju toga bi mogli da ustedimo sve ove novce sto sad smanjuju penzije i plate za to i mnogo vise.
    ali problem je sto bi se onda video visak, i kud idu pare, a to srpskom politickom vrhu koji muze drzavu od 90ih ne odgovara.

  19. Sale, nemoj botovati za Vučića ovde, ne stoji ništa što si pisao. UGOVOR. Gotovo. Ko što je neko napisao, ugovor se menja uz pristanak oba potpisnika. Sutra kad tebi bude tako, ti ćeš slegnuti ramenima i nastaviti da radiš u noćnoj smeni. Dobrodošao u kapitalizam. Samo, misliš li da je to dobro?

  20. Olja je bila na B92 zaposlena kao i svi drugi novinari.

    Nije ona njihov zaposlenik. Radila je za drugu medijsku kuću koja je pod ugovorom emitovala emisije na B92, sve dok neko nije rešio da skloni tu emisiju. Tipična cenzura.

    Nisu joj ukinuli emisiju, nisu je terali da utovara cumur ili ne znam sta

    Ć U M U R
    U
    M
    U
    R

    L O L
    O
    L

Rekli o sajtu

Bez ikakve pompe, Vukajlija se pojavila tokom ove godine i zabilježila skoro deset hiljada rječi u rječniku žargona koje su definisali sami posjetioci. Uzimajući za ime učestalu grešku u govoru kad ljudi zapravo žele da kažu Vujaklija, stvorena je zajednica stvaraoca slenga srpskog jezika i mjesto na kojem posjetioci treniraju svoju kreativnost. Ovaj kreativni ventil vas samo tako usisa i očas posla možete da izgubite sate vremena čitajući duhovite opaske kojim su definisani brojni izrazi iz popularne kulture i govora. Pozicionirajući se između ozbiljnih sajtova kao što su "Metak" i "Vokabular" na jednoj, i zabavnih "Srbovanje", "Kobaja Grande" na drugoj strani, Vukajlija je dokazala da famozni "user-created content" (sadržaj kreiran od strane korisnika) može sasvim lijepo da zaživi i na ovim prostorima. Ovogodišnja nagrada za najbolji sajt prema izboru Biznisbloga odlazi ovom istinskom Web 2.0 projektu kojem u definicijama nije izmakla ni domaća blogosfera!

Biznisblog · 26. Decembar 2007.