Prijava

reko sam milion puta. nama ne treba cvrsta, organizovana - ukratko nemacka vlast, nego glupa i nesposobna, bez sile da uradi kurac. italijanska.

znas kolko bi bolje ziveli, stvari bi same dosle na mesto.

mislim da je najveci problem koji imamo mi sa centralnog balkana taj sto smo u dusi grci, a hteli bi da budemo ko nemci. a nismo.

Ovo je tačno

jer jaka vlast trazi jaku narodnu organizovanost, tj kontrolu vlasti, a to mi "juznjaci" nemamo.
zato je za sve nas bolje da javno znamo koliko je vlast korumpirana, i da to trpimo, nego da zivimo u zabludi kako nam je vlast postena, odgovorna i sposobna.
al to ne mozemo da trpimo sa bolom u kurcu ko italijani. ili grci.

i zato smo i iza njih i iza nemaca na kraju. srbi.

A dobro mi smo slavenski narodi, i kada se vratis stoljecima unazad, vidis da se taj put “stasavanja” nacije odvijao drugačije nego kod romanski i germanski naroda, sve to ima svoje jbg

Zanimljiva tema, mislim da mi nismo napadačka nacija ko Nemci recimo, više smo se branili i to je uticalo na naš karakter naroda da ubije tu agresivnost i borbenost da se bude u toku pa smo postali sve mlitaviji vremenom. A oni grizu, rade, stvaraju, osvajaju budućnost, dok smo mi i ono malo industrije i institucija razjebali krajem prošlog veka, i sad smo postali jeftina radna snaga ovim prvima što grizu, prozivodimo sve ono što je za njih primitivno. Dok je bilo vreme naučnih otkrića kod nas je cvetalo svinjarstvo, nismo bili u toku. Balkan deluje kao neka jaka magluština gde sve mora polako da ide da se ne bi sve razjebalo zbog brzog poteza.

jer jaka vlast trazi jaku narodnu organizovanost, tj kontrolu vlasti, a to mi "juznjaci" nemamo.

Nas realno mrzi i na peticiju ili izbore da izađemo, nikad nismo imali disciplinu. A i narod se ponaša nezainteresovano, pa trenutna vlast tretira narod u skladu s tim, ima siguran tron i prostora da radi šta hoće, plus imaju medije i svoje ovčice - penzionere.

Sve tačno bata kelte, al ti voziš neku bavarsku multiplu na švajcarske tablice

Aha otvorio 28387463718. temu jel zbog toga?

Za Tursku se ima a za Limundo ne ccc

Čitam sad neki u BGu prodavao heroin na tezgi s voćem, štekao ga u voće i provalili ga kad su počeli da se okupljaju horsaši hahaha