Slavna Vukajlija. Ima glupih stvari, ima bezveznih, ali ima i jako puno brilijantnih. Neću previše dužiti, samo odite tam pa vidite sami. Samo jedno upozorenje - ima ponešto napisano i na ćirilici (iako smatram da svako, ko kolko-tolko drži do opće kulture zna ćirilicu).
Skodin blog · 04. Septembar 2010.
Prof pržiš na puteru? Znaš za šta puter služi??? Oćeš da se otruješ?!
Pa polivajte pivom
Bohže (skeč), zvučiš ko da te je kompanija "Vital" unajmila da im reklamiraš robu. Ozbiljno ću pomisliti da imaš izliv margarina na mozak ako i dalje budeš nastavio da tvrdiš da isti na bilo koji način zaslužuje da bude u čovekovoj ishrani. A ne izmišljam ovo za jean molekul, imam i u tvrdom povezu ako ne verujete netu:)
Seltik jak je u ovom postu
Ja sam načuo da je svinjska mast jedna od zdravijih masnoća samo što kozmetičkoj industriji nije u interesu da se ona koristi za ishranu jer se mnogo toga pravi na osnovi svinjske masti. Mislim, tako nekako, ne znam ja sad to u sitna crevca nit sam istraživao ali ima logike nekakve.
A znam i po svojima, moj stric ništa drugo ne jede sem krmetine pa je najjači u familiji i dan-danas, bivši Panter, može se popeti uz šta oćeš i kako hoćeš.
I UZ MASNU BANDERU?
Još jedna velika istina. Naročito mast od mangulice. Na tome pržim i ja u Švabiji, blam me uvek što krijumčarim ali bole me kurac, hehe. A za maslac si u pravu, Boh. Jeste nezdravo. Ali kad oću da se počastim do kraja - znaš ono, kad ide june nek ide i uže, tako nekako:)
ja jedem jaja na masti
http://empoweredsustenance.com/lard-is-healthy/
Puter i margarin nisu isto.
Puter je odvojena mliječna masnoća, margarin je biljno ulje koje je prošlo kroz mlaz kiseonika pod pritiskom.
Zato je margarin posno a puter mrsno.
šta je sa puterom, što je nezdrav?
Ja jedem džem i puter, one Ledo ili slične, skupi su po 4-5 maraka. Kako to ne valja jbt?
Bohore, ne spominji ime moje uzalud, kurčiš se čovjeku kojeg zovu 69 GB bluza. A sad odoh protestovati u snovima, dok mi neko od političara ne pokloni benve iks pet.
Ulje je kancerogeno negde sam to pročitao, pogotovo kad je u fritezi pa se više puta greje i hladi.
Profe malo te to do Mangulice kao rase koliko do ishrane
Bilo koju svinju da pustiš na planinčinu da jede žir, korenje i cerovu koru imaće manje štetnu mast za ljudski organizam.
Ne znam za kozmetičku industriju u smislu pudera za lice, al znam da su pre (a i sad vrv negde) pravili sapune od svinjske masti, i da može bukvalno svak da napravi, prosto napraviti.
Sad, kolko je logika čistiti lice mašću, jebiga, al da se pravi, pravi se.
EDIT: To da se ulje ne podgreva tačno je.
A lol, vi miješate margarin i puter.
Puter je luksuz burazeri, vrhunski je i zdrav. Mliječni proizvod.
Margarin je uglavnom za kuvanje jbt.
bolje je na mast nego na ulje, mislim da se ulje duze zadrzava u organizmu a mast se sagori.ulje duze ostaje u organizmu a ne sluzi nicemu jos je i kancerogeno koliko sam ja zakljucio
Зашто се свађате око свињетине, кад је срање и није ни прићи јањетини?
Откад сам престао да једем биљну пластику, много се боље осећам. Само сланина и путер.
Исто. Само пустим сланину да се мало истопи, и онда додам 5-6 јаја. Савршен доручак.
margarin hidrogenizovana mast puj puj to samo krezavi gedžovani jedu tipa bohor i palma
Takođe Mangulicu da gruneš na farmu i očepiš je koncetratotm nezdrava biće joj mast