Pa polivajte pivom
Bohže (skeč), zvučiš ko da te je kompanija "Vital" unajmila da im reklamiraš robu. Ozbiljno ću pomisliti da imaš izliv margarina na mozak ako i dalje budeš nastavio da tvrdiš da isti na bilo koji način zaslužuje da bude u čovekovoj ishrani. A ne izmišljam ovo za jean molekul, imam i u tvrdom povezu ako ne verujete netu:)
Seltik jak je u ovom postu
Ja sam načuo da je svinjska mast jedna od zdravijih masnoća samo što kozmetičkoj industriji nije u interesu da se ona koristi za ishranu jer se mnogo toga pravi na osnovi svinjske masti. Mislim, tako nekako, ne znam ja sad to u sitna crevca nit sam istraživao ali ima logike nekakve.
A znam i po svojima, moj stric ništa drugo ne jede sem krmetine pa je najjači u familiji i dan-danas, bivši Panter, može se popeti uz šta oćeš i kako hoćeš.
I UZ MASNU BANDERU?
Još jedna velika istina. Naročito mast od mangulice. Na tome pržim i ja u Švabiji, blam me uvek što krijumčarim ali bole me kurac, hehe. A za maslac si u pravu, Boh. Jeste nezdravo. Ali kad oću da se počastim do kraja - znaš ono, kad ide june nek ide i uže, tako nekako:)
ja jedem jaja na masti
http://empoweredsustenance.com/lard-is-healthy/
Puter i margarin nisu isto.
Puter je odvojena mliječna masnoća, margarin je biljno ulje koje je prošlo kroz mlaz kiseonika pod pritiskom.
Zato je margarin posno a puter mrsno.
šta je sa puterom, što je nezdrav?
Ja jedem džem i puter, one Ledo ili slične, skupi su po 4-5 maraka. Kako to ne valja jbt?
Bohore, ne spominji ime moje uzalud, kurčiš se čovjeku kojeg zovu 69 GB bluza. A sad odoh protestovati u snovima, dok mi neko od političara ne pokloni benve iks pet.
Ulje je kancerogeno negde sam to pročitao, pogotovo kad je u fritezi pa se više puta greje i hladi.
Profe malo te to do Mangulice kao rase koliko do ishrane
Bilo koju svinju da pustiš na planinčinu da jede žir, korenje i cerovu koru imaće manje štetnu mast za ljudski organizam.
Ne znam za kozmetičku industriju u smislu pudera za lice, al znam da su pre (a i sad vrv negde) pravili sapune od svinjske masti, i da može bukvalno svak da napravi, prosto napraviti.
Sad, kolko je logika čistiti lice mašću, jebiga, al da se pravi, pravi se.
EDIT: To da se ulje ne podgreva tačno je.
A lol, vi miješate margarin i puter.
Puter je luksuz burazeri, vrhunski je i zdrav. Mliječni proizvod.
Margarin je uglavnom za kuvanje jbt.
bolje je na mast nego na ulje, mislim da se ulje duze zadrzava u organizmu a mast se sagori.ulje duze ostaje u organizmu a ne sluzi nicemu jos je i kancerogeno koliko sam ja zakljucio
Зашто се свађате око свињетине, кад је срање и није ни прићи јањетини?
Откад сам престао да једем биљну пластику, много се боље осећам. Само сланина и путер.
Исто. Само пустим сланину да се мало истопи, и онда додам 5-6 јаја. Савршен доручак.
margarin hidrogenizovana mast puj puj to samo krezavi gedžovani jedu tipa bohor i palma
Takođe Mangulicu da gruneš na farmu i očepiš je koncetratotm nezdrava biće joj mast
Prof pržiš na puteru? Znaš za šta puter služi??? Oćeš da se otruješ?!